Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Και τώρα το πρωτάθλημα! Ολυμπιακός-Γιουβέντους 0-2 (τσάμπιονς λιγκ)

Ψηλά το κεφάλι, τον τίτλο και πάλι!
Τέλειωσε και επίσημα το φετινό ταξίδι του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Οι ερυθρόλευκοι στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ ηττήθηκαν με 0-2 από την Γιουβέντους και τερμάτισαν στην τελευταία θέση του ομίλου με μόλις 1 βαθμό. Αυτή ήταν η χειρότερη συγκομιδή του Ολυμπιακού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η προηγούμενη χειρότερη συγκομιδή ήταν οι 3 βαθμοί την σεζόν 2006-2007 επί εποχής Σόλιντ. Κανείς παίχτης του Ολυμπιακού δεν ξεχώρισε από το σημερινό παιχνίδι,ενώ αντίθετα εντυπωσιακός ήταν για άλλη μια φορά ο κόσμος του Ολυμπιακού που δεν σταμάτησε λεπτό να ενθαρρύνει τους παίχτες της ομάδας και στο τέλος του αγώνα ζήτησε από τους παίχτες της ομάδας να σηκώσουν το πρωτάθλημα για 8η συνεχόμενη φορά.
Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος από το προηγούμενο παιχνίδι με την Σπόρτινγκ και θα μπορούσε να είχε πετύχει κάποιο γκολ,αλλά τελικά έμεινε στο μηδέν. Τα γκολ για την Γιουβέντους πέτυχαν οι Κουαδράδο και  Μπερναρντέσκι στο 15΄ και 89΄. Δοκάρι για τον Ολυμπιακό στο 81' με τον Μπεν.
Στο 7' ο Ντιμπάλα μπήκε στην περιοχή ντριμπλάροντας τον Νικολάου και το πλασέ του έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Προτό. Στο 15΄ όμως οι Ιταλοί έφτασαν στο γκολ. Αδράνεια όλης της αμυντικής λειτουργίας των ερυθρόλευκων με τον Άλεξ Σάντο να παίρνει την μπάλα από τα αριστερά και να κάνει τη σέντρα στη μικρή περιοχή εκεί όπου ο Κουαδράδο ήταν ολομόναχος και δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει για το 0-1! Ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη φάση στο πρώτο ημίχρονο στο 41' όταν από κόρνερ του Σεμπά,ο Νικολάου πήρε την κεφαλιά και στην συνέχεια ο Τζούρτζεβιτς να βγαίνει μόνος απέναντι στον Σέζνι, αλλά την κεφαλιά του να διώχνει ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους! Σκορ πρώτου ημιχρόνου 0-1 για την Γιουβέντους.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουβέντους είχε την κατοχή μπάλας,αλλά δεν απειλούσε ιδιαίτερα τον Προτό. Αντίθετα οι ερυθρόλευκοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μάριν στο 58΄. Ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία των Πειραιωτών στο παιχνίδι ήταν στο 81' όταν ο Κούτρης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Μπεν να μπαίνει στη φάση και να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σέζνι! Τελικά η Γιουβέντους πέτυχε και δεύτερο γκολ αυτήν την φορά με τον Μπερναντέρσκι στο 89΄.
Τελικό σκορ 0-2 με τον Ολυμπιακό να αποχαιρετάει με ήττα  την Ευρώπη και να αφοσιώνεται αποκλειστικά και μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις. Επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό το Σάββατο με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Προτό -8
Ομάρ -7
Κούτρης -2
Νικολάου -3
Ένγκελς -5
Ρομαό -5
Ταχτσίδης -5
Οφόε -5
Πάρντο -6
Σεμπά -2
Τζούρτζεβιτς -6 

Μάριν -7
Φορτούνης -6
Μπεν -6

Προπονητής:

Τάκης Λεμονής -6

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: David Fernández Borbalán (ESP)
Βοηθοί: Raúl Cabanero (ESP), Diego Barbero Sevilla (ESP)
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Javier Estrada (ESP), Juan Martinez Munuera (ESP)
Τέταρτος διαιτητής: Miguel Martínez (ESP)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Σεμπά (46' Μάριν), Οτζίτζα (62' Φορτούνης), Πάρντο, Τζούρτζεβιτς (70' Μπεν).
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μαξ Αλέγκρι): Στσέσνι, Ντε Σίλιο, Μπενατιά, Μπαρτζάλι (70' Ρουγκάνι), Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Ματουϊντί, Ντόουγκλας Κόστα, Κουαδράδο (84' Μπερναρντέσκι), Ντιμπάλα (62' Πιάνιτς), Ιγκουαΐν.

Γκολ:  / 15' Κουαδράδο,89' Μπερναρντέσκι

Κάρτες: 32' Κούτρης, 43' Τζούρτζεβιτς, 55' Νικολάου / 49' Μπενατιά





#Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου