Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ολυμπιακός-Μπρέσια 8-4 (πόλο αντρών,Champions League)

Ξεκίνημα με το δεξί...
Μια ακόμα μεγαλειώδη εμφάνιση από τον Ολυμπιακό στο LEN Champions League. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας απέδειξαν γιατί συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη. Και μονάχα τυχαία δεν ήταν η περσινή τους πορεία, η αήττητη πορεία, ως τον τελικό της διοργάνωσης. Αλλά με τη φετινή τους εκκίνηση έδειξαν ότι είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα και φέτος. Κόντρα σε μια ιταλική ομάδα, όπως η Μπρέσια, που έπαιξε πολύ σκληρά, έδειξαν χαρακτήρα, είχαν πάθος και πέτυχαν μια πολύ μεγάλη νίκη. Ως αποτέλεσμα αλλά και με τη διαφορά των 4 γκολ διαφορά που πήραν στο φινάλε (8-4).
Το μεγάλο "όπλο" του Ολυμπιακού είναι η άμυνά του. Κι αυτή ήταν το σημείο αναφοράς του παιχνιδιού των "ερυθρολεύκων" στα δύο πρώτα οκτάλεπτα. Η Μπρέσια σε εκείνο το διάστημα σκόραρε μονάχα στον παίκτη παραπάνω, από την άλλη δεν μπορούσε να απειλήσει από την περιφέρεια. Δεν ήταν μονάχα ο Πάβιτς που πάντα στα μεγάλα ματς κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις. Ήταν συνολικά η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού. Στην επίθεση ο Θρύλος δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό. Κι αυτό ήταν ορατό διότι έγιναν λάθη, είτε από νευρικότητα, είτε από ασυνεννοησία. Αλλά υπήρχαν και σωστές επιλογές σε πολλές φάσεις, με αποτέλεσμα να βάλει από νωρίς τις βάσεις ο Θρύλος για το πρώτο φετινό τρίποντο.
Όταν κρατάς για δύο οκτάλεπτα μια πολύ καλή ιταλική ομάδα στο μηδέν, αυτό λέει από μόνο του πάρα πολλά. Και όσο θα περνούν τα ματς και οι "ερυθρόλευκοι" θα αποκτούν χημεία στο παιχνίδι τους τόσο καλύτερα θα μπορέσουν να παίξουν. Η άμυνα έκανε καλή δουλειά και στην πορεία, διότι και τα 4 τέρματα που σημείωσαν οι παίκτες της Μπρέσια ήρθαν από τον παίκτη παραπάνω. Μάλιστα, κράτησε στην ιταλική ομάδα στο απόλυτο μηδέν από την περιφέρεια. Και παρότι οι παίκτες του Θρύλου "έφαγαν" πολύ ξύλο, είχαν τον τρόπο να κάνουν επί μέρους σκορ 3-0 στην 4η περίοδο, για να φτάσουν στη νίκη με 8-4 στο φινάλε.
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-0, 1-2, 3-0

Ολυμπιακός: Πάβιτς, Μυλωνάκης 2, Δελακάς, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης 1, Μπούσλιε, Ποντικέας, Ντόσκας 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γιάνοβιτς 1, Εσπανιόλ 1, Γαλανόπουλος.
Μπρέσια: Ντελ Λούνγκο, Γκουεράτο, Κρ. Πρεσούτι, Σ. Ραντέλοβιτς, Πάσκοβιτς, Ρίτσο, Μούσλιμ, Νόρα, Ν. Πρεσούτι 3, Μπερτόλι, Ούμποβιτς, Ναπολιτάνο 1, Ντιάν.

Πηγή: redking.gr

#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου