Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ! ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 77-79 (μπάσκετ ανδρών, ευρωλίγκα)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 79-77 στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό με buzzer beater του Γιώργου Πρίντεζη μετά από ασίστ του κορυφαίου “ερυθρόλευκου” Βασίλη Σπανούλη σε μια φάση που έμοιαζε με τον τελικό του 2012 στην Πόλη!
Άγριο ΣΕΞ στον βάλελο μέσα στο εξοχικό του ΟΑΚΑ ο Θρύλοςς και μεγάλη νίκη για την συνέχεια της Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός νίκησε τον αιώνιο πέλατη για δεύτερη φορά στη σεζόν.MVP της αναμέτρησης ο Βασίλης Σπανούλης με 22 πόντους,ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Γιώργος Πρίντεζης με 16 πόντους και φυσικά με το καθοριστικό καλάθι στο τέλος.Προκλητική η διαιτησία με αποκορύφωμα το τρίποντο του Φώτση όπου ο παο προσπέρασε με +4 σε μια φάση στην οποία είχε προηγηθεί καθαρό φάουλ πάνω στον Μπιρτς. 
Διαβάστε στο KOKKINO DNA.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ:
Τα δεκάλεπτα: 23-23, 39-47, 63-61, 77-79.
Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14, Νίκολς, Ρίβερς 14, Μποχωρίδης, Φώτσης 13, Παππάς 9, Φελντέιν 3, Μπουρούσης 8, Καλάθης 16.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 4, Μπιρτς 8, Γιανγκ, Παπαπέτρου 7, Σπανούλης 22, Μιλουτίνοβ, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3, Χάκετ 11, Λοτζέσκι 6.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗ:
Ο αρχηγός του Ολυμπικού δήλωσε ότι για τη νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού… “Ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ήταν πολύ σημαντικό γιατί είχαμε μια κακή ήττα στην έδρα της Γαλατάσαραϊ. Έτσι είναι όμως οι μεγάλες ομάδες…»
Σε ερώτηση για το αν το ματς ήταν πιο σημαντικό λόγω του αντιπάλου, είπε: “Κάθε ματς με τον Παναθηναϊκό είναι μεγάλο αλλά το αντιμετωπίσαμε όπως όλα τα υπόλοιπα ματς”.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ:
«Αξίζαμε τη νίκη»
«Καλησπέρα σε όλους! Με αυτή τη νίκη, καλύψαμε την ήττα μας από τη Γαλατά. Θέλαμε τη νίκη γιατί με τον Παναθηναϊκό Superfoods πάντα θέλουμε τη νίκη είτε στο ελληνικό πρωτάθλημα είτε στην Ευρωλίγκα. Στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε τη συγκέντρωση μας στην άμυνα και αυτό μας επηρέασε και στην επίθεση. Αντιδράσαμε στις αρχές της τέταρτης περιόδου και το ματς έγινε πραγματικό ντέρμπι και ήταν πάρα πολύ σημαντικό πως στο κρίσιμο σημείο, στην τέταρτη περίοδο, δεχτήκαμε μόνο 14 πόντους. Αυτό ήταν το κλειδί της αναμέτρησης. Και παρά το ότι ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε το προβάδισμα τριών πόντων, γυρίσαμε το ματς. Αξίζαμε τη νίκη, γιατί στο μεγαλύτερο μέρος ελέγχαμε το ματς. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, αντέδρασε, αλλά εμείς δείξαμε χαρακτήρα σε εκείνο το σημείο του αγώνα. Έχουμε σπουδαίο ρόστερ και αυτό λέω από την αρχή. Εμπιστεύομαι όλους τους παίκτες και περιμένω από αυτούς το μάξιμουμ πάντα».
Για το φάουλ του Παπανικολάου στον Καλάθη, απάντησε: «Ηταν εντολή, ο Καλάθης έχει 57% στις βολές, και είπα να γίνει φάουλ γιατί δεν είχαμε τάιμ άουτ και εάν δεχόμασταν καλάθι δεν θα είχαμε περιθώριο να αντιδράσουμε».
Για τη χρησιμοποίηση του Πάτρικ Γιανγκ: «Ο Γιανγκ όλο και ανεβαίνει, συμπληρώνουμε έναν χρόνο από τον τραυματισμό του, συνεχίζει και ανεβαίνει και θα ανεβαίνει συνέχεια».
Σε ερώτηση για το 5-0 επί του Παναθηναϊκού από τους περσινούς τελικούς μέχρι και σήμερα ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος, απάντησε: «δεν τα μετράω αυτά, αυτά είναι για εσάς τους δημοσιογράφους».
#‎Κόκκινο_DNA‬

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου