Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Νέο γλέντι στις βαζέλες! Ολυμπιακός-παο 74-43 (πρωτάθλημα,μπάσκετ γυναικών)

Ο Θρύλος είναι το αφεντικό παντού!
Μια ακόμα αναμέτρηση μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, είχε θριαμβευτή τον Θρύλο. Ένα ακόμα «ερυθρόλευκο» πάρτι για την ομάδα Μπάσκετ Γυναικών που συνέτριψε τον Παναθηναϊκό με 31 πόντους, 74-43, και πανηγύρισε την 6η διαδοχική νίκη κόντρα στις «πράσινες» (5 πέρσι). Παράλληλα οι «νταμπλούχες» που δεν έχουν χάσει ποτέ από τον Παναθηναϊκό, έκαναν στο «6Χ6» στο φετινό πρωτάθλημα και συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος όντας μόνες πρώτες στην κορυφή.  Ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο αφεντικό με πρωταγωνίστρια την Ζωή Δημητράκου και πανηγύρισε μια ακόμα νίκη μπροστά στον κόσμο του που έδωσε δυναμικό παρών και γέμισε το κλειστό της Γλυφάδας!
Χαλαρά στην αρχή…
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν κλειστό και οι νταμπλούχες εμφανίστηκαν επηρεασμένες από τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής. Ωστόσο στην επανάληψη ο Θρύλος ήταν απολαυστικός και με πρωταγωνίστρια στην 3η περίοδο τη Ζωή Δημητράκου κυριάρχησε απόλυτα και μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο την αναμέτρηση με τις πράσινες. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με δυο καλάθια από τις Τζόνσον και Κάϊζερ και έλεγχε το παιχνίδι στο ξεκίνημά του. Η αμυντική λειτουργία ήταν υποδειγματική, αφού οι «πράσινες» βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι τρία περίπου λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου με την Μούλη να μειώνει σε 5-2. Ακολούθησαν τέσσερις σερί πόντοι του Θρύλου με την Δημητράκου και την Τζόνσον για το 9-2. Η περίοδος έκλεισε με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται με 11-7. Στη δεύτερη περίοδο το παιχνίδι παρέμεινε κλειστό ωστόσο ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο. Παρά το γεγονός ότι διαφορά μειώθηκε (15-13) προσωρινά, οι «ερυθρόλευκες» εξακολουθούσαν να οδηγούν στο σκορ. Η Χατζηνικολάου διαμόρφωσε το 23-16 και  οι δυο ομάδες πήγαν  στα αποδυτήρια με 26-21 υπέρ του Ολυμπιακού.
Ρεσιτάλ της Δημητράκου και «ερυθρόλευκο» πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο!
Με πέντε διαδοχικούς πόντους της Ζωής Δημητράκου (ένα τρίποντο και ένα σουτ από το ύψος της ρακέτας), ο Θρύλος διεύρυνε τη διαφορά στο +10 (31-21), ενώ η Στέλλα Καλτσίδου με τρίποντο σημείωσε το 34-21 συνεχίζοντας το 8-0 σερί μέχρι το 6:17 της 3ης περιόδου.  Το ρεσιτάλ της Ζωής Δημητράκου συνεχίστηκε και με νέο τρίποντο ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά στο +15 (37-22). Οι «ερυθρόλευκες» δεν σταμάτησαν να σκοράρουν από μακρινή απόσταση και ακολούθησε ένα ακόμα τρίποντο της Δημητράκου για το 43-24 ενώ η Τζόνσον εκτόξευσε τη διαφορά στο +21 τρία περίπου λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου. Η Τάνια Χαλιβέρα την ανέβασε στη μέγιστη τιμή της (47-25, 2:49) για το +22 το οποίο επιβεβαίωνε την «ερυθρόλευκη» κυριαρχία για να κλείσει η περίοδος με το 51-32 και ενώ είχε αποχωρίσει με τραυματισμό η Λινέτα Καϊζερ. Το «ερυθρόλευκο» πάρτι συνεχίστηκε στην τελευταία περίοδο, η Δημητράκου διατήρησε τη διαφορά στο +23 (60-23) με ένα ακόμα τρίποντο, 4:53 πριν τελειώσει η αναμέτρηση και η Αφροδίτη Κοσμά την αύξησε στο +25 (65-40) με σουτ έξω από την γραμμή των 6,75.  Η εξαιρετική Ζωή Δημητράκου σημείωσε το 68-40 (ένα ακόμα τρίποντο) και η Μπόνη διεύρυνε τη διαφορά στους 30 πόντους, 2 λεπτά πριν τελειώσει το ματς μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο!
Τα δεκάλεπτα: 11-7, 26-21, 51-32,
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελένη Καπογιάννη): Γκοτζή, Σταμάτη, Μπόνη, Χατζηνικολάου, Κάιζερ , Μάλτση, Παπαμιχαήλ, Χαλιβέρα, Τζόνσον , Κοσμά, Καλτσίδου, Δημητράκου
Παναθηναϊκός (Πέτρος Πρέκας): Κασδαγλή, Μούλη, Στούπα, Σμιθ, Καλαμπάκου, Πράπα, Σλούκα, Δίελα, Εϊβέρι, Σαπαλίδου, Τσινάσα, Χάμπτον

Πηγή: osfp.gr


#‎Κόκκινο_DNA‬

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου