Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Την βούλιαξε ξανά! Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 12-4(πόλο γυναικών,πρωτάθλημα)

Απόλυτος κυρίαρχος και εντυπωσιακός ο Θρύλος!
Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή εμφάνιση η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, συνέτριψε τη Βουλιαγμένη με το εντυπωσιακό 12-4, στην κεκλεισμένων των θυρών αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής, της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκες» που πρωτη φορά φέτος αγωνίστηκαν χωρίς προβλήματα απουσιών (επέστρεψε η Φιλιώ Μανωλιουδάκη και η Νικόλ Ελευθεριάδου) ήταν εντυπωσιακές σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στη Βουλιαγμένη να μπει στο παιχνίδι και να διεκδικήσει κάτι ουσιαστικό.  Με κορυφαία και πρώτη σκόρερ την Ρομπέρτα Μπιανκόνι αλλά και συνολική άψογη λειτουργία όλης της ομάδας, ο Θρύλος έφτασε με χαρακτηριστική ευκολία στην τελική επικράτηση, η οποία είναι η 9η διαδοχική σε βάρος της Βουλιαγμένης.  Εξαιρετική ήταν και η παρουσία της Ιωάννας Σταματοπούλου η οποία αγωνίστηκε σε όλο το ματς και είχε πολλές σωτήριες και καίριες επεμβάσεις που διατήρησαν αλώβητη την εστία της. Ενδεικτικό της πολύ καλής παρουσίας της νεαρής τερματοφύλακα αλλά και της υποδειγματικής αμυντικής λειτουργίας του Ολυμπιακού, ήταν το γεγονός ότι το πρώτο γκολ σε κανονική ροή το δέχθηκαν οι «ερυθρόλευκες»,  στο 3ο οκτάλεπτο. Ενώ τα δυο από τα τέσσερα γκολ της Βουλιαγμένης προήλθαν από πέναλτι.
Πήρε από την αρχή τον έλεγχο ο Θρύλος!
Με τη συμπλήρωση του 7ου λεπτού η Αλεξάνδρα Ασημάκη κέρδισε πέναλτι από την Κούλχαας. Η Άλκηστη Αβραμίδου ανέλαβε την εκτέλεση αλλά έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας της Κοτσιώνη. Τελικά το σκορ άνοιξε ένα λεπτό αργότερα (5:57) η Ελευθερία Πλευρίτου με ένα πολύ ωραίο γκολ από την περιφέρεια. Η Βουλιαγμένη ισοφάρισε προσωρινά με εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Κούλχαας αλλά η Ρομπέρτα Μπιανκόνι απάντησε άμεσα, σκόραρε στην επόμενη επίθεση και έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Θρύλο, 2:11 πριν τη λήξη της περιόδου.  Χάρη σε γκολ της Μαργαρίτας Πλευρίτου στην εκπνοή ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων και το 3-1 επιβεβαίωνε την κυριαρχία του στο διάστημα που προηγήθηκε.
«Σούπερ» Ρομπέρτα, άψογη εμφάνιση!
Στην έναρξη της 2ης περιόδου η Ρομπέρτα Μπιανκόνι με δυο διαδοχικά γκολ, διεύρυνε το προβάδισμα του Θρύλου στα τέσσερα τέρματα, σημειώνοντας το 5-1. Οι πρωταθλήτριες είχαν επιβάλει πλήρως τον ρυθμό τους και με όπλο την εξαιρετική τους άμυνα έλεγχαν απόλυτα το ματς με αποτέλεσμα να προηγούνται στο ημίχρονο με το εντυπωσιακό 7-1!
Άμυνα για σεμινάριο!
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Χάρη Παυλίδη διατήρησε τον έλεγχο και διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της προβάδισμα.  Τα μπλοκ και η εντυπωσιακή άμυνα συνεχίστηκαν ενώ η Ιωάννα Σταματοπούλου δεν δεχόταν γκολ ούτε με πέναλτι αφού 30’’ πριν το φινάλε της 3ης περιόδου απέκρουσε το χτύπημα της Κούλχαας για να ακολουθήσει το γκολ της Μανωλιουδάκη με το οποίο ο Θρύλος έφτασε στο 9-2.  Στην 4η περίοδο δεν άλλαξε κάτι με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκες» να φτάσουν δια περιπάτου στο τελικό 12-4.
Tα οκτάλεπτα: 3-1, 4-0, 2-1, 3-2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 1, Ελευθεριάδου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 1 , Ασημάκη 2, Μ. Πλευρίτου 1, Έμολο, Β. Πλευρίτου, Μπιανκόνι 5, Λογοθέτη 1, Σταματοπούλου, Πέττα, Νίνου 
Boυλιαγμένη (Αλεξία Καμμένου):  Κοτσιώνη, Τσουκαλά 2, Χυδηριώτη, Μαστροκάλου, Πρωτόπαπα, Ξενάκη, Μαυρωτά, Πάτρα, Κούλχαας 2, Διαμαντοπούλου, Σελετοπούλου, Κοντογιάννη, Ζοφώλη, Ιωαννίδη, Κοκκινάκη
Παυλίδης: «Η καλύτερή μας εμφάνιση»
O προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Όντως ήταν η καλύτερή μας εμφάνιση. Εγώ δεν θα σταθώ στα 12 γκολ που πετύχαμε, αλλά στα 4 που δεχθήκαμε και νομίζω ότι είναι ρεκόρ για παιχνίδι με τη Βουλιαγμένη. Όλες οι αθλήτριές μας ήταν συγκεντρωμένες σε αυτά που ζητήσαμε. Περιμέναμε από κάποιες πολίστριες να έχουν πολύ καλή απόδοση σήμερα. Η Ρομπέρτα (σ.σ. Μπιανκόνι) απέδωσε σύμφωνα με την αξία της και η Ιωάννα (σ.σ. Σταματοπούλου), το έχουμε ξαναπεί είναι τερματοφύλακας Εθνικής ομάδας. Έχουμε δυο ισάξιες τερματοφύλακες που αξίζουν να παίζουν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Οπότε για εμένα δεν ήταν έκπληξη η απόδοση της Σταματοπούλου, το περίμενα. Όπως και την συνολικά καλή εικόνα ολόκληρης της ομάδας».
Σταματοπούλου: «Η άμυνα μας κράτησε»
Η Ιωάννα Σταματοπούλου δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό, επειδή με εμπιστεύτηκε ο προπονητής μου και η ομάδα μου. Πιστεύω ότι η άμυνα ήταν αυτή που μας κράτησε και όχι η προσωπική μου εμφάνιση. Και αυτό βγήκε και στην επίθεση. Η εμφάνιση αυτή μας δίνει επιπλέον ώθηση για τη συνέχεια και επλίζουμε να συνεχίσουμε έτσι και χωρίς τραυματισμούς».

Πηγή: osfp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου