Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ολυμπιακός-Μπαρτσελονέτα 9-5 (πόλο αντρών,τσάμπιονς λιγκ)

Θρύλε της Ευρώπης Ολυμπιακέ!
Ένας καταπλητικός Ολυμπιακός που πραγματοποίησε μεγαλειώδη εμφάνιση επικράτησε με 9-5 της Μπαρτσελονέτα στο κατάμεστο Παπαστράτειο στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Champions League και ετοιμάζεται για να δώσει το παρών στο Final 6 της Βουδαπέστης που θα διεξαχθεί στις 2-4 Ιουνίου. Οι Πειραιώτες με την τεράστια σημασίας νίκη τους κόντρα σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο (αυτόν που πέρσι τους στέρησε την πρόκριση) παραμένουν το αφεντικό του 1ου ομίλου έχοντας πλέον 15 βαθμούς και ακολουθούν με 14 η Έγκερ και με 11 η Μπαρτσελονέτα. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου παρουσιάστηκε πανέτοιμη στο ματς της χρονιάς και με την εντυπωσιακή συμπαράσταση των οπαδών του Θρύλου που κατέκλυσαν το Παπαστράτειο έφτασε στη νίκη που την φέρνει μια ανάσα όχι μόνο από την πρόκριση στο Final 6 αλλά και σε απευθείας παρουσία στον ημιτελικό της κορυφαίας διοργάνωσης. Για να συμβεί αυτό οι νταμπλούχοι θα πρέπει να τερματίσουν στην κορυφή του ομίλου στην οποία εξακολουθούν να βρίσκονται. Σενάριο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αφού το πρόγραμμα των τριών τελευταίων αγωνιστικών είναι στα μέτρα τους καθώς περιλαμβάνει δυο εντός έδρας αναμετρήσεις κόντρα σε Σπαντάου και Έγκερ. 
Eμφάνιση για σεμινάριο!
Κατά τα λοιπά στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελονέτα ο Θρύλος πραγματοποίησε εμφάνιση για σεμινάριο. Με ατσάλινη άμυνα κράτησε σε ρηχά νέρα τους Ισπανούς και στο πρώτο οκτάλεπτο προηγήθηκε 3-0 χάρη στα γκολ των Ντόσκα, Μυλωνάκη και Μουρίκη. Στο +4 βρέθηκαν οι Πειραιώτες με το τέρμα του Μουρίκη (στα μισά της 2ης περιόδου). Ενδεικτικό γεγονός της εξαιρετικής άμυνας του Ολυμπιακού ήταν ότι το πρώτο γκολ το δέχθηκε 2 λεπτά πριν τελειώσει το 2ο οκτάλεπτο και ενώ προηγείτο στο σκορ με 4-0!. Στο πρώτο γκολ του Μουναρίθ απάντησε άμεσα ο Φουντούλης που σημείωσε το 5-1 ενώ ακαριαία ήταν η απάντηση και στο δεύτερο τέρμα των φιλοξενούμενων και πάλι από τον Μουναρίθ (0:43, πριν τη λήξη του ημιχρόνου). Στο 5-2 που σημείωσε ο φουνταριστός της Μπαρτσελονέτα, η αντίδραση ήρθε δια χειρός Βλαχόπουλου που με μια «οβίδα» από την περιφέρεια έγραψε το 6-2, 16'' πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Οι Πειραιώτες είχαν διαμορφώσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την σπουδαία νίκη χάρη στην εντυπωσιακή εμφάνιση των πολιστών του Θοδωρή Βλάχου. Εντυπωσιακός ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι ο Γιόζιπ Πάβιτς που πραγματοποίησε πολλές εξαιρετικές επεμβάσεις. Στο δεύτερο μισό του αγώνα ο Θρυλος προηγήθηκε μέχρι και με έξι τέρματα μετά τα δυο διαδοχικά γκολ των Μάλιαρακ και Μουρίκη που «έφτιαξαν» το 8-2 (4:56). Από εκείνο το σημείο οι πρωτοπόροι του 1ου ομίλου διαχειρίστηκαν με οξυδέρκεια το υπέρ τους προβάδισμα και έφτασαν θριαμβευτικά στην τεράστια νίκη με 9-5, μπορστά στους εξτασιασμένους οπαδούς τους που έκαναν «πάρτι» στην κερκίδα και τραγουδούσαν στο φινάλε... «φέρτε μας το ευρωπαϊκό, Θρυλε ολέ, σ' αγαπώ»... 
Τα οκτάλεπτα: 3-0, 3-2, 2-1, 1-2.
Η διακύμανση
1ο οκτάλεπτο: 1-0 Ντόσκας (π/π, 3:41), 2-0 Μυλωνάκης (περιφέρεια, 2:14), 3-0 Μουρίκης (κόντρα, 1:11)
2ο οκτάλεπτο: 4-0 Μουρίκης (π/π, 3:01), 4-1 Μουναρίθ (π/π, 2:16), 5-1 Φουντούλης (π/π, 1:41), 5-2 Μουναρίθ (φουνταριστό, 0:43), 6-2 Βλαχόπουλος (περιφέρεια, 0:16)
3ο οκτάλεπτο: 7-2 Μάλιαρακ (περιφέρεια, 6:58), 8-2 Μουρίκης (π/π, 4:56), 8-3 Στρ. Ράσοβιτς (κόντρα, 0:53)
4ο οκτάλεπτο: 8-4 Εσπανιόλ (πέναλτι, 4:20), 9-4 Γούνας (π/π, 3:43), 9-5 Μινγκέλ (π/π, 0:54).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θ. Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γούνας 1, Φουντούλης 1, Σμιθ, Ποντικέας, Ντόσκας 1, Μουρίκης 3, Κολόμβος, Μάλιαρακ 1, Βλαχόπουλος 1, Γαλανόπουλος.
Μπαρτσελονέτα: Πινέδο, Σίρανι, Στρ. Ράσοβιτς 1, Μουναρίθ 2, Λαρούμπρε, Μινγκέλ 1, Μπαρσέλο, Εσπανιόλ 1, Ταούλ, Φερνάντες, Β. Ράσοβιτς, Φαμέρα, Λιναρές.




βαθμολογία του Α' Ομίλου
Ολυμπιακός 15
Έγκερ 14
Μπαρτσελονέτα 11
Πριμόριε 11
Σπαντάου 3
Γιαντράν 2

Πηγή:osfp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου