Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Κυπελλούχος ο Θρύλος! Κηφισιά-Ολυμπιακός 0-3 (τελικός κυπέλλου,βόλεϊ αντρών)

Οι δηλώσεις των Κυπελλούχων!
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ που εξακολουθεί να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του, σε όλα τα αθλήματα, κατέκτησε σήμερα τον έβδομο φετινό τίτλο. Η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Θρύλου μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, στέφθηκε πανάξια Κυπελλούχος Ελλάδας επικρατώντας με 3-0 της Κηφισιάς στο μεγάλο τελικό που διεξήχθη στο ΔΑΚ Γλυφάδας. Μετά την επική ανατροπή στον ημιτελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ, οι Πειραιώτες έκαμψαν την αντίσταση της δεύτερης της κατάταξης στο πρωτάθλημα, Κηφισιάς και κατέκτησαν πανηγυρικά το 16ο Κύπελλο.  
 
Με… κεκτημένη ταχύτητα στο πρώτο σετ
 
Με κεκτιμένη ταχύτητα απο το χθεσινό παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε τον αγώνα ο Ολυμπιακός φτάνοντας πρώτος στο τεχνικό ταιμ αουτ (5-8). Σταδιακά η Κηφισιά ισορρόπισε τον αγώνα με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει (9-9), στο σημείο που ο Ρομπέρτο Πιάτσα κάλεσε το πρώτο του ταιμ αουτ. Προσορινά ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ με 13-11 αλλά με ενα σερι 5-0 πέρασε μπροστά με 13-16 ύστερα απο επίθεση του Έγκλεσκαλνς η οποία οδήγησε τον αγώνα στο δεύτερο τεχνικό ταιμ αουτ. Ο Δημήτρης Σουλτανόπουλος φαίνεται να δημιουργεί την δική του παράδοση απο την γραμμή του σερβίς μιας και “κέρδισε” 7 σερί πόντους για να γίνει το σκορ 14-18. Το υπέρ του προβάδισμα ο Θρύλος το διατήρισε μέχρι το τέλος του σετ, το οποίο κέρδισε με 19-25 μετά απο επίθεση του Όγκουρτσακ.
 
Έδειξε χαρακτήρα στο δεύτερο σετ… 
 
Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε πρώτη φορά (4-5) αλλά η Κηφισιά είχε μπεί με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και κατάφερε να φτάσει πρώτη στο τεχνικό ταιμ αουτ (8-7). Ο αγώνας ήταν αμφίροπος μέχρι το 13-13 αλλά ο Ολυμπιακός με δυο επιθέσεις του  Έγκλεσκαλνς κατάφερε να πάρει αέρα 2 πόντων και να φτάσει στο δεύτερο τεχνικό ταιμ αουτ (14-16). Ο διαγώνιος του Ολυμπιακού, έβγαλε μια πολύ δύσκολη άμυνα αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης είχε διαφορετική γνώμη. η Κηφισιά πλησιάζει 15-16 αλλά με μια επίθεση και εναν άσσο του Όγκουρτσακ ο Θρύλος πήρε προβάδισμα 3 πόντων (15-18). Ένα μπλοκ του Έγκλεσκαλνς και ενα λάθος στο σερβίς απο την Κηφισιά έφεραν τους ερυθρόλευκους μπροστά με 4 πόντους 16-20. Ο Μενέλαος Κοκκινάκης με διαδοχικές επιθέσεις απο την μπροστά αλλά και πίσω ζώνη διαμόρφωσε το 18-23. Η Κηφισιά αντέδρασε με ενα μπλοκ στον Σπίνου και τον Όγκουρτσακ και δυο κερδισμένους πόντους του Ρουμελιωτάκη, αλλά ενα λάθος του Χριστοφιδέλη και μια επίθεση του Έγκλεσκαλνς έδωσαν τους δυο πόντους που χρειάζονταν ο Ολυμπιακός για να κερδίσει και το δεύτερο σετ (23-25).
 
Το έλεγξε απόλυτα και στέφθηκε Κυπελλούχος!
 
Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-4 αλλά η Κηφισιά με κύριο εκφραστή των επιθέσεων της τον Κώστα Χριστοφιδέλη κατάφερε να πάρει αυτή το προβάδισμα με 6-5. Οι ερυθρόλευκοι αντέδρασαν και με ένα λάθος του Μπισέτ στο φιλέ, έφτασαν πρώτοι στο τεχνικό ταιμ αουτ (7-8). Με διαδοχικούς πόντους των Όγκουρτσακ, Έγκλεσκαλνς και Σπίνου οι ερυθρόλευκοι πήραν προβάδισμα 3 πόντων (9-12) το οποίο κράτησαν μέχρι το δεύτερο τεχνικό ταιμ αουτ (13-16). Η διαφορά των τριων πόντων παρέμεινε μέχρι και το 18-21 με τις ομάδες να χάνουν διαδοχικά σέρβις. Η Κηφισιά μείωσε 19-21 με τον Χριστοφιδέλη, αλλά ο Σουλτανόπουλος με μπλοκ στην επόμενη φάση κέρδισε τον 22 πόντο του Ολυμπιακού ανεβάζοντας την διαφορά και πάλι στους 3. Ο Μπίσετ μείωσε 20-22 αλλά ο Κοκκινάκης με μια δυνατή επίθεση έγραψε το 20-23. Ενα λάθος του Σπίνου έδωσε πόντο στην Κηφισιά (21-23). Ο Ολυμπιακός τελικά κατέκτησε το τρίτο σετ (22-25) και μαζί το Κύπελλο κερδίζοντας την Κηφισιά με 3-0 σετ! 

Κηφισιά (Κ. Αρσενιάδης) : Νικολάκης 1 (1μπλοκ), Χριστοφιδέλης 9 (8/21 επ., 1 μπλοκ, 58%υπ.-42%αρ.), Μπισετ 4 (3/8 επ., 1 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 8 (7/11 επ., 1 μπλοκ), Κόβαλτσουκ 10 (7/19 επ., 3 μπλοκ), Ρουμελιωτάκης 8 (7/23 επ., 1 άσσος, 65%υπ.-40%αρ.), Στεφάνου -λ (88%υπ.-47%αρ.), Κάπελλας, Κοντός, Φραγκιαδάκης.
 
Ολυμπιακός (Ρ. Πιάτσα) : Σουλτανόπουλος 6 (5/5 επ., 1 άσσος), Φιλίποφ, Έγκλεσκαλνς 22 (21/38 επ., 1 μπλοκ), Κοκκινάκης 10 (10/24 επ., 58%υπ.-50%αρ.), Όγκουρτσακ 11 (8/17 επ., 3 άσσους, 45%υπ.-41%αρ.), Σπίνου 10 (6/8 επ., 4 μπλοκ), Ταμπουρατζής -λ (75%υπ.71%αρ.), Σακόγλου, Στιβαχτής, Τσουκ 1 (1 μπλοκ),  Γκούζντα -λ, Σφενδυλάκης.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:
Οι δηλώσεις των Κυπελλούχων! 


Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Πιάτσα : “Επιτυχημένοι μέχρι στιγμής…”

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ρομπέρτο Πιάτσα δήλωσε στο osfp.gr
“Για εμένα η κατάκτηση του Κυπέλλου είχε την ίδια σημασία με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάποιο πιο σημαντικό από το άλλο, σίγουρα το Ελληνικό Κύπελλο έχει από μόνο του μεγάλη αξία αλλά στο μυαλό μου τα έχω το ίδιο. Χθες κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ όπως στην Σύρο, μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι και σήμερα στον τελικό είχαμε μια αρκετά καλή απόδοση. Δεν ήταν εύκολο γιατί χθες καταναλώσαμε πολύ ενέργεια, αλλά είμαι χαρούμενος για τα παιδιά. Τώρα χρειάζομαι 2 ημέρες ξεκούρασης γιατί έχω αδειάσει και εγώ από ενέργεια, αλλά μετά θα πρέπει να επιστρέψουμε ακόμα πιο δυνατά για να προετοιμάσουμε την συνέχεια των υποχρεώσεων μας. Σίγουρα μέχρι στιγμής είμαστε επιτυχημένοι αλλά πρώτα από όλα είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στον Ολυμπιακό και που αποφάσισα το καλοκαίρι να γίνω προπονητής αυτής της ομάδας.”

Σουλτανόπουλος : "Πάνω απο όλα η ομάδα"

Ο Δημήτρης Σουλτανόπουλος, που μετά το Λιγκ Καπ, αναδείχθηκε MVP και του Κυπέλλου Ελλάδας, δήλωσε στο osfp.gr τα εξής:
"Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε και σηκώσαμε και αυτό το κύπελλο. Ηταν κάτι που το θέλαμε πάρα πολύ και το αποδείξαμε μέσα στο γήπεδο παλεύοντας για κάθε φάση και κάθε πόντο. Αυτό το Κύπελλο μας αξίζει 100%. Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος και για την προσωπική μου διάκριση αλλά αυτό που με νοιάζει πάνω απο όλα είναι η ομάδα και το ότι βοήθησα να τα καταφέρουμε."

Φιλιποφ : “Αποδείξαμε ότι είμαστε Ολυμπιακός”

Ο αρχηγός της ομάδας Ντίμα Φιλίποφ, δήλωσε στο osfp. gr 
“Δουλεύουμε όλο το χρόνο για αυτό, για τις κούπες και για να επιστρέψουμε στην κορυφή. Είμαστε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, το αποδείξαμε και χθες και σήμερα, είμαστε εδώ για να επιστρέψουμε όλα τα τρόπαια στον Ολυμπιακό. Τώρα ξεχνάμε το σερί που έχουμε με τον ΠΑΟΚ, αφού μας περιμένει μια νέα σειρά παιχνιδιών, σίγουρα και ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά αποδείξαμε ότι για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό δεν αρκεί να κερδίζεις με 2-0. Τα πράγματα όμως δεν θα είναι εύκολα, πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο, ωστόσο θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι για την συνέχεια."  

Κοκκινάκης : “Φτάνουμε άμεσα στην κορυφή”

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης δήλωσε στο osfp.gr
“Αυτός είναι ο Ολυμπιακός, μέσα απο τις ατυχίες και τις δυσκολίες που πέρασε την προηγούμενη χρονιά που δεν κατέκτησε το νταμπλ, βρήκε δύναμη και την κατάλληλη ομάδα, για να μπορέσει να φτάσει άμεσα στην κορυφή. Εμείς δουλεύουμε καθημερινά πάρα πολύ, αυτό όμως είναι κάτι που δεν φαίνεται και δεν μπορεί να το καταλάβει ο κόσμος, το τι δουλειά και πόσες ώρες βρισκόμαστε καθημερινά στο γήπεδο. Κάθε ημέρα έχουμε πάρα πολύ όρεξη, έχουμε φτιάξει ενα συμπαγές σύνολο και αυτό μας βγαίνει στους αγώνες. Πήραμε το Λιγκ Καπ, κατακτήσαμε και το Κύπελλο και με την ίδια συνταγή θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε και τον μεγάλο μας στόχο που είναι το πρωτάθλημα."

Ταμπουρατζής : “Ομάδα χτισμένη για τίτλους”

Ο Κώστας Ταμπουρατζής δήλωσε στο osfp.gr
“Αυτή η ομάδα χτίστηκε για να έχει μια διάρκεια στα επόμενα χρόνια και να μπορεί να κατακτά τους τίτλους. Για την ώρα αυτό το κάνει καλά. Εμείς είμαστε εδώ με πολύ μεγάλα κίνητρα, για να προσφέρουμε σε αυτή την ομάδα και για την ώρα πανηγυρίζουμε και για τους δυο τίτλους. Τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στο Πρωτάθλημα και στους ημιτελικούς με τον ΠΑΟΚ.”

Πηγή: osfp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου