Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα! Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 16-7 (πόλο γυναικών, πρωτάθλημα)

 

Μία ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, μια μέρα μετά την εκτός έδρας επικράτηση (4-25) επί του Πανιωνίου, για τη 17η αγωνιστική. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης νίκησαν με 16-7 τον ΝΟ Βουλιαγμένης στο Παπαστράτειο, για την εξ αναβολής 12η «στροφή» της Α1 και διεύρυναν το νικηφόρο σερί τους, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα κορίτσια του Θρύλου κυριάρχησαν απόλυτα κόντρα στον ΝΟΒ και κατέκτησαν εύκολα ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα, δοκιμάζοντας πρόσωπα και σχήματα, ενόψει του επερχόμενου (2-3/4) Final-4 της Euroleague στον Πειραιά. Το Σάββατο (26/3, 16:00), οι «ερυθρόλευκες» έχουν την τελευταία «πρόβα» πριν από το ευρωπαϊκό Final-4, αντιμετωπίζοντας τον ΑΝΟ Γλυφάδας στο Παπαστράτειο, για τη 18η αγωνιστική της Α1.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 3-0 των φιλοξενούμενων, στο 3:02, με δύο τέρματα της Β. Πλευρίτου και ένα της Ελευθεριάδου, ενώ στο 1:36, έκανε το 4-1 του πρώτου οκταλέπτου, με σκόρερ και πάλι την Β. Πλευρίτου από την περιφέρεια! Στο 7:06 της δεύτερης περιόδου, οι πρωταθλήτριες Ευρώπης ανέβασαν ξανά τη διαφορά στο +3 (5-2) επί της Βουλιαγμένης, με το τέταρτο προσωπικό γκολ της Β. Πλευρίτου, ενώ στο 3:55, έκαναν το 6-3, με την Ξενάκη. Ο Θρύλος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με σκόρερ την Ελευθεριάδου (0:59) και έπειτα, την Μυριοκεφαλιτάκη (0:03), προηγήθηκαν για πρώτη φορά με +4 επί του ΝΟ Βουλιαγμένης, ολοκληρώνοντας το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα 8-4.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (5:54), οι «ερυθρόλευκες» ξέφυγαν για πρώτη φορά με +5 (10-5) από τον ΝΟΒ, σκοράροντας με τις Ελευθεριάδου και Κρίστμας, ενώ ένα λεπτό αργότερα (4:50), έφτασαν στο +6 (11-5), με ωραία επίθεση και εξίσου όμορφο τελείωμα από την Μυριοκεφαλιτάκη. Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς «έκλεισε» το τρίτο οκτάλεπτο με +5 (13-7) κόντρα στη Βουλιαγμένη, αφού «βρήκε» δύο ακόμη φορές δίχτυα, με την Ξενάκη (0:46) και την Β. Πλευρίτου (0:06). Στο 6:44 του τέταρτου οκτάλεπτου, ο Ολυμπιακός έφτασε σε double score, αφού προηγήθηκε με 14-7 του ΝΟ Βουλιαγμένης, με την Κρίστμας στην κόντρα, στο 4:22 έκανε το 15-7, με σκόρερ την Τριχά στον παίκτη παραπάνω και στο 1:48, έφτασε στο τελικό 16-7, με την Ελευθεριάδου.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 4-3, 5-3, 3-0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου, Ράνεϊ, Ελευθεριάδου 4, Κανετίδου, Ξενάκη 2, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου, Χαλδαίου, Β. Πλευρίτου 5, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου, Τριχά 1, Παπαδοπούλου

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αντιόπη Μελιδώνη): Κοτσιώνη, Καϊφά, Χυδηριώτη 1, Μουστακαρία, Γιαννοπούλου, Ριτζ 1, Τανκέεβα 1, Μ. Πάτρα 1, Καλαϊτζή, Διαμαντοπούλου, Σάντα 3, Αγγελίδη, Ε. Πάτρα, Καλογεροπούλου, Ανδρεάδη

Δηλώσεις:

Αλεξάνταρ Τσίριτς: «Πολύ καλή εμφάνιση από την ομάδα μου, το ίδιο και από τη Βουλιαγμένη, η οποία ήταν καλή στο ένας εναντίον ενός, κέρδισε κάποια πέναλτι τα οποία ήταν και αυτό είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε για τη συνέχεια. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια, όπως και με τη Γλυφάδα το Σάββατο, προετοιμαζόμαστε για τις 2-3/4, για το Final-4. Είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα μου, πιστεύω θα είμαστε τελείως έτοιμοι την άλλη βδομάδα».

Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη: «Πετύχαμε μία ακόμη νίκη για το πρωτάθλημα, το μυαλό μας είναι στο Final-4. Προσπαθούμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για αυτά τα παιχνίδια, το ευρωπαϊκό είναι ο μεγάλος μας στόχος και στα ματς στην Ελλάδα προσπαθούμε να εφαρμόζουμε κάποια πράγματα και τακτικές που μας λέει ο προπονητής μας. Ανυπομονούμε πολύ για την επόμενη εβδομάδα, θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας στο Final-4, εδώ στην έδρα μας! Η ομάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο, θα τα δώσουμε όλα την άλλη βδομάδα για να τα καταφέρουμε».


Πηγή: osfp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου