Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Τίποτα το ιδιαίτερο για την εθνική! Μαυροβούνιο-Ελλάδα 1-0 (φιλικό)

Η Ελλάδα άφησε πίσω την καλή της εικόνα στην Ρουμανία και γνώρισε την ήττα στην Ποντγκόριτσα με 1-0 από το Μαυροβούνιο.

Οι παίχτες του Πογιέτ δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, δεν απείλησαν καθόλου τους γηπεδούχους, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο κορυφαίος της εθνικής ήταν ο Βλαχοδήμος που αποσόβησε και άλλα γκολ.

Βασικός ξεκίνησε ο Αντρέας Μπουχαλάκης, με τον χαφ του Ολυμπιακού να αγωνίζεται για 75'.

Κάκιστη διαιτησία από τον Κροάτη Γιόβιτς,  όπου στο πρώτο μισό καταλόγισε πάνω από 25 φάουλ και έδειξε, μεταξύ άλλων, 4 κίτρινες χωρίς μάλιστα να βγάλει στον Βούγιασιτς όταν πήγε με τις τάπες πάνω στον Παυλίδη, σε μία φάση που σήκωνε ακόμη και κόκκινη.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Όσμαζιτς στο 59'.

Η «γαλανόλευκη» ξεκίνησε με τον Βλαχοδήμο στο τέρμα, τους Λύρατζη, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο,Τσιμίκα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπουχαλάκη, Σιώπη, στον άξονα, τους Πέλκα, Δουβίκα στα άκρα και τον Μπακασέτα κοντά στο «9άρι» Παυλίδη.

Πρώτη ευκαιρία για το Μαυροβούνιο στο 22'  όταν από σέντρα σουτ του Κρστοβιτς, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και τον Βλαχοδήμο να διώχνει τελευταία στιγμή με τις γροθιές του. Στο 30' απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Γιόβετιτς με τον Βλαχοδήμο να διώχνει σε κόρνερ. Στο 31' εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Όσμαζιτς ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ αναγκάζοντας εκ νέου τον Βλαχοδήμο σε εντυπωσιακή επέμβαση ώστε να κρατήσει το μηδέν.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για το Μαυροβούνιο με τον Ράκοβιτς να παίρνει την θέση του Γιόβετιτς. Στο δεύτερο μισό η Εθνική μας μπήκε πιο δυνατά σε σχέση με το πρώτο, επισκέφθηκε ορισμένες φορές με αξιώσεις τα αντίπαλα καρέ, κρατούσε μπάλα όμως δεν έβγαλε «καθαρές» φάσεις. Τελικά το Μαυροβούνιο ήταν αυτό που άνοιξε το σκορ στο 59' με τον Όσμαζιτς. Ωραία κάθετη μπαλιά του Ράκοβιτς για το φορ του Μαυροβουνίου, ο οποίος με όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 67' πρώτη καλή στιγμή για την εθνική μας, ο Τσιμίκας έδωσε στον Μπακασέτα αυτός έφερε τη μπάλα όμορφα μπροστά του και έκανε τη σέντρα, ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα έξω. Στο 68' κόρνερ από τα δεξιά ο Τομάσεβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ με τον Βλαχοδήμο να διώχνει και πάλι εντυπωσιακά. Στο 92' σουτ του Πέλκα με το δεξί με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ από το δοκάρι του Μιγιάτοβιτς.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Μιγιάτοβιτς, Βέσοβιτς, Σάβιτς (62' Σίπσιτς), Βούγιατσιτς, Τομάσεβιτς, Ραίκοβιτς (90+2' Ντρέσκοβιτς), Γιάνκοβιτς (81' Γιάντσιτς), Μάρουσιτς, Όσμαζιτς (81' Ράκονιτς), Γιόβετιτς (46' Ράκοβιτς), Κρστόβιτς (62' Τζούρτζεβιτς).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Λύρατζης (75' Αλεξανδρόπουλος), Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Σιώπης (61' Χατζηγιοβάνης), Μπουχαλάκης (75' Κουλούρης), Μπακασέτας, Δουβίκας (61' Μάνταλος), Πέλκας, Παυλίδης (61' Γιακουμάκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου