Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Νίκη στο ντεμπούτο του Πογιέτ η εθνική! Σκόραρε ο Μπουχαλάκης! Ρουμανία-Ελλάδα 0-1 (φιλικό)

Νίκη στο ντεμπούτο του, στο πάγκο της εθνικής έκανε ο Γουστάβο Πογιέτ στον πάγκο της. Η εθνική μας επικράτησε της Ρουμανίας με 0-1 με σκόρερ τον Αντρέα Μπουχαλάκη. Αυτό μάλιστα ήταν και το πρώτο γκολ που πετυχαίνει ο μέσος του Ολυμπιακού με τον εθνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην 27η συμμετοχή του.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός στην πρώτη του ενδεκάδα στο «γαλανόλευκο» πάγκο ξεκίνησε με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ, τους Ρότα, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο, Τσιμίκα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Σιώπη, Μπουχαλάκη στον άξονα, τον Μάνταλο σε πιο δημιουργικό ρόλο, τους Λημνιό, Πέλκα στα άκρα και τον Γιακουμάκη στην κορυφή της επίθεσης.

Η εθνική Ελλάδος απείλησε πολύ νωρίς στο παιχνίδι και μόλις στο 3' είχε μία καλή στιγμή, με τον Λημνιό να γυρνάει παράλληλα μέσα από την περιοχή και την προβολή του Γιακουμάκη να φεύγει εκτός. Στο 6' οι Ρουμάνοι απάντησαν και αυτοί στις ευκαιρίες, σε κεφαλιά του Κίρικες που κατέληξε άουτ. Στο 10' ο Πέλκας βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και αριστερά με τον γκολκίπερ της Ρουμανίας να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα. Στο 16' ο Μίτριτσα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα της εθνικής βρέθηκε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο αλλά το πλασέ του έφυγε έξω. Η εθνική μας πέτυχε γκολ στο 23' πέτυχε γκολ, με τακουνάκι του Γιακουμάκη, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, που από το ριπλέι δεν φαίνεται να είναι καθώς ο Γιακουμάκης είναι καλυμμένος. Στο 30' η εθνική νέα ευκαιρία στον αγώνα, με τον Πέλκα να δίνει στον Μάνταλο, αυτός μπήκε στην περιοχή, γύρισε παράλληλα ξανά προς τον Πέλκα που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω. Τελικά στο 38' η Ελλάδα άνοιξε το σκορ με τον Μπουχαλάκη. Σέντρα του Ρότα και ο μέσος του Ολυμπιακού με άπιαστη κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει την εθνική μπροστά στο σκορ με 0-1.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δίχως αλλαγές την αναμέτρηση, με τους Ρουμάνους να μπαίνουν πιο δυνατά στον αγώνα και στο 49' το σουτ του Μάριν έφυγε εκτός εστίας. Στο 56' ο Μάριν έπιασε το σουτ, αλλά και πάλι η μπάλα δεν βρήκε στόχο. Στο 70' ο Ρους με κεφαλιά ύστερα από φάουλ από τα δεξιά σημάδεψε το δοκάρι του Βλαχοδήμου. Ενώ στο 87' η Ελλάδα έχασε μία καλή στιγμή, μετά από μια ωραία ενέργεια του Χατζηγιοβάνη που είχε περάσει ως αλλαγή και παράλληλη μπαλιά του προς τον Δουβίκα που δεν περίμενε να περάσει η μπάλα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πλασάρει.

Τελικό σκορ 0-1 και επόμενη αναμέτρηση για την εθνική Ελλάδος την Δευτέρα κόντρα στο Μαυροβούνιο στην Ποντγκόριτσα.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Νίτα, Ράτιου, Κίρκες, Ρους (86' Ντραγκούσιν), Καμόρα, Μάριν, Μπορντεάνου (75' Τόσκα), Μιτρίτσα (61' Ποπέσκου), Τσικαλντάου, Μαξίμ (61' Ιβάν), Γκ. Πούσκας(61' Τανάσε).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Σιώπης, Μπουχαλάκης (58' Μπακασέτας), Πέλκας (81' Αλεξανδρόπουλος), Μάνταλος (81' Χατζηγιοβάνης), Λημνιός (58' Δουβίκας), Γιακουμάκης (71' Παυλίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου