Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Μας έκανες υπερήφανους Στέφανε!

Μόνο υπερηφάνεια για τον Στέφανο! Μόνο υπερηφάνεια για αυτόν τον σπουδαίο αθλητή που μόλις στα 23 του χρόνια έχει πετύχει τόσα και έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Ο Τσιτσιπάς πάλεψε σαν λιοντάρι κόντρα στον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών και παρότι προηγήθηκε με 0-2, δεν κατάφερε να κατακτήσει το Ρολάν Γκαρός.

Ο Τζόκοβιτς έκανε μπρέικ και ο Τσιτσιπάς απάντησε άμεσα με ένα δικό του (6-6). Στο τάι μπρέικ ο Σέρβος τενίστας έμεινε πίσω με 5-2, όμως πέρασε μπροστά με 6-5 και κάπου εκεί ο Τσιτσιπάς έκανε το κάτι παραπάνω που θέλουν οι τελικοί, φτάνοντας στο 7-6 και το 1-0 σετ σε 72 λεπτά, με το γήπεδο να κοχλάζει.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος έδειξε να έχει περισσότερη ενέργεια, έκανε το 2-0 στα γκέιμ, μετά το 3-1, 3-2 και 4-2, με απίστευτη προσήλωση, ηρεμία, winners άλλου επιπέδου, ενώ έκανε τον Τζόκοβιτς να δεινοπαθεί κλείνοντάς του κάθε διάδρομο με μια επιβλητική και άκρως πειστική εμφάνιση (το σημαντικότερο σ’ αυτό το σημείο ήταν ότι δεν άφησε τον Σέρβο να πιστέψει πως θα μπορούσε να βρει ένα κενό στην απόδοσή του και να αντεπιτεθεί).

Στο 7ο γκέιμ ο Έλληνας πρωταθλητής με νέο μπρέικ έκανε το 5-2 αγγίζοντας το 2-0 στα σετ και το μεγάλο πλεονέκτημα στον τελικό. Και το 6-2 ήρθε μάλλον φυσιολογικά σε μόλις 31 λεπτά, με τον Τζόκοβιτς να δείχνει βραχυκυκλωμένος, τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά, με τον Τσιτσιπά να είναι σίγουρος και έτοιμος για όλα.

Το 3ο σετ άρχισε με τον Τζόκοβιτς να κάνει το 0-1, αλλά ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε, έχοντας μέχρι εκείνο το σημείο 10 άσους. Ο Σέρβος πήρε ξανά το προβάδισμα, όμως ο αντίπαλός του έδειχνε ότι πατούσε καλύτερα στο κορτ μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα. Mοιραία πήρε το σετ με 3-6 σε 46’, μειώνοντας σε 2-1.

Στο 4ο σετ ο Τζόκοβιτς άρχισε με μπρέικ (0-1) και έφτασε στο 2-0 μόλις σε 7 λεπτά. Ο Τσιτσιπάς έχασε την ορμή του, πάλεψε το 3ο γκέιμ όμως ο Σέρβος ήθελε το 3-0 και το πήρε, έκανε γρήγορα το 4-0, θέτοντας προϋποθέσεις επικράτησης στο σετ για το 2-2. Και πήρε το γκέιμ πολύ εύκολα με 6-2.

Στο τελευταίο σετ ο Τζόκοβιτς μπήκε ξανά με… τάσεις μπρέικ, όμως ο Στέφανος έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Νόλε απάντησε για το 1-1 και χτύπησε πάλι με μπρέικ για το 2-1.

Αυτή η εξέλιξη αποσυντόνισε ξανά τον Ελληνα τενίστα και ο Σέρβος έκανε μάλλον εύκολα το 3-1. Παρότι φάνηκε προς στιγμή ότι ο Στέφανος χάνει το «μυαλό» του με αβίαστα λάθη, κατάφερε να μειώσει σε 3-2, το μπρέικ που έψαξε δεν ήρθε (4-2 ο Νόλε), όμως ο Τσιτσιπάς πήρε ένα… χαμένο γκέιμ και μείωσε σε 4-3.

Στο 8ο γκέιμ παίχτηκε ο θεαματικότερος πόντος του τελικού, τον οποίο πανηγύρισε ο Τζόκοβιτς ο οποίος έκανε τελικά και το 5-3 ακριβώς στις 4 ώρες αγώνα. Ο Στέφανος έβγαλε τα τελευταία αποθέματα ενέργειάς του και μείωσε σε 5-4, αναζητώντας το μπρέικ που θα τον έβαζε ξανά σε τροχιά τροπαίου.

Ο Τζόκοβιτς έφτασε σε ματς πόιντ με 40-30, ο Τσιτσιπάς απάντησε μοναδικά για το 40-40, όμως ο Σέρβος κατάφερε να τελειώσει το ματς με 3-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου