Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στην Αυστρία! Ολυμπιακός – Σάλτσμπουργκ 0-3 (φιλικό)

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα στην Αυστρία από την Σάλτσμπουργκ με 0-3. Οι ερυθρόλευκοι σαφώς και ήταν κουρασμένοι από την προετοιμασία της ομάδας, ενώ παράλληλα ήταν και άτυχοι, καθώς τα δύο γκολ πρώτα γκολ των Αυστριακών προήλθαν από κόντρα και επίσης είχαν δύο δοκάρια στην αναμέτρηση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε πολλούς νεαρούς παίχτες στην ενδεκάδα, δίνοντας και σε αυτούς την ευκαιρία ενόψει της συνέχειας όχι μόνο της προετοιμασίας, αλλά θα λέγαμε και της σεζόν.

Τα γκολ των Αυστριακών πέτυχαν οι Γιουνούζοβιτς και Καπάλντο στο 33' και 35' αντίστοιχα, καθώς και ο Αντεγιέμι στο 67'. Τα δοκάρια των ερυθρόλευκων τα είχαν οι Ελ Αραμπί και Τσούμιτς σε πρώτο και δεύτερο ημίχρονο αντίστοιχο. Δοκάρι είχε και η Σάλτσμπουργκ με τον Αντεγιέμι.

Ο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ανδρούτσο, Σεμέδο, Σωκράτη και Αποστολόπουλο στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ ήταν οι Μπουχαλάκης, Πέπε και Καμαρά, με τους Ραντζέλοβιτς, Μασούρα και Ελ Αραμπί στην τριάδα της επίθεσης. 

Στο 3' ο Κοϊτά σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 8' ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Μασούρα, όμως, ο Κον ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε το σουτ. Στο 10' μετά από λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Σέσκο έκανε σουτ, άστοχο. Στο 11' μετά από κλέψιμο, ο Ραντζέλοβιτς έπιασε σουτ, κόντρα και κόρνερ. Στο 33' γκολ για την Σάλτσμουργκ ο Γιουνούζοβιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε στο τείχος αλλάζοντας πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Τζολάκη. Στο 35' δεύτερο γκολ για τους αυστριακούς στην αναμέτρηση. Ο Καπάλντο σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε για δεύτερη φορά στα δίχτυα των ερυθρόλευκων. Στο 43' οι ερυθρόλευκοι χάνουν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν, όταν η κεφαλιά του Ελ Αραμπί κατέληξε στο δοκάρι.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με την Σάλτσμπουργκ να προηγείται 2-0.

Στο 49' είχαμε μια αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Αποστολόπουλος τραυματίστηκε, την θέση του οποίου πήρε ο Ρέαμπτσιουκ. Στο 60' όμορφη συνεργασία του Μασούρα με τον Ραντζέλοβιτς, όμως το πλασέ του Έλληνα επιθετικού δεν βρήκε στόχο. Στο 64' ο προπονητής του Ολυμπιακού προχώρησε σε εννιά αλλαγές, με την 11άδα του Ολυμπιακού να διαμορφώνεται ως εξής: Κρίστινσον, Λαλά, Καλογερόπουλος, Μάρκοβιτς, Ρέαμπτσιουκ, Τιάγκο Σίλβα, Κουντέ, Σαπουντζής, Τσούμιτς, Βρουσάι και Αλγκασίμ Μπα. Στο 67' οι Αυστριακοί πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Αντεγιέμι σε αντεπίθεση. Στο 84' ο Ολυμπιακός είχε και δεύτερο δοκάρι στην αναμέτρηση. Μετά από προσπάθεια του Τσούμιτς και πλασέ, η μπάλα κοντράρει, πάει στο αριστερό δοκάρι και κόρνερ. Στο 90' δοκάρι για τους Αυστριακούς σε σουτ του Αντεγιέμι.

Τελικό 0-3 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας την Τετάρτη.

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κον, Κοιτά (33′ Σούσιτς), Κιαεργκάαρντ, Γιουνούζοβιτς, Σόλετ, Λούντεβιγκ, Σέσκο, Καπάλντο, Γκουίντο, Βόιμπερ, Οκαφόρ. Στο β’ μέρος αγωνίστηκαν και οι: Όκοχ, Ονγκουένε, Αντάμου, Μπερνεντέ, Σέιβαλντ, Ντιαμπού, Αντεγιέμι, Μπόικλε και Κρίστενσεν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης (64′ Κρίστινσον), Ανδρούτσος (64′ Λαλά), Σεμέδο (46′ Μάρκοβιτς), Παπασταθόπουλος (64′ Καλογερόπουλος), Αποστολόπουλος (50′ Ρέαμπτσιουκ), Μπουχαλάκης (64′ Τιάγκο Σίλβα), Καμαρά (64′ Κούντε), Πέπε (64′ Σουρλής), Ραντζέλοβιτς (64′ Τσούμιτς), Μασούρας (64′ Αλγκασίμ Μπα), Ελ Αραμπί (64′ Βρουσάι).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου