Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Κέρδισε την ΤΣΣΚΑ και τον Τσούμιτς! ΤΣΣΚΑ Σόφιας-Ολυμπιακός 1-2 (φιλικό)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΤΣΣΚΑ Σόφιας με ανατροπή, έχοντας ως κορυφαίο τον Τσούμιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός πέτυχε γκολ και έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Χασάν και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα.

Στα αρνητικά του αγώνα ο τραυματισμός του Τικίνιο στον ώμο. Ο Μεξικανός επιθετικός αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση και τις επόμενες ώρες θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να δουν στον Ολυμπιακό το μέγεθος της ζημιάς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-4-2, έχοντας τον Κρίστινσον μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Αβραάμ, Καλογερόπουλο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Σουρλής ήταν στα χαφ, με τους Βαλμπουενά και Κούντε στα δύο άκρα, ενώ το επιθετικό δίδυμο των Πειραιωτών ήταν οι Τικίνιο και Χασάν. 

Στο 10' πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Χασάν να κάνει σουτ, τον Εφθίμοφ να διώχνει, νέα διπλή προσπάθεια από Βαλμπουενά και Χασάν, χωρίς να βρουν στόχο. Στο 16' κόρνερ του Βαλμπουενά, καρφωτή κεφαλιά του Τικίνιο, διώχνει ο Εφθίμoφ. Στο 19' ο Κρίστινσον διώχνει το σουτ του Κατάκοβιτς. Στο 25' η κεφαλιά του Γκαλαμπόβ πέρασε άουτ.  Στο 41' ο Βαλμπουενά βρήκε χώρο, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας της ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες 0-0.

Στο 53' κεφαλιά του Χασάν, μπλόκαρε ο Εφθίμοφ. Στο 54' όμορφη ενέργεια του Τικίνιο και σουτ, η μπάλα κοντράρει και φεύγει κόρνερ. Μετά από το κόρνερ του Βαλμπουενά, κεφαλιά του Τικίνιο, άουτ. Στο 59' ο Αχμέντοβ με γυριστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον για το 1-0 των Βούλγαρων. Στο 63' οι ερυθρόλευκοι φτάνουν στην ισοφάριση με τον Χασάν. Σέντρα του Τσούμιτς, όμορφο γυριστό πλασέ του Χασάν και η μπάλα στα δίκτυα της ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Στο 79' η ανατροπή του σκορ για τον Ολυμπιακό. Ο Βρουσάι με ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα στον Χασάν, ο Αιγύπτιος σούταρε, ο Εφθίμοφ απέκρουσε, ο Τσούμιτς πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 1-2 για τους ερυθρόλευκους. Στο 90' σέντρα του σουτ, του Βρουσάι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Τελικό σκορ 1-2 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους την Παρασκευή κόντρα στην Ούφα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον (60′ Σα), Ρέαμπτσιουκ (60′ Αποστολόπουλος), Καλογερόπουλος (46′ Μάρκοβιτς), Αβραάμ (60′ Σεμέδο) Λαλά (60′ Ανδρούτσος), Εμβιλά (60′ Σαπουντζής), Κούντε (46′ Τσούμιτς), Σoυρλής, Βαλμπουενά (60′ Βρουσάι), Χασάν, Τικίνιο (57′ Τιάγκο Σίλβα)

ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Λιούμποσλαφ Πένεφ): Εφθίμoφ, Μαζικού, Ματάι, Γκαλαμπόβ, Τουριτσόβ, Βαρέλα, Τζέφερσον, Ζιβκόφ, Μπάι, Γιόμοβ, Κατάκοβιτς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου