Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Με τον νικητή του Ντιναμό Τιφλίδας – Νέφτσι Μπακού ο Ολυμπιακός!

Έγινε η κλήρωση το μεσημέρι της Τετάρτης για τον β' προκριματικό γύρο του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Ντιναμό Τιφλίδας-Νέφτσι Μπακού.

Ο Ολυμπιακός βγήκε πρώτος στην κλήρωση, επομένως στις 20 ή 21 Ιουλίου θα παίξει το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη και η ρεβάνς είναι στις 27-28 του ίδιου μήνα, σε Τιφλίδα ή Μπακού.

Η Ντιναμό Τιφλίδας, αλλά και η Νέφτσκι Μπακού είναι οι πρωταθλήτριες σε Γεωργία και Αζερμπαϊτζάν αντίστοιχα. Με τις δύο ομάδες να έχουν κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα στις χώρες τους. Με την Ντιναμό Τιφλίδας να έχει κατακτήσει το κύπελλου κυπελλούχων το 1981, τότε ως ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης.

Στο παρελθόν οι Γεωργιανοί είχαν αναμετρηθεί με Καστοριά, Πανιώνιο, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Είχαν αποκλείσει την Καστοριά το 1981 με μία νίκη (2-0) και μία ισοπαλία (0-0)./Ενώ με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες σε 7 αναμετρήσεις, έχει 5 ήττες και μὀλις ισοπαλίες και μονάχα αποκλεισμούς. Με την μεγαλύτερη ήττα της να την έχει κόντρα στον Πανιώνιο με 5-2.

Ο Ολυμπιακός όπως γίνεται αντιληπτό είναι το απόλυτο φαβορί και με τους δύο αντιπάλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου