Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Ο μέχρι τώρα απολογισμός των δανεικών του Ολυμπιακού!

Το πρώτο μισό της σεζόν έφτασε στο τέλος του και το Kokkino Dna κάνει ένα αφιέρωμα στους παίχτες που έχει παραχωρήσει ο Ολυμπιακός τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες. Να δούμε ποιοι παίχτες ξεχώρισαν μέχρι στιγμής και ποιοι παίχτες πρέπει να δείξουν ακόμα στοιχεία. 

Καταρχάς να δούμε ποιοι παίχτες παραχωρήθηκαν ως δανεικοί: Φράνκο Σολδάνο, Λεονάρντο Κούτρης, Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, Νεμάνια Νίκολιτς, Φοντέ Καμαρά, Φιορίν Ντουρμισάι, Γιώργος Ξενιτίδης, Αλέξανδρος Βοΐλης, Ιωάννης Κωστή, Αλέξανδρος Νικολιάς, Νίκολα Τσούμιτς, Γιασίν Μεριά, Καφού και Γιάννης Μασούρας.

Φράνκο Σολδάνο: Ο Αργεντινός επιθετικός παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Μπόκα Τζούνιορς για μία ακόμη χρόνια. Ο Σολδάνο μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 13 αγώνες σε όλες διοργανώσεις και έχει πετύχει ένα γκολ κόντρα στην Ιντεπεντιέντε στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του με 1-2. Ενώ έχει αγωνιστεί σε 684 λεπτά συμμετοχής.

Λεονάρντο Κούτρης: Ο Έλληνας διεθνής μπακ πριν λίγο διάστημα επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους, καθότι είχε υποστεί ρήξη χιαστών. Ο Κούτρης παραχωρήθηκε δανεικός για δύο χρόνια στην Φορτούνα Ντίσελντορφ ομάδα β' Γερμανίας. Ο αριστερός μπακ που ανήκει στους ερυθρόλευκους έχει μία συμμετοχή με την καινούργια του ομάδα και αυτή στο κύπελλο Γερμανίας, όπου ξεκίνησε ως βασικός στο παιχνίδι και βγήκε ως αλλαγή στο 73' στον αγώνα κόντρα στην Έσσεν. Παράλληλα έχει και δύο συμμετοχές με την δεύτερη ομάδα της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 214 λεπτά (μαζί με τα λεπτά συμμετοχής του, στην δεύτερη ομάδα της Ντίσελντορφ).

Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς: Βασικός και αναντικατάστατος ο Σέρβος στόπερ. Ο Μάρκοβιτς παραχωρήθηκε εκ νέου ως δανεικός αυτήν την φορά στην Παρτιζάν (από εκεί που τον είχε αγοράσει ο Ολυμπιακός) και σίγουρα με τις εμφανίσεις του, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα στον Πέδρο Μαρτίνς για τις επόμενες σεζόν. Ο Μάρκοβιτς είναι μόλις 20 ετών, οι ερυθρόλευκοι είχαν δαπανήσει 1.500.000 ευρώ για να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι του 2019 και θα ήταν κρίμα να χαθεί ένα τέτοιο μεγάλο ταλέντο, όπως ο Μάρκοβιτς. Ο Σβέτοζαρ συνολικά μετράει φέτος 10 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και όλες ως βασικός. Σίγουρα ο παίχτης που ξεχωρίζει από τους δανεικούς που παραχώρησε ο Ολυμπιακός.

Φιορίν Ντουρμισάι: Ο Ελληνοαλβανός σέντερ που παραχωρήθηκε την φετινή σεζόν στην ΑΕΛ. Ο Φιορίν μετράει 10 συμμετοχές στην ομάδα της Λάρισας, επτά ως βασικός, αλλά δίχως όμως να έχει πετύχει κάποιο γκολ ή να έχει βγάλει κάποια ασίστ μέχρι στιγμής. Ο Ντουρμισάι που έχει και μία συμμετοχή με την εθνική Ελλάδος, σίγουρα θα πρέπει να δείξει περισσότερα πράγματα ενόψει της συνέχειας.

Γιώργος Ξενιτίδης: Ο Ξενιτίδης είναι γέννημα θρέμμα της ακαδημίας του Ολυμπιακού και δόθηκε δανεικός στην Ζενές Ες. Ο Ξενιτίδης που αγωνίζεται ως χαφ έχει με την ομάδα του Λουξεμβούργου 9 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και στις οποίες αγωνίστηκε όλο το 90λεπτο, έχει πετύχει 1 γκολ και έχει βγάλει 3 ασίστ. 

Αλέξανδρος Βοΐλης: Ο Βοΐλης δόθηκε και αυτός μαζί με τον Ξενιτίδη δανεικός στην Ζενές Ες. Έχει αγωνιστεί σε 9 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, στα οποία ξεκίνησε σε όλα ως βασικός, έχει πετύχει 2 γκολ και έχει βγάλει 2 ασίστ. Ο Βοΐλης που αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης, αλλά και στα πλάγια, μπορεί σίγουρα να προσφέρει περισσότερα.

Ιωάννης Κωστή: Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κυπριακού ποδοσφαίρου, παραχωρήθηκε δανεικός στην ΑΕΛ για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο 20χρονος που μετράει ήδη 10 συμμετοχές με την εθνική Κύπρου, δεν έχει πάρει το χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε στην ομάδα της Θεσσαλίας, καθώς έχει μόλις 3 συμμετοχές και έχει αγωνιστεί μόλις σε 66 λεπτά, με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής να τον έχει κόντρα στον Άρη. Θα ήταν άσκοπο να κριθεί.

Αλέξανδρος Νικολιάς: Ο Νικολιάς αποκτήθηκε την φετινή σεζόν από τον ΠΑΣ Γιάννενα και δόθηκε στην ΑΕΛ ως δανεικός για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο 26χρονος χαφ στην ΑΕΛ δεν βρήκε τον χρόνο που ο ίδιος ζητούσε καθώς έχει αγωνιστεί σε 4 αναμετρήσεις και έχει καταγράψει 195 λεπτά συμμετοχής. Με την τελευταία του συμμετοχή να είναι κόντρα στην ΑΕΚ στις 22/11/2020.

Νίκολα Τσούμιτς: Ένας παίχτης που έκανε πράγματα και θαύματα πέρσι στην Σερβία και στην Ραντνίτσκι Νις, καθώς είχε αγωνιστεί σε 27 παιχνίδια, έχοντας σκοράρει 17 γκολ και βγάζοντας και 5 ασίστ. Φέτος ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να δοθεί εκ νέου δανεικός αυτήν την φορά στην Σπόρτινγκ Χιχόν που αγωνίζεται στην Σεγούντα Ντιβισιόν. Ο Τσούμιτς έχει αγωνιστεί σε 14 παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας καταγράψει 532 λεπτά συμμετοχής. Ο Τσούμιτς από τα 14 παιχνίδια έχει ξεκινήσει σε 7 βασικός και σε αυτά τα παιχνίδια έχει ένα γκολ στον αγώνα κυπέλλου κόντρα στην CD Quintanar del Rey για το κύπελλο Ισπανίας. Σαφέστατα μπορεί και πρέπει να πετύχει περισσότερα.

Γιασίν Μεριά: Ένας παίχτης που πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι το 2018 στον Ολυμπιακό, από την Σφαξιέν. Με τους ερυθρόλευκους έχει καταγράψει 44 συμμετοχές, αλλά λόγω κάποιων λαθών του στην άμυνα, αποφασίστηκε να μείνει στο πάγκο και κατόπιν με την σύμφωνη γνώμη και του ίδιου να δοθεί δανεικός. Πέρσι είχε δοθεί δανεικός στην Κασίμπασα και φέτος δανεικός στην Ρίζεσπορ. Ο διεθνής Τυνήσιος στόπερ, μέχρι στιγμής πάντως είναι βασικότατος στην τουρκική ομάδα έχει αγωνιστεί σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος, δίχως να έχει χάσει ούτε λεπτό, καθώς σε όλα έπαιξε 90λεπτο. Μάλιστα έχει πετύχει και ένα γκολ κόντρα στην Φατίχ Καραγκιουμριούκ. Έχει δείξει θετικά στοιχεία, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο έχει μέλλον στον Ολυμπιακό. Με την Ρίζεσπορ μετράει ήδη 1080 λεπτά συμμετοχής.

Καφού: Ένας παίχτης που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2020 από τον Ολυμπιακό, από την Λέγκια Βαρσοβίας. Είναι χαφ και με τους ερυθρόλευκους ήταν ιδιαίτερα φιλότιμος στους 14 αγώνες που αγωνίστηκε, έχοντας πετύχει δύο γκολ (ένα κόντρα στον Παναθηναϊκό), έχοντας και μία ασίστ. Φέτος δόθηκε δανεικός στην Νότιγχαμ Φόρεστ με την οποία έχει καταγράψει 8 συμμετοχές στην Τσαμπιονσιπ και μάλιστα στα τελευταία 7 παιχνίδια παίζει 90λεπτα. Έχοντας προσφέρει στο παιχνίδι των Άγγλων. Ο Καφού έχει βγάλει και μία ασίστ κόντρα στην  Σέφιλντ Γουένσντεϊ στην νίκη της ομάδας του με 2-0. Συνολικά στην Νότιγχαμ έχει αγωνιστεί σε 655'. Μπορεί να προσφέρει και στον Ολυμπιακό τις επόμενες σεζόν.

Γιάννης Μασούρας: Ένα παίχτης λιγάκι αδικημένος θα λέγαμε. Καθότι πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στους ερυθρόλευκους. Έχει ταλέντο και θα μπορούσε να το αξιοποιήσει αν του δοθεί χρόνος συμμετοχής. Φέτος δόθηκε δανεικός στην πολωνική Γκούρνικ Ζάμπζε και έχει αγωνιστεί σε 13 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις και σε όλα ως βασικός. Σίγουρα είναι και αυτό ένα σημαντικό στοιχείο. Συνολικά με την Γκούρνικ Ζάμζε έχει καταγράψει 957' λεπτά συμμετοχής. 

Φοντέ Καμαρά-Νεμάνια Νίκολιτς: Παραχωρήθηκαν δανεικοί στα Χανιά, αλλά ακόμα το πρωτάθλημα της Super League 2 λόγω κορωνοϊού δεν έχει ξεκινήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου