Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Πρωταθλητής χειμώνα ο Θρύλος με πεντάρα! Ολυμπιακός-ΑΕΛ 5-1 (πρωτάθλημα)


Πρωταθλητής χειμώνα αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός ο οποίος και συνέτριψε με 5-1 την ΑΕΛ στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' για την 13η και τελευταία αγωνιστική της Super League για τον πρώτο γύρο.

Ο Ολυμπιακός είχε σε πολύ καλή βραδιά τους Ελ Αραμπί που πέτυχε δύο γκολ στην αναμέτρηση, καθώς επίσης και τον Μπρούμα που πέτυχε το παρθενικό του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα, με τον Πορτογάλος εξτρέμ να έχει επίσης και μία ασίστ στο παιχνίδι. Τα άλλα δύο γκολ των ερυθρόλευκων πέτυχαν οι Σουντανί και Μασούρας.

Οι ερυθρόλευκοι που όπως είπαμε αναδείχθηκαν πρωταθλητές χειμώνα είναι πρώτοι στην βαθμολογία με 32 βαθμούς, ενώ έχουν να αγωνιστούν και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 6η αγωνιστική της Super League μία αναμέτρηση η οποία είχε αναβληθεί λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των δύο ομάδων.

Kάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Σα. Στα δεξιά της άμυνας ξεκίνησε ο Ραφίνια, στο κέντρο τις άμυνας ξεκίνησαν Σεμέδο και Μπα, ενώ στα αριστερά ο Χολέμπας. Εμβιλά και Καμαρά ήταν το δίδυμο στον άξονα, με τον Φορτούνη ξεκίνησε πίσω από τον επιθετικό, Σουντανί και Μπρούμα ξεκίνησαν στα πλάγια της επίσης ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι και στο 5' είχε την πρώτη του καλή στιγμή στον αγώνα. Ατομική προσπάθεια του Φορτούνη που μπαίνει στην περιοχή, όμως υπό πίεση το σουτ είναι αδύναμο και μπλοκάρει ο Μπάγιτς. Στο 8' νέα καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους. Καλή επίθεση του Ολυμπιακού και σέντρα-σουτ του Ραφίνια από τα δεξιά, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Στο 18' 
σουτ του Μπρούμα από το ύψος του πέναλτι άουτ, μετά από πάσα του Σουντανί. Στο 26' ο Ολυμπιακός μετά από πολλές ευκαιρίες ανοίγει το σκορ με τον Σουντανί. Σέντρα του Ραφίνια από δεξιά, ο Ελ Αραμπί  και παίρνει την κεφαλιά, ο Μπάγιτς αποκρούει με τον Σουντανί να παίρνει την μπάλα και σε κενή εστία να ανοίγει το σκορ. Στο 28' ο Φορτούνης έστρωσε στον Σουντανί, όμως το σουτ του επιθετικού του Θρύλου σταμάτησε σε πόδια αμυνομένων των φιλοξενούμενων. Στο 31' ο Ολυμπιακός είχε καλή στιγμή για να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Ο Μπρούμα πιάνει την κεφαλιά, από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Μπάγιτς να αποκρούει ενστικτωδώς. Στο 32' ο Σα κάνει μια εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ στο γάμα από τον Ηλιάδη. Στο 33' η ΑΕΛ φτάνει στο 1-1 με τον Πινακά. Μετά και την εκτέλεση κόρνερ, ο Πινακάς βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και με κοντινή κεφαλιά, φέρνει το παιχνίδι στα ίσα, πετυχαίνοντας το 1-1. Στο 40' οι ερυθρόλευκοι ξαναπαίρνουν προβάδισμα στο σκορ με τον Ελ Αραμπί. Πάσα του Μπρούμα στην πλάτη της άμυνας για τον Φορτούνη, αυτός προλαβαίνει τον Μπάγιτς και κάνει το γύρισμα, με τον Ελ Αραμπί να πετυχαίνει το 2-1 σε κενή εστία.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να είναι πολύ καλύτερος στην αναμέτρηση και να είναι δίκαια μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε να αγωνίζεται στους ίδιους ρυθμούς και ήθελε από νωρίς να τελειώσει τον αγώνα. Στο 49' δυνατό σουτ του Φορτούνη, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει κόρνερ. Στο 54' η κεφαλιά του Ελ Αραμπί μετά από κόρνερ του Φορτούνη, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο. Στο 65' ο Ολυμπιακός σκοράρει με τον Μασούρα και ουσιαστικά καθαρίζει τον αγώνα. Ο Φορτούνης δίνει δεξιά στον Μπρούμα, αυτός κάνει το γύρισμα και ο Μασούρας από το «πίσω» δοκάρι με πλασέ κάνει το 3-1. Στο 79' και τέταρτο γκολ για τους ερυθρόλευκους Διώξιμο του Μασούρα μετά από κόρνερ της ΑΕΛ και φεύγει μόνος για να σκοράρει με ένα απλό πλασέ προ του Μπάγιτς. Στο 84' γύρισμα του Μπρούμα ο Μιχαήλ στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μπάγιτς. Στο 87' νέο δοκάρι για τους ερυθρόλευκους. Ο Μασούρας πρόλαβε τον Μιχαήλ, τσίμπησε τη μπάλα αλλά έστειλε στο δεξί κάθετο. Στο 88' ο Ολυμπιακός πετυχαίνει και πέμπτο γκολ και δίνει διαστάσεις θριάμβου στο παιχνίδι του. Ο Ολυμπιακός βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, με τους Μπρούμα, Μασούρα και τελικό αποδέκτη τον Ελ Αραμπί, που από κοντά νίκησε τον Μπάγιτς.

Τελικό σκορ 5-1 με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το 2020. Επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην ΑΕΚ την Κυριακή στις 3/1 στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια (57’ Ανδρούτσος), Σεμέδο (75’ Αβραάμ Παπαδόπουλος), Μπα, Χολέμπας, Καμαρά (80’ Κάιπερς), Εμβιλά, Φορτούνης (75’ Τιάγκο Σίλβα), Μπρούμα, Σουντανί (57’ Μασούρας), Ελ Αραμπί.

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Μπάγιτς, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Γλυνός, Χαλάτσης, Μαϊδάνος, Μπέρτος (75’ Γρηγορόπουλος), Γκοτζαμανίδης, Πλατέλλας (81’ Κοτσιανούλης), Πινακάς, Γιουνές (66’ Νούνιτς).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7

Ραφίνια -7

Σεμέδο -7

Μπα -7

Χολέμπας -7

Εμβιλά -7

Καμαρά -7

Μπρούμα -9

Σουντανί -8

Φορτούνης -8

Ελ Αραμπί -9


Μασούρας -8

Ανδρούτσος -7

Παπαδόπουλος -7

Τιάγκο Σίλβα -6

Κάιπερς -6


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -9





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου