Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Έκανε το καθήκον της η Σίτι! Μάντσεστερ Σίτι-Μαρσέιγ 3-0 (Champions League)

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το καθήκον της, επικράτησε της Μαρσέιγ με 3-0 και με αυτό το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στο Europa League, καθώς είναι καλύτερος στην ισοβαθμία με τους Γάλλους. 

Ο Γκουαρδιόλα παρουσίασε τη Σίτι με επτά βασικούς δείχνοντας πως το ντέρμπι του Μάντσεστερ μπορεί να περιμένει. Η κατοχή έφτασε στο 65%, αλλά μόλις πέντε σουτ είχαν οι «Πολίτες» σε σχέση με τα έξι των Μασσαλών. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν στο τελευταίο πεντάλεπτο και είχαν δυο καλές φάσεις με Τοβέν και Γκουέγ. Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο 0-0.

Ιδανικό ξεκίνημα στην επανάληψη για τους Πολίτες, αφού στο 48' πήραν προβάδισμα στο σκορ. Ο Σίλβα άρχισε τη φάση, ο Μαχρέζ έκανε την ασίστ και ο Τόρες με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-0. Οι Μασσαλοί ανέβασαν ρυθμό, τα έπαιξαν όλα, όμως η Σίτι ήταν αυτή που είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 59', αλλά Φόντεν και Τόρες δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.  Ο Γκουαρδιόλα πέρασε στο ματς τον Αγουέρο και ο Αργεντίνος επέστρεψε στα γκολ. Στο 77' ο Φόντεν έκανε την κεφαλιά, ο Μανταντά έδιωξε υπέροχα, αλλά ο Αγουέρο ήταν εκεί για να τη σπρώξει στα δίχτυα. Η Μάντσεστερ κυνήγησε και τρίτο γκολ και στο 90' ο Στέρλινγκ με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Mαν. Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Στέφεν, Γουόκερ, Λαπόρτ, Ακε, Γκαρθία (28' Στόουνς), Φερναντίνιο, Γκουντογκάν (46' Στέρλινγκ), Σίλβα, Φόντεν, Μαχρέζ (67' Αγουέρο), Τόρες

Μαρσέιγ (Βίλας Μπόας): Μανταντά, Σακάι, Άλβαρο, Μπαλέρντι, Ναγκατόμο, Σανσόν, Καμαρά (67' Ρονγκιέ), Γκουέγ (75' Στρούτμαν), Παγιέ (67' Κουζάν), Τοβέν (Ακέ), Ζερμέν (75' Μπενεντέτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου