Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Ελ Αραμπί από άλλο πλανήτη και νίκη για τον Ολυμπιακό! Ολυμπιακός-ΝΠΣ Βόλος 4-1 (πρωτάθλημα)


Πάτησε το παράρτημα του Ιβάν και την διαιτησία της ''εξυγίανσης''. Οι ερυθρόλευκοι κόντρα σε όλους και σε όλα επικράτησαν με 4-1 του ΝΠΣ Βόλου και παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ολυμπιακός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ελ Αραμπί που πέτυχε χατ τρικ επικράτησε της ομάδας της Μαγνησίας με 4-1 για την 12η αγωνιστική της Super League. 

Η ομάδα του Βόλου προηγήθηκε με πέναλτι-φάντασμα που έδωσε ο Παπαδόπουλος και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με γκολ του Μασούρα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Σε μία φάση στην οποία θα έπρεπε να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη ο τερματοφύλακας του Βόλου για επικίνδυνο μαρκάρισμα.

Ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη σε επίσημο παιχνίδι έκανε ο Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος έβγαλε και την ασίστ στο τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού.

Άτυχος της βραδιάς ο Ντρέγκερ που αποχώρησε στο 3' λόγω τραυματισμού, την θέση του οποίου πήρε ο Ραντζέλοβιτς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, με Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας, Ντρέγκερ και Βινάγκρε στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο Μπουχαλάκης και Καμαρά, ο Φορτούνης σε ρόλο οργανωτή, στα εξτρέμ ο Βρουσάϊ με τον Μασούρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

Στο παιχνίδι μπήκε λίγο πιο δυνατά ο Βόλος και είχε δοκάρι στο 7'. Ο Ουάρντα κοντρολάρει τη μπάλα στα δεξιά, γυρνάει για τον Μπαριέντος, αυτός με τη μία για τον Δουβίκα που «χορεύει» τον Μπα με ελιγμό και από κοντά προσπαθεί να «σκοτώσει» τον Σα με ξερό σουτ στο οριζόντιο. Στο 9' καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους, αλλά το σουτ του Καμαρά, εκτός περιοχής πέρασε άουτ. Στο 10' η ''εξυγίανση'' ανέλαβε πάλι δράση και έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Βόλου. Ο Μπα κάνει λάθος, ο Δουβίκας κλέβει την μπάλα και αφού μπέρδεψε τα πόδια του πέφτει θεαματικά κάτω. Ο Παπαδόπουλος σφυρίζει το ανύπαρκτο πέναλτι, ο Μπαριέντος ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Σα. Στο 13' σουτ του Ραντζέλοβιτς, από τα πλάγια, διώχνει σε κόρνερ ο Γκαραβέλης. Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Φορτούνη, ο Σεμέδο πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πήγε ψηλά. Στο 21' καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους. Σέντρα του Βινάγκρε που κόβεται από την άμυνα, η μπάλα στρώνεται στον Καμαρά που είναι ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι όμως σουτάρει, με την μπάλα να καταλήγει ψηλά αόυτ. Στο 41' συρτό σουτ του Καμαρά εκτός περιοχής, η μπάλα άουτ χωρίς να ανησυχήσει ο Γκαραβέλης. Στο 45' ο Μασούρας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν πήρε ασίστ από τον Ελ Αραμπί, όμως ο Γκαραβέλης έκανε τρομερή απόκρουση κρατώντας έτσι το μηδέν για την εστία του. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση με τον Μασούρα. Σέντρα του Μπουχαλάκη, ο Μασούρας προλαβαίνει την έξοδο του Γκαραβέλη, ο οποίος τον βρίσκει πολύ επικίνδυνα με το πόδι και στέλνει την μπάλα στα δίκτυα.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου 1-1 με τον Ολυμπιακός να είναι καλύτερος από τον Βόλο, ο οποίος είναι μέσα στο μέσα στο παιχνίδι λόγω της ''εξυγίανσης''.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει με μια αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Με τον Χολέμπας να παίρνει την θέση του Βινάγκρε. Στο 46' τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Σέντρα του Ραντζέλοβιτς, κακό διώξιμο του Γκαραβέλη και σουτ του Μασούρα από τα 3 μέτρα ψηλά άουτ. Στο 53' ο Μπαρτόλο έβαλε την προβολή πάνω στον Σα, βρίσκοντας τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και έτσι το γκολ που πέτυχε, ακυρώθηκε άμεσα και πολύ σωστά. Στο 61' μετά από σέντρα του Ουάρντα, κεφαλιά του Μαρτίνες, μπλόκαρε ο Σα. Στο 66' ο Ολυμπιακός κάνει την ανατροπή και παίρνει προβάδισμα στο σκορ. Ο Καμαρά βρίσκει πολύ ωραία τον Ελ Αραμπί, εκείνος ντριπλάρει τους αμυντικούς του Βόλου και με ένα εξαιρετικό πλασέ κάνει το 2-1. Στο 80' ο Ολυμπιακός πετυχαίνει και τρίτο γκολ και καθαρίζει το παιχνίδι.  Ο Μασούρας με τη μία για τον Φορτούνη, αυτός κάνει την κάθετη για τον Ελ Αραμπί που μένει όρθιος από το μαρκάρισμα του Κολόμπο και με πλασέ νικά ξανά τον Γκαραβέλη. Στο 91' ο Ολυμπιακός θα πετύχει και το τέταρτο γκολ και πάλι με σκόρερ τον Ελ Αραμπί. Σέντρα του Τιάγκο Σίλβα από δεξιά, κοντρόλ και πλασέ πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος, με την μπάλα να καταλήγει για τέταρτη φορά στα δίκτυα του Βόλου.

Τελικό σκορ 4-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Πόρτο για την 6η και τελευταία αγωνιστική του Champions League, την ερχόμενη Τετάρτη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Βινάγκρε (46’ Χολέμπας), Μπα (58’ Σισέ), Σεμέδο, Ντρέγκερ (4’ Ραντζέλοβιτς λ.τρ.), Μπουχαλάκης (58’ Πέπε), Καμαρά, Μασούρας, Βρουσάι, Φορτούνης (81’ Τιάγκο Σίλβα), Ελ Αραμπί.

ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Ντεντάκης (75’ Κιάκος), Φεράρι, Σάντσες, Δουβίκας, Ουάρντα (68’ Περέα), Μαρτίνες, Μπαριέντος (19’ Νίνης λ.τρ.), Κολόμπο, Ριένστρα, Μπαρτόλο.

Η βαθμολόγια των παιχτών:

Σα -7

Ντρέγκερ -

Σεμέδο -6

Μπα -6

Βινάγκρε -5

Καμαρά -8

Μπουχαλάκης -7

Μασούρας -8

Φορτούνης -8

Βρουσάι -7

Ελ Αραμπί -10


Ραντζέλοβιτς -7

Χολέμπας -7

Πέπε -7

Σισέ -7

Τιάγκο Σίλβα -8


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου