Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Παρά την ήττα και την κακή εμφάνιση, η πρόκριση στους ''32'' του Europa League επετεύχθη! Ολυμπιακός-Πόρτο 0-2 (Champions League)


Στόχος επετεύχθη! Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν κάκιστη εμφάνιση κόντρα στην Πόρτο, γνώρισαν την ήττα με 0-2, αλλά προκρίθηκαν στους ''32'' του Europa League, μιας και η Σίτι νίκησε την Μαρσέιγ με 3-0 στο άλλο παιχνίδι του ομίλου.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε από πολύ νωρίς να κυνηγάει το σκορ, μιας και οι Πορτογάλοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Χολέμπας.

Οι ερυθρόλευκοι παρότι είχαν μια κλασική ευκαιρία στην επόμενη φάση μετά το πέναλτι, δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στην συνέχεια του αγώνα και οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Ουρίμπε στο 77'.

Ο Ολυμπιακός τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίχτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σεμέδο στο 79' και θα χάσει τον πρώτο αγώνα της φάσης των ''32'' του Europa League. Από τον αγώνα αυτό θα απουσιάσει και ο Ραφίνια που συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες.

Ενοχλήσεις ένιωθε πριν τον αγώνα ο Φορτούνης με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσει βασικός. Αλλά πέρασε ως αλλαγή στο 37' όταν και ο Ολυμπιακός ήταν πίσω στο σκορ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, Σεμέδο και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, Ραφίνια και Χολέμπας στα αμυντικά άκρα, στο κέντρο Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Καμαρά, στα εξτρέμ Μασούρα και Βρουσάϊ, στην κορυφή της επίθεσης τον Ελ Αραμπί.

Στο 7' η Πόρτο κερδίζει ένα αμφισβητούμενο πέναλτι σε χέρι του Χολέμπας μέσα στην μεγάλη περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Οτάβιο ο οποίος και άνοιξε το σκορ για την Πόρτο. Στο 15' τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μπουχαλάκης βρίσκει με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον Μασούρα, αυτός κατεβάζει και μπαίνει στην περιοχή, όμως το σουτ στο τετ-α-τετ δεν είναι καλό και η μπάλα περνά πάνω από το οριζόντιο. Στο 19' μακρινό σουτ του Τόνι Μαρτίνες, η μπάλα αρκετά μέτρα άουτ. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 0-1 χάρη σε γκολ πέναλτι του Οτάβιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκινάει με μία αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Ραντζέλοβιτς να παίρνει την θέση του Μασούρα. Στο 52' κεφαλιά του Γκρούγιτς, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Στο 54' Κλασική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης κάνει «κατεβασιά», βρίσκει στην περιοχή τον Ελ Αραμπί ο οποίος με στρωμένη μπάλα και αμαρκάριστος, αστοχεί στο πλασέ. Στο 56' δυνατό, μακρινό σουτ του Φορτούνη που βρήκε λίγο χώρο, η μπάλα 3-4 μέτρα άουτ. Στο 61' νέα καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους.  Γύρισμα του Ραφίνια μέσα από την περιοχή και δεξιά, το οποίο κόβεται οριακά από την άμυνα σε κόρνερ. Στο 77' η Πόρτο πετυχαίνει και δεύτερο γκολ και κάπου εκεί και τελειώνει το παιχνίδι. Γρήγορη αντεπίθεση για την Πόρτο, ο Λουίς Ντίας μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά, κάνει το γύρισμα που κοντράρει, η μπάλα στρώνεται στον Ουρίμπε που με ένα σουτ εκτός περιοχής νικά τον Σα για το 0-2.

Τελικό σκορ 0-2 με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρόκριση για τους ''32'' του Europa League, παρά την ήττα του. Επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Λαμία την ερχόμενη Κυριακή εκτός έδρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά (35’ Φορτούνης), Μασούρας (46’ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάϊ (73’ Βρουσάϊ), Ελ Αραμπί (81’ Μπα).

ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Νανού, Εμπέμπα, Λέιτε, Ζαϊντού, Γκρούγιτς, Ρομάριο Μπαρό (63’ Ουρίμπε), Οτάβιο (80’ Σαρπ), Ζοάο Μάριο (72’ Κορόνα), Φελίπε Άντερσον (63’ Ντιαζ), Τόνι Μαρτίνεζ (80’ Εβανίλσον).

Η βαθμoλογία των παιχτών:

Σα -7

Ραφίνια -5

Σισέ -5

Σεμέδο -6

Χολέμπας -5

Μπουχαλάκης -7

Καμαρά -6

Εμβιλά -6

Μασούρας -5

Βρουσάι -7

Ελ Αραμπί -6


Φορτούνης -6

Ραντζέλοβιτς -6

Σουντανί -5

Μπα -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -6





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου