Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Τον πλήγωσε η άμυνα του! ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1 (πρωτάθλημα)

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ, αλλά κάποια επιπόλαια λάθη της άμυνας στέρησαν από τους ερυθρόλευκους την νίκη. 

Αυτή η αναμέτρηση ήταν για την πρεμιέρα της Super League και η οποία είχε αναβληθεί εξαιτίας του τελικού κυπέλλου Ελλάδος. 

Κάκιστος ο αγωνιστικός χώρος με αποτέλεσμα οι παίχτες και των δύο ομάδων να μην μπορούν να φτιάξουν παιχνίδι και οι φάσεις να είναι λιγοστές μπροστά στις δύο εστίες.

Ο Ολυμπιακός παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας πλέον 29 βαθμούς σε 11 ματς, ενώ η ΑΕΚ βρίσκεται στην 4η θέση με 23 βαθμούς και στους 24 βαθμούς είναι ο ΠΑΟΚ.

Πρώτο γκολ του Βρουσάι για τον Ολυμπιακό την φετινή σεζόν. Σκόρερ για την ΑΕΚ ο Σιμόες στο 80' μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Πορτογάλος μέσος της ΑΕΚ θα μπορούσε όμως να αποβληθεί στο 36' για αντικανονικό του μαρκάρισμα στον Τιάγκο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, με Σεμέδο και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, Ραφίνια και Χολέμπας στα αμυντικά άκρα, στο κέντρο Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Τιάγκο Σίλβα, στα εξτρέμ ο Βρουσάϊ με τον Μασούρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι ανήκει στον Ολυμπιακό. Στο 18' ο Ελ Αραμπί μόνος του πήρε την κεφαλιά, ο Τσιντώτας έδιωξε σε κόρνερ δύσκολα. Στο 35' ο Λιβάγια εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πήγε να μπει απευθείας στα δίχτυα αλλά ο Εμβιλά έδιωξε πάνω στην γραμμή. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου δίχως άλλες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Με τον Καμαρά και τον Φορτούνη να παίρνουν την θέση των Μασούρα και Τιάγκο αντίστοιχα. Στο 52' ο Βρουσάι έκανε το 1-2 με τον Καμαρά αλλά το τελείωμα του Ελ Αραμπί έφυγε άουτ. Στο 56' οι ερυθρόλευκοι ανοίγουν το σκορ με τον Βρουσάι.  Ο Μπουχαλάκης βρήκε τον Βρουσάι σε θέση μέσα αριστερά, αυτός έκανε ανενόχλητος το διαγώνιο πλασέ και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. Στο 67' πάσα του Φορτούνη για τον Χολέμπας, αυτός με τη μία το γέμισμα, προβολή του Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε να πιάσει καλά το σουτ, στην συνέχεια της φάσης, φαλτσαριστό σουτ του Φορτούνη, άουτ. Στο 69' σουτ του Μάνταλου, έδιωξε σε κόρνερ ο Σα. Στο 80' η ΑΕΚ φτάνει στην ισοφάριση με τον Σιμόες. Εκτέλεση κόρνερ από τον Γκαρσία, κεφαλιά του Σιμόες στο δεύτερο δοκάρι, με τον Σα εκτός θέσης, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και ισοφαρίζει. Στο 83' χαλαρό πλασέ του Φορτούνη, που επιχείρησε να βρει τον επερχόμενο Ραντζέλοβιτς, μπλόκαρε ο Τσιντώτας. Στο 90' καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Γκαρσία ξέφυγε από τον Χολέμπας και γύρισε την μπάλα αλλά το σουτ του Τάνκοβιτς, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Στο 93' τεράστια ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους να φύγουν με τον διπλό από το ΟΑΚΑ. Κεφαλιά του Εμβιλά έπειτα από κόρνερ, ο Τσιντώτας έδιωξε.

Τελικό σκορ 1-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Λάρισα στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' την ερχόμενη Κυριακή.

Κίτρινες: Σιμόες, Κρίστιτσιτς

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης (70’ Παουλίνιο), Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (86’ Ινσούα), Κρίστισιτς (70’ Σάκχοφ), Σιμόες, Γκαρσία, Μάνταλος, Λιβάγια (70’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46’ Ολιβέϊρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα (46’ Καμαρά), Μασούρας (46’ Φορτούνης), Βρουσάϊ (82’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -5

Ραφίνια -6

Σεμέδο -5

Σισέ -5

Χολέμπας -6

Εμβιλά -6

Μπουχαλάκης -8

Τιάγκο -5

Μασούρας -6

Βρουσαϊ -8

Ελ Αραμπί -7


Καμαρά -7

Φορτούνης -7

Ραντζέλοβιτς -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -7



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου