Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Σαν σήμερα το γλέντι κόντρα στον ΠΑΟ στο τελικό κυπέλλου με δέκα παίχτες!


olympiakos vs pao 2-0 1998-99 cup final - YouTube
Σαν σήμερα στις 5/5/1999 ο Ολυμπιακός επικρατεί του Παναθηναϊκού με 0-2 στον τελικό του κυπέλλου. Οι ερυθρόλευκοι παρότι έμειναν με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Αμανατίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα από το 32', κατάφεραν και έφτασαν στην επικράτηση με σκόρερ τους Δημήτρη Μαυρογενίδη (με κοντινή κεφαλιά στο 54΄) και Πίτερ Οφορίκουε (με πλασέ ύστερα από έξοχη πάσα του Ανδρέα Νινιάδη στο 92').
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλο τον αγώνα και παρότι έπαιζε με παίχτη λιγότερο για πάνω από μια ώρα, έφτασε στην νίκη και στην κατάκτηση του κυπέλλου. Αυτό το νταμπλ ήταν το πρώτο μετά από 18 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1981.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Καραταΐδης , Ανατολάκης, Αμανατίδης, Γεωργάτος, Πουρσανίδης, Καραπιάλης ( 82' Άντζας), Αλεξανδρής ( 72' Οφορίκουε), Τζόρτζεβιτς, Γκόγκιτς (86' Νινιάδης)

Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Νικοπολίδης, Μπασινάς, Κωνσταντινίδης, Γκούμας, Βόκολος, Μίκλαντ, Λαγωνικάκης (66΄ Κιάσσος), Βαζέχα, Ασάνοβιτς (71΄Αλεξούδης), Λυμπερόπουλος (81΄ Κόλα)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου