Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Σαν σήμερα ο Ολυμπιακός κατακτάει το κυπέλλο Ελλάδος, στον ιστορικότερο τελικό!

Με μαγκιά και τσαμπουκά, «ερυθρόλευκη» και αυτή η κούπα!
Σαν σήμερα στις 2/5/2009 οι ερυθρόλευκοι κατακτούν το κύπελλο Ελλάδος στον ιστορικότερο και ομορφότερο τελικό του κυπέλλου Ελλάδος όλων των εποχών.
Οι ερυθρόλευκοι παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 έκαναν την ανατροπή, οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι, όπου και κατέκτησαν το 24ο κύπελλο της ιστορίας τους.
Η ΑΕΚ προηγήθηκε με γκολ οφσάιντ του Μπλάνκο στο 4' και ο ίδιος παίχτης διπλασιάσε τα τέρματα της ομάδας του στο 8'. Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά από τα αποδυτήρια και στο 47' ξαναμπήκαν στο παινχίδι με σκόρερ τον Ντάρμπισαϊρ και ακολούθως ισοφάρισε στο 70’ με τον Ντουντού. Ο Σκόκο στο 90' έκανε το 3-2 για την ΑΕΚ και εκεί που όλοι πίστεψαν ότι το παιχνίδι τελείωσε, ήρθε ο χτυπημένος στο κεφάλι Ντάρμπισαϊρ να σκοράρει στο 96’, να κάνει το 3-3 και να στείλει το ματς στην παράταση.
Στην παράταση ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με τον Γκαλέτι στο 102' σε μια φάση, όπου ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή έβγαλε την φανέλα του για πανηγυρισμό. Στο 105' οι ερυθρόλευκοι έμειναν με 9 παίχτες, καθώς αποβλήθηκε ο Αβράαμ Παπαδόπουλος. Στο ξεκίνημα της επανάληψης του δεύτερου ημιχρόνου της παράτασης και πιο συγκεκριμένα στο 107' η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 4-4 με τον Σκόκο, οδηγώντας το παιχνίδι στα πέναλτι.
Εκεί είχαμε 34 εκτελέσεις πέναλτι και ο Ολυμπιακός επικράτησε με 15-14 με την τελευταία εκτέλεση να την αναλαμβάνει ο Αντώνης Νικοπολίδης. 
Και έτσι οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν ένα ιστορικό τρόπαιο.

Δείτε όλο τον αγώνα:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου