Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Τα τρία πρωταθλήματα που κατέκτησε σαν σήμερα ο Θρύλος!


Σαν σήμερα ο Ολυμπιακός κατέκτησε όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία πρωταθλήματα Ελλάδος στο ποδόσφαιρο! Πιο συγκεκριμένα οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα του 1996-1997 κάνοντας την αρχή μιας νέας αυτοκρατορίας μετά από τα δέκα ''πέτρινα'' χρόνια, του 2002-2003 όπου γράφτηκε το ρεκόρ των 7 συνεχόμενων πρωταθλημάτων, καθώς επίσης και του 2004-2005 όπου οι ερυθρόλευκοι κατακτούν το πρωτάθλημα μέσα στην Θεσσαλονίκη μετά το διπλό τους μέσα στο Καυτατζόγλειο.

1996-1997!

Ίσως το σημαντικότερο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού στην σύγχρονη ιστορία του. Και λέμε το σημαντικότερο γιατί σαν σήμερα έσπασε η κατάρα δέκα ολόκληρων χρόνων και ο αυτοκράτορας του ελληνικού αθλητισμού επιστρέφει στον θρόνο του.
Ο Ολυμπιακός με τον τίτλο αυτό ξεκινάει την δυναστεία των 7 συνεχόμενων τίτλων. Οι ερυθρόλευκοι στο παιχνίδι φιέστα στο παλιό Καραϊσκάκη επικρατούν της Καβάλας με 6-0 και στο γήπεδο επικρατούν φαντασμαγορικές σκηνές μετά το τέλος του αγώνα όπου χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού μπαίνουν στο γήπεδο για να πανηγυρίζουν τον τίτλο.
Για την ιστορία ο Ολυμπιακός επικρατεί με 6-0 της Καβάλας με σκόρερ τους Γιαννακόπουλο (2′, 87′ και 90+2′), Αλεξανδρή (13′ και 41′) και αυτογκόλ (39′).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Γεωργάτος, Καραταΐδης, Ανατολάκης (84′ Αμανατίδης), Νταμπίζας, Πασσαλής, Σαμπανάτζοβιτς (84′ Κακλαμάνος), Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής (88′ Σφακιανάκης), Γκόγκιτς, Τζόρτζεβιτς.


2002-2003

Η αρχή της αυτοκρατορίας και το έβδομο σερί! (photos, videos)
Οι ερυθρόλευκοι κατακτούν μία ακόμη κούπα σαν σήμερα, αυτήν την φορά μέσα στην Ξάνθη. Οι Πειραιώτες επικρατούν της ακριτικής ομάδας με 1-5 με σκόρερ τους Χούτο στο 4' και στο 24', τον Γιαννακόπουλο στο 37', τον Αλεξανδρή στο 69' και τον Καστίγιο στο 85' διαμορφώνουν το 5-1, ενώ για τους Ακρίτες είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Σίκοβ στο 18'. Αυτό το παιχνίδι ήταν το ακριβώς επόμενο μετά εκείνο της Ριζούπολης, όπου οι ερυθρόλευκοι είχαν συντρίψει του Παναθηναϊκού με 3-0. Ο Ολυμπιακός κάνει νέο ρεκόρ στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τα 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα, σπάζοντας ένα δικό του και πάλι ρεκόρ αυτό της δεκαετίας του 50' όπου οι Πειραιώτες είχαν κατακτήσει 6 συνεχόμενα πρωταθλήματα.

ΟΣΦΠ-ΚΑΤΕΡΓΙΑΝΝΑΚΗΣ(81'ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ) ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΑΝΤΖΑΣ ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ ΚΑΡΕΜΠΕ ΖΕΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΧΟΥΤΟΣ(79'ΚΑΣΤΙΓΙΟ) ΟΦΟΡΙΓΚΟΥΕ(66'ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ-ΟΛΕΓΚ ΠΡΟΤΑΣΩΦ.


2004-2005

Οι κούπες είναι αμέτρητες και ο Ολυμπιακός κατέκτησε μία ακόμη σαν σήμερα. Πιο συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός επικρατεί μέσα στην Θεσσαλονίκη με 0-1 του Ηρακλή με σκόρερ τον Ριβάλντο στο 62' και έτσι οι Πειραιώτες επιστρέφουν ξανά στην κορυφή μετά από ένα χρόνο διαλείμματος ...ελέω Δούρου.
Αυτό το παιχνίδι ήταν και το τελευταίο του ''μάγου'' Τζιοβάνι με την ερυθρόλευκη φανέλα μετά από έξι χρόνια.

ΟΣΦΠ: ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ, ΠΑΝΤΟΣ, ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ, ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ, (80'ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΗΣ) ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ, ΤΑΡΑΛΙΔΗΣ, ΟΚΚΑΣ (80'ΚΑΣΤΙΓΙΟ), ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ, ΡΙΒΑΛΝΤΟ (93'ΚΑΦΕΣ), ΤΖΙΟΒΑΝΙ.  

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ : ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου