Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Τσέφεριν: «Συνέπειες όσοι δεν ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα»

«Συνέπειες όσοι δεν ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα»
Τα περισσότερα πρωταθλήματα αναμένονται να ξεκινήσουν άμεσα μετά την διακοπή τους λόγω κορωνοϊού, ήδη από σήμερα ξεκίνησε και η Bundesliga.
Σε κάποιες χώρες δεν αναμένονται να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και ήδη σε κάποιες έχουν διακοπεί -βέβαια με ανακήρυξη πρωταθλητή- οι παύλες υπάρχουν μόνο στα αρρωστημένα μυαλά των εν Ελλάδα ''εξυγιαντών.
Όμως ο πρόεδρος της UEFA, λοιπόν, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μιλώντας στην «Corriere dello Sport» πήρε ξεκάθαρη θέση, προειδοποιώντας τους συλλόγους ότι θα έχουν συνέπειες αν δεν ολοκληρώσουν τις εγχώριες σεζόν τους.

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε:

«Κανείς δεν θέλει να θεωρηθεί ανεύθυνος. Οι διοργανωτές των εθνικών διοργανώσεων εργάζονται σε σοβαρά και μελετημένα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα πρέπει να εφαρμοστούν με απόλυτη αυστηρότητα.
Δεν υπάρχει  μηδενικός κίνδυνος σε κανένα εργασιακό περιβάλλον. Έχω μεγάλο σεβασμό για τους παίκτες και τους ιθύνοντες της Serie A, οπότε δεν πιστεύω ότι υπάρχει προσπάθεια μποϊκοτάζ».
Και συνέχισε, τονίζοντας: «Όλοι οι τίτλοι πρέπει να αποδίδονται με βάση τα αποτελέσματα. Ως υπεύθυνοι ηγέτες, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα ισχύσει. Υπάρχει επίσης ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής σεζόν. Νομίζω ότι τα περισσότερα πρωταθλήματα θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα τους. Όσοι δεν το κάνουν, και αυτή είναι η επιλογή τους, θα πρέπει να περάσουν από προκριματικούς γύρους εάν θέλουν να συμμετάσχουν στις επόμενες διοργανώσεις της UEFA».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου