Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Κάκιστη εμφάνιση για τον Ολυμπιακό που έδειξε πολλές αδυναμίες!Γκενκ-Ολυμπιακός 4-0 (φιλικό)

Η σημασία των φιλικών και η σαφώς πιο έτοιμη Γκενκ
Ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος στο τελευταίο φιλικό του,επί βελγικού εδάφους και ηττήθηκε με 4-0 από την Γκενκ. Οι ερυθρόλευκοι ήταν τραγικοί τόσο σε άμυνα,όσο και στην μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα οι Βέλγοι να πετύχουν τέσσερα γκολ,ενώ είχαν και από ένα χαμένο πέναλτι και ένα δοκάρι. Η Γκενκ σίγουρα είναι πολύ πιο έτοιμη από τον Ολυμπιακό,καθώς το βελγικό πρωτάθλημα ξεκινάει σε μια εβδομάδα,αλλά και πάλι αυτή η εμφάνιση θα πρέπει να προβληματίσει τους ερυθρόλευκους ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Επιπλέον η ομάδα θα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα στο κέντρο της άμυνας με έναν ηγετικό στόπερ,αλλά και με ένα γρήγορο αμυντικό χαφ. Αυτό ήταν το τελευταίο φιλικό επί βελγικού εδάφους,καθότι οι ερυθρόλευκοι αναχωρούν για την Ολλανδία για την συνέχεια του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας τους.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τον Χουτεσιώτη στο τέρμα και αμυντική τετράδα τους Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς και Τσιμίκα. Στο χώρο του κέντρου Μπουχαλάκη και Καμαρά, στις πτέρυγες Χριστοδουλόπουλο και Φετφατζίδη, σε ρόλο επιτελικού τον Φορτούνη και στην κορυφή της επίθεσης τον Γκερέρο.
Η αναμέτρηση στο "Luminus Arena" ξεκίνησε με τον Χριστοδουλόπουλο να υποπίπτει σε παράβαση εντός περιοχής και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Τροσάρντ εκτέλεσε χαμηλά στην δεξιά γωνία του Χουτεσιώτη, που έπεσε σωστά και είδε τη μπάλα να σταματά στη ρίζα της δεξιάς δοκού. Στο 16' ο Ολυμπιακός έχασε μια καλή ευκαιρία σε κεφαλιά του Μπουχαλάκη. Στο 30' οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ,εκμεταλλευόμενοι το λάθος στην άμυνα των ερυθρόλευκων. Ο Σισέ και ο Βούκοβιτς μπερδεύτηκαν και ο Τροσάρντ σκόραρε από το ύψος του πέναλτι. Στο 33΄ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Γκερέρο,ύστερα από καλό συνδυασμό με τον Φορτούνη. Στην επόμενη φάση όμως η Γκενκ διπλασίασε τα τέρμα της στο παιχνίδι,αυτήν την φορά με τον Μαλινόβσκι. Στο 42΄ οι Βέλγοι είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Ντεβάστ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Τρόσαρντ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0. Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να είναι πίσω στο σκορ με 2-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 48' οι ερυθρόλευκοι είχαν μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Γκερέρο, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βούκοβιτς. Στο 52΄ο Χουτεσιώτης κάνει μια καλή απόκρουση σε σουτ του Μαλινόβσκι. Στο 60' ο Ολυμπιακός είχε μια καλή ευκαιρία σε κεφαλιά του Σισέ. Στο 64' ο Σισέ κάνει ένα ανόητο πέναλτι στον Σαμάτα και αυτήν την φορά ο Τρόσαρντ ήταν εύστοχος,ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Νέα καλή ευκαιρία στο 74' με τον Τρόσαρντ που το σουτ του,κατέληξε λίγο άουτ υπό την πίεση του Ομάρ. Στο επόμενο λεπτό όμως ήρθε και το τέταρτο γκολ των Βέλγων με τον Ζεγκρόβα. Στο 90' ο Ολυμπιακός έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Ανσαριφάρντ,ύστερα από ωραία μπαλιά του Ποντένσε.
Τελικό σκορ 4-0 με τον Ολυμπιακό να εμφανίζει πολλά προβλήματα κυρίως στην αμυντική του λειτουργία και πλέον η ενίσχυση είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Επόμενο φιλικό για τον Ολυμπιακό την Τρίτη με την Αϊντχόφεν.


Γήπεδο: Luminus Arena
Διαιτητής: Lawrence Visser

ΓΚΕΝΚ (Φιλίπ Κλεμέν): Βούκοβιτς, Ουρόνεν, Ντεβάεστ, Αϊντόο, Μαέλε, Μπέργκε, Μαλινόφσκι, Ποζουέλο, Τροσάρντ, Ζεγκρόβα, Σαμάτα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρος Μαρτίνς): Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί, Βούκοβιτς, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (46' Ανδρούτσος), Φορτούνης (80' Κούτρης), Χριστοδουλόπουλος (80' Χατζισαφί), Φετφατζίδης (46' Ποντένσε), Γκερέρο (80' Ανσαριφάρντ).

Γκολ: 30' & 66' πεν. Τροσάρντ, 34' Μαλινόφσκι, 76' Ζεγκρόβα /

Κάρτες: - / 29' Χριστοδουλόπουλος


Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου