Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Του στέρησαν τα κοράκια και τα δοκάρια τον τίτλο!Ολυμπιακός-Κίνεφ Κίρισι 6-7 (πόλο γυναικών,Euroleague)

Στην ελίτ της Ευρώπης για μια ακόμη χρονιά!
Ο Ολυμπιακός, διεκδίκησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο έναν ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο, όμως «υποχρεώθηκε» σε ήττα με 7-6 από την διοργανώτρια του Final 4 Κίνεφ Κίρισι. Οι εις βάρος του Θρύλου, «εχθρικές» διαιτητικές αποφάσεις ευνόησαν την Ρώσικη ομάδα και  επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα, καθορίζοντας το τελικό αποτέλεσμα. Αποκορύφωμα, όσα συνέβησαν στην τελευταία επίθεση του αγώνα, όταν δεν δόθηκε στο χρόνο που ζητήθηκε το τάιμ άουτ που είχε καλέσει ο Χάρης Παυλίδης, ώστε να οργανώσει τον τρόπο που θα εκδήλωνε την προσπάθειά του ο Ολυμπιακός και θα μπορούσε να ισοφαρίσει σε 7-7 στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.
Παρ’ όλα αυτά η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, ολοκλήρωσε με το κεφάλι ψηλά την εντυπωσιακή της πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αγωνιζόμενη σε έναν ακόμα ευρωπαϊκό τελικό και επιστρέφει ως φιναλίστ και με το αργυρό μετάλλιο στο λαιμό, από την Ρωσία.  
Νωθρό ξεκίνημα ισορρόπησε στη συνέχεια
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά στην αναμέτρηση και βρέθηκε να χάνει με 1-4 στην 1η περίοδο.  Στη συνέχεια όμως οι «ερυθρόλευκες» αγωνίστηκαν με μεγαλύτερη προσήλωση στην άμυνα και με τα γκολ της Νικόλ Ελευθεριάδου και της Ελευθερίας Πλευρίτου μείωσαν σε 3-4, 2 λεπτά πριν την ανάπαυλα. Ακολούθησε το γκολ της Σιμάνοβα για το επιμέρους 2-1 με το οποίο ολοκληρώθηκε το 2ο οκτάλεπτο με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 3-5, αλλά να έχει ισορροπήσει το ματς.
Τον σταματούσαν τα δοκάρια!
Στο 3ο οκτάλεπτο, ο Θρύλος συνέχισε την προσπάθεια ανατροπής και πλησίασε στο ελάχιστο με την Άλκηστη Αβραμίδου να μειώνει σε 4-5 από τα δυο μέτρα (6:21). Στη συνέχεια η σκόρερ του Ολυμπιακού έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 5-5 (4:50), αλλά αντί αυτού η Κίνεφ Κίρισι, σκόραρε στην κόντρα αυξάνοντας το προβάδισμά της στα δυο τέρματα, με την Γκλίζινα να σημειώνει το 4-6 (4:35). Οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν να πιέζουν το γκολ όμως δεν ήρθε αφού η μπάλα είχε σταματήσει 7 φορές στα δοκάρια μέχρι το φινάλε της 3ης περιόδου η οποία ολοκληρώθηκε με το επιμέρους 1-1 να διατηρεί το 4-6.
Πίεσε για να ανατρέψει την κατάσταση
Ο Ολυμπιακός πίεσε και «ζήτησε» το γκολ στην έναρξη της 4ης περιόδου, με την Σμιτ να σουτάρει και την τερματοφύλακα της Κίνεφ να διώχνει σε κόρνερ. Ακολούθησε κράτημα στην Ασημάκη που κακώς δεν δόθηκε αποβολή και δοκάρι της Μανωλιουδάκη στην επόμενη φάση. Η αποστολή του Ολυμπιακού δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια καθώς η Προκοφίεβα, σκόραρε στην κόντρα για το 4-7, 5:35 πριν τη λήξη του αγώνα.
«Κλοπή» στη Ρωσία!
Η Ελευθερία Πλευρίτου, έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να μειώσει σε 5-7, με την Καρνάουκ να αποκρούει την προσπάθειά της (3:21). Η ίδια όμως σκόραρε στη συνέχεια από την περιφέρεια μειώνοντας τελικά σε 5-7 (2:15), αλλά στο χρόνο που απέμεινε δεν ήρθε η ανατροπή. Δυο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα και ενώ ο Ολυμπιακός έφευγε στην κόντρα, έκλεισαν τα φώτα στο κολυμβητήριο και ακολούθησε ολιγόλεπτη διακοπή. Στην επανέναρξη του αγώνα, ο Θρύλος βρήκε το πολυπόθητο γκολ με την Έμολο να μειώνει στον παίκτη παραπάνω σε 6-7, 1:27 πριν τη λήξη του αγώνα! Ο Ολυμπιακός αμύνθηκε υποδειγματικά στη συνέχεια, έβγαλε την άμυνα, όμως στην επόμενη φάση, δεν βρήκε το γκολ.  Στην τελευταία επίθεση του αγώνα που εκδήλωσε ο Ολυμπιακός με 12'' να απομένουν δόθηκε με καθυστέρηση 5''το τάιμ άουτ που είχε ζήτησε ο Χάρης Παυλίδης, αφού κέρδισε την αποβολή η Ασημάκη στα 7''. Στην επαναφορά και ενώ  είχε «ψαλιδιστεί» ετσιθελικά ο χρόνος επίθεσης του Ολυμπιακό, το μακρινό σουτ της Μπιανκόνι δεν βρήκε στόχο και η διοργανώτρια του Final 4 Κίνεφ  Kίρισι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην 11η παρουσία της στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-1, 1-1, 1-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 2, Ελευθεριάδου 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου, Έμολο 1, Β. Πλευρίτου, Μπιανκόνι, Σμιτ, Σταματοπούλου.
Κίνεφ Κίρισι (Αλ. Καμπάνοφ): Καρνάουκ, Ζούμπκοβα, Προκοφίεβα 2, Σιμανόβιτς 1, Κουρότσκινα, Κρίμερ, Γκλίζινα 1, Κιρίλτσεβα, Χαμζάεβα, Σομπόλεβα, Ιβανόβα 2, Ρίζκοβα 1, Λούκινα.

Η δήλωση του Χάρη Παυλίδη
Ο προπονητής του Θρύλου, Χάρης Παυλίδης δήλωσε μετά τον τελικό στο osfp.gr τα εξής: «Έχουμε μερίδιο ευθύνης που αφήσαμε το παιχνίδι να ξεφύγει στο 1ο οκτάλεπτο. Ωστόσο στα τρία οκτάλεπτα που ακολούθησαν, δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο είναι… λογικό οι διαιτητές να βοηθούν την γηπεδούχο ομάδα. Εμείς παίξαμε δυο παιχνίδια πολύ δύσκολα μέσα σε 22 ώρες, με τις καλύτερες ομάδες. Τρεις βασικές μας αθλήτριες προέρχονταν από τραυματισμούς και δεν είχαμε βρεθεί στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Ωστόσο  είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάναμε. Δώσαμε την ψυχή μας μέχρι το τέλος και ο τρόπος που χάσαμε φέτος  θα είναι ένα κίνητρο για να φτάσουμε στην κορυφή την επόμενη χρονιά».
Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για την ομάδα, αυτό που κάναμε χθες και το σημερινό Αποδείξαμε ότι δίκαια βρισκόμαστε στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Είμαι πάρα πολύ περήφανη για όλες τις συμπαίκτριές μου. Δώσαμε ότι είχαμε και δεν είχαμε. Τα κεφάλια κάτω τώρα γιατί έχουμε τους τελικούς του πρωταθλήματος που και εκεί θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Ολυμπιακός στα εύκολα Θρύλος στα δύσκολα! Τέλος θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στα άλλα τμήματα του Ολυμπιακού. Στην ομάδα Μπάσκετ Γυναικών και στην ομάδα βόλεϊ Γυναικών που κατέκτησαν σήμερα το πρωτάθλημα και να ευχηθώ ανάλογη επιτυχία και στο βόλεϊ Ανδρών».
Άλκηστη Αβραμίδου: «Η αλήθεια είναι ότι μας αφήνει μια πικρία ο τρόπος. Ήμασταν τόσο κοντά και δεν κατακτήσαμε το ευρωπαϊκό. Ωστόσο και στα δυο παιχνίδια του Final 4, δώσαμε και την ψυχή μας όλες οι κοπέλες. Εμφανιστήκαμε πολύ καλύτερες από τη συνολική εικόνα που είχαμε όλη τη χρονιά. Προσωπικά είμαι πολύ στεναχωρημένη γιατί δεν μας άφησαν σε δυο πολύ καίριες φάσεις να διεκδικήσουμε το παιχνίδι και να το χάσουμε τίμια. Τη μια που έσβησαν τα φώτα ενώ φεύγαμε στην κόντρα και τη δεύτερη στην τελευταία φάση, με το τάιμ άουτ που μας «έκλεψαν» 6 δευτερόλεπτα. Αν είχαμε περισσότερο χρόνο, σίγουρα θα κάναμε κάτι καλύτερο. Αυτό με στεναχώρησε πιο πολύ. Κατά τα άλλα είμαι ευχαριστημένη από την προσπάθεια που κάναμε».


Πηγή: osfp.gr



#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου