Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Εύκολο απόγευμα στην Πάτρα για τον Θρύλο!Προμηθέας Πάτρας-Ολυμπιακός 53-72 (μπάσκετ αντρών,πρωτάθλημα)


Ο Ολυμπιακός μία αγωνιστική πριν το φινάλε επικράτησε και του Προμηθέα στην Πάτρα με 53-72 και πλέον θέλει μία νίκη κόντρα στην Κύμη την τελευταία αγωνιστική στο ΣΕΦ για να εξασφαλίσει και την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Στο 18' είχαμε και τον τραυματισμό του Μπιρτς όταν ο Ουότερς πάτησε καταλάθος το πόδι συμπαίχτη του, με τον Καναδό σέντερ να αποχωρεί υποβασταζόμενος,αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι είναι απλώς ένα ελαφρύ διάστρεμμα και θα αγωνιστεί κανονικά με την Εφές Πίλσεν,ίσως όμως προφυλαχθεί για τον αγώνα με την Κύμη.
Στα αγωνιστικά τώρα ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκαν πίσω στο σκορ (23-19) στο 15',αλλά στο δεύτερο πάτησαν γκάζι και πήραν την νίκη με σχετική ευκολία.
MVP του αγώνα για ένα ακόμη παιχνίδι ο Κώστας Παπανικολάου ο οποίος σημείωσε 14 πόντους, δίνοντας μεγάλη επιθετική ώθηση στον Ολυμπιακό, μετρώντας 4/6 δίποντα και 2/4 τρίποντα στην αναμέτρηση. Ο Έλληνας φόργουορντ, παράλληλα, μάζεψε 6 ριμπάουντ, δίχως να κάνει λάθος στο παιχνίδι, σε 20 λεπτά συμμετοχής. Τον ακολούθησαν σε απόδοση ο Σπανούλης με 10 πόντους,ενώ ενθαρρυντική ήταν και η εμφάνιση του Γιανγκ που σημείωσε 7 πόντους και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό αυτήν την περίοδο.
Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στο τρίτο δεκάλεπτο του Ολυμπιακού, στο οποίο οι Πειραιώτες είχαν το επιμέρους 10-21. Οι γηπεδούχοι ήταν ανταγωνιστικοί μονάχα πρώτο μέρος (28-32), αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πάτησε... γκάζι,ανέβασε την διαφορά σε διψήφια νούμερα και ο Προμηθέας δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει. Η τέταρτη και η τελευταία περίοδος ήταν απλά διαδικαστικού χαρακτήρα.
Τελικό σκορ 53-72 και πλέον οι ερυθρόλευκοι με νίκη κόντρα στην Κύμη την Μεγάλη Πέμπτη στο ΣΕΦ παίρνουν και τυπικά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο,καθώς και το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 28-32, 38-53, 53-72
Προμηθέας (Αγγέλου): Γκίκας 4, Φαγέ 9 (1), Ντίκερσον 2, Τζόουνς 13 (2), Μουρ 4, Παπαντωνίου 9 (1), Τζάξεν, Γερομίχαλος 4, Τόντιτς 7 (1), Σαρικόπουλος 1.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 10 (1), Μιλουτίνοφ 5, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 14 (2), Μάντζαρης 3 (1), Γκριν 8, Μπιρτς 3, Γιανγκ 7, Παπαπέτρου 7, Ουότερς 5, Αγραβάνης 4, Αθηναίου.


#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου