Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Μια νίκη μακριά από τον τίτλο ο Θρύλος! Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-2 (πρωτάθλημα)

Φορτούνης, Μάριν και… καρφί για το 44ο!
Ο Ολυμπιακός επικράτησε στην Κέρκυρα της τοπικής ομάδας και πλέον θέλει μια νίκη για πάρει και μαθηματικά τον έβδομο συνεχόμενο τίτλο και 44ο τίτλο της ιστορίας του. Σκόρερ του Θρύλου ο Φορτούνης και ο Μάριν που για δεύτερο παιχνίδι έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση,ενώ από τους καλύτερους του γηπέδου -ίσως και ο καλύτερος- ήταν ο Ρομαό που ήταν πανταχού παρών σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Επανήλθε μετά την τιμωρία του ο Σεμπά,ο οποίος είχε και συμμετοχή στο πρώτο γκολ της ομάδας.
Ο Ολυμπιακός είχε πολλές κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο,καθώς και ένα δοκάρι με τον Φορτούνη. Το σκορ άνοιξε για την ομάδα του Πειραιά ο Φορτούνης, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κόντρα από την κάθετη μπαλιά του Σεμπά, πέρασε τον Κουτζαβασίλη και «έγραψε» το 1-0 υπέρ του Θρύλου στο 20'.Ενώ ο Έλληνας μέσος είχε και δοκάρι λίγα λεπτά αργότερα. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Καρντόσο,ο οποίος μπορεί να μην σκόραρε,αλλά δημιούργησε τρεις τελικές για τους συμπαίχτες. Δύο στον Καμπιάσο στο 5' και 15' και μία στο 37' στον Μάριν,όταν ο Γερμανός εξτρέμ έχασε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία. Τέλος ημιχρόνου και 0-1 για τον Ολυμπιακό.
Δεύτερο ημίχρονο και η απόδοση του Ολυμπιακού ήταν στον ίδιο ρυθμό. Ο Θρύλος πέτυχε ακόμα ένα γκολ-αλά Ζιοβάνι με τον Μάριν στο 78',ύστερα από μπαλιά του  Ανσαριφάρντ και είχε και άλλες 4-5 κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Από πλευράς Κέρκυρας,είχαμε τρεις κλασικές ευκαιρίες με τον Τουράμ στο 67', με τον Νίκιτς στο 80',όπου έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Ρομαό και με τον Ανδρεόπουλο στο 93' με κεφαλιά.
Τελικό σκορ 0-2 και πλέον με νίκη στην Λειβαδειά την Κυριακή, ο Ολυμπιακός παίρνει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Βαθμολογία παιχτών:

Καπίνο 7
Φιγκέιρας 7
Ντε λα Μπέγια 6
Ντα Κόστα 5
Μποτία 7
Ρομαό 9
Καμπιάσο 7
Φορτούνης 8
Μάριν 9
Σεμπά 7
Καρντόσο 7

Μάρτινς 7
Ανσαριφάρντ 8
Ντομίγκες 7

Τάκης Λεμονής 8

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)
Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας (ΕΠΣ Λάρισας), Κοσμάς Χαρίσης (ΕΠΣ Γρεβενών)

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Βενέτης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Σιόντης, Νίκιτς (85' Ανδρεόπουλος), Γεωργίου, Κόντος (76' Επστάιν), Κέβιν Ντιόγκο (81' Γεωργακόπουλος), Τουράμ.
Ολυμπιακός (Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (67' Μαρτίνς), Φορτούνης, Μάριν (82' Ντομίνγκες), Σεμπά, Καρντόσο (67' Ανσαριφάρντ).

Γκολ: - / 20' Φορτούνης, 77' Μαρίν

Κάρτες: 29' Τουράμ / 65' Σεμπά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου