Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Μάγκες ξυπνήστε πριν είναι πολύ αργά!

Ο Θρύλος θα συνεχίσει να βελτιώνεται
Ο Ολυμπιακός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι αυτήν την φορά στα πλαίσια του γιουρόπα λιγκ υποχρεώθηκε σε ήττα από μια κατώτερη του ομάδα όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ. Ο Ολυμπιακός με τον Μπέντο στον πάγκο του έφτασε τις δύο ήττες και τις τρεις στο σύνολο από την αρχή της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και μπορεί η ήττα αυτή να μην είναι τόσο καταστροφική,όπως η ήττα με την Σεβά που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση,αλλά είναι μια ήττα που εκτός από καμπανάκι,ίσως και να στοιχίσει την πρώτη θέση του ομίλου στο γιουρόπα λιγκ,αν και για είμαστε ειλικρινείς ο ΑΠΟΕΛ κάποια στιγμή θα κάνει γκέλα και υπάρχει και ο επαναληπτικός στην Κύπρο. Όμως για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να έρθει πρώτος στον όμιλο του και να κάνει μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη,θα πρέπει να αλλάξει άρδην την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο και ο Μπέντο να σταματήσει τους πειραματισμούς.

ΔΕΝ ΗΡΘΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΛΛΑ........

Όπως τονίσαμε και πιο πάνω δεν ήρθε η καταστροφή για τον Ολυμπιακό μετά από αυτές τις δύο ήττες,αλλά σίγουρα αυτή εικόνα της ομάδας προβληματίζει. Και έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα η μη νίκη απέναντι στην αεκ στο Καραϊσκάκη την Κυριακή,ίσως να αποτελέσει αφορμή για να αλλάξουν πολλά πράγματα όσον αφορά την τεχνική ηγεσία. Το παιχνίδι με την αεκ είναι ΤΕΛΙΚΟΣ και θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι στον Ολυμπιακό από τον Μπέντο ως και τον φροντιστή της ομάδας. Διότι μπορεί χθες ο κόσμος του Θρύλου να στήριξε την ομάδα ως το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τα συνθήματα του και να εμψύχωνε τους παίχτες,αλλά σε μια τυχόν νέα γκέλα και με αντίπαλο την κούλα τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά και ουδείς θα μπορεί να τα βάλει με τον λαό του Ολυμπιακού. Και ξαναλέμε δεν ήρθε η καταστροφή με τις ήττες από την ΑΕΛ και τον ΑΠΟΕΛ,αλλά μια νέα ήττα και πόσο μάλλον από την κούλα σίγουρα θα προκαλέσει μεγάλους τριγμούς στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

ΑΤΥΧΙΑ,ΑΣΤΟΧΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Χθες ο Μπέντο παρουσίασε ένα πιο ορθολογικό σύστημα σε σχέση με το παιχνίδι με την Λάρισα,έβαλε το κλασικό για τα δεδομένα του Ολυμπιακού 4-2-3-1,επανέφερε στο αρχικό σύστημα τους Μάριν και Φορτούνη,οι οποίοι ήταν και οι κορυφαίοι της αναμέτρησης και έδωσαν και οι ίδιοι απαντήσεις στον προπονητή τους,κυρίως ο Φορτούνης για τον παραγκωνισμό τους. Ο Ολυμπιακός με κύριους εκφραστές, όπως είπαμε τους Μάριν και Φορτούνη που δημιούργησαν σχεδόν όλες τις φάσεις του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλύτερος σε σχέση με τον ΑΠΟΕΛ,αλλά και σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα με την Λάρισα. Ο Ολυμπιακός είχε 22 τελικές προσπάθειες,τρία δοκάρια,δύο χαμένα τετ α τετ και ένα ακυρωμένο γκολ στα όρια του οφσάιντ. Όμως στο ποδόσφαιρο μετράει το γκολ και αυτό το πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ στην πρώτη και ίσως μοναδική φάση που δημιούργησε στο παιχνίδι. Ο Μιλάνοφ έβγαλε την σέντρα και ο Σωτηρίου αμαρκάριστος και εκμεταλλευόμενος την κάκιστη έξοδο του Λέαλι πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Και όπως είπαμε υπάρχει ατυχία για τις χαμένες ευκαιρίες,ίσως όμως και σε ένα βαθμό να προκύπτει θέμα ικανότητας στο σκοράρισμα,αλλά το κυριότερο πρόβλημα του φετινού και όχι μόνο Ολυμπιακού είναι η άμυνα. Δεν γίνεται σε κάθε παιχνίδι που ο αντίπαλος κάνει μισή φάση η ομάδα να δέχεται γκολ. Θυμηθείτε Αρούκα εντός,Ηρακλή εκτός,Λάρισα εκτός,χθες με ΑΠΟΕΛ και ακόμη με την Βέροια όποτε θέλει η αντίπαλη ομάδα να σκοράρει,θα σκοράρει και μιλάμε ότι έχουμε δεχτεί γκολ από μικρομεσαίες ομάδες. Η άμυνα έχει τεράστιο πρόβλημα στον αμυντικό τομέα και αυτό το μεγάλο λάθος της διοίκησης και των φετινών προπονητών (Βίκτορ,Μπέντο), οι οποίοι δεν έφεραν έναν ηγέτη στο κέντρο της άμυνας,καθώς και ένα ακόμη παίχτη στα πλάγια μπακ. Δεν γίνεται επί τρία χρόνια να ψάχνουμε τον αντικαταστάτη του Μανώλα και να καταλήγουμε στον Βιάνα, με όλες και όλες 16 συμμετοχές σε επαγγελματικό επίπεδο και επίσης δεν γίνεται να κάνεις ένα σωρό μεταγραφές τις τελευταίες δέκα μέρες της μεταγραφικής περιόδου πότε αυτοί οι παίχτες θα δεθούν με την ομάδα;πότε θα ρεφάρουν;δυστυχώς αυτά τα λάθη πληρώνουμε φέτος -τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν- και ας ελπίσουμε αυτά τα λάθη να γίνουν μάθημα από του χρόνου,τόσο στους διοικούντες,όσο και στον εκάστοτε προπονητή.

ΥΓ. Να δώσουμε συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά στον κόσμο του Θρύλου που γέμισε το Καραϊσκάκη και εμψύχωνε την ομάδα ως το τέλος του παιχνιδιού.
ΥΓ2. Επιβάλλεται το sold out με την κούλα.
ΥΓ3. Μπέντο τέρμα οι πειραματισμοί,διότι δεν σε βλέπω καλά.
ΥΓ4. Ο αγώνας με την αεκ ισοδυναμεί με τελικό.

#‎Κόκκινο_DNA‬

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου