Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Γιούνγκ Μπόις-Ολυμπιακός 0-1 (ποδόσφαιρο,γιουρόπα λιγκ)


Με νίκη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του για την φάση των ομίλων στο γιουρόπα λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν 1-0 με γκολ του Καμπιάσο και έκαναν το ιδανικό ξεκίνημα για την φάση των ομίλων. Ο Ολυμπιακός είχε σε εξαιρετική βραδιά τον Καμπιάσο που χρίστηκε και σκόρερ,ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και τα δύο στόπερ του Ολυμπιακού Ντα Κόστα και Μποτία,ενώ ο Λεάλι κράτησε το μηδέν όποτε χρειάστηκε και έδειξε ότι είναι μια πολύτιμη λύση μαζί με τον Καπίνο για το τέρμα των ερυθρολεύκων.
Ο Ολυμπιακός δίχως να εντυπωσιάσει πήρε την νίκη στην πρεμιέρα του γιουρόπα λιγκ και έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση. Κάτω από τα δοκάρια είχαμε μια έκπληξη καθώς ξεκίνησε ο Λεάλι αντί του Καπίνο,στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησαν οι Ντα Κόστα και Μποτία και στα άκρα της άμυνας οι Ντε λα Μπέγια και Φιγκέιρας. Στο κέντρο είχαμε τους Μιλιβόγιεβιτς και Καμπιάσο,στα άκρα τους Ελιουνούσι και Σεμπά -είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού στο τέλος του παιχνιδιού-,δεκάρι για ένα ακόμη παιχνίδι ο Μάριν και επίθεση ο Ιντέγιε.
Η πρώτη ευκαιρία ανήκει μόλις στο 2' με τον Μάριν. Ο Γερμανός, πάτησε περιοχή έκανε το σουτ, αλλά κοντραρίστηκε γρήγορα χάνοντας έτσι την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με το "καλημέρα". Ένα λεπτό αργότερα, από το λάθος του Μποτία, ο Ιάπωνας Κούμπο σούταρε δυνατά, αλλά ο Λεάλι βρέθηκε στην σωστή θέση και αποσόβησε τον κίνδυνο. Στα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού δεν είχαμε την μεγάλη φάση εκτός από κάποια γεμίσματα στην περιοχή και κάτι μακρινά σουτ,με τον Ολυμπιακό όποια φάση δημιούργησε να ξεκινάει από τον Μάριν.
Ο Ολυμπιακός είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ιντέγιε στο 41',ύστερα από μακρινή μπαλιά του Μάριν,άλλα ένα λεπτό αργότερα ήρθε το πολυπόθητο γκολ.
Ο Ιντέγε έκανε την πρώτη πάσα προς τον Καμπιάσο, αυτός πάσαρε στον Μάριν, που με το κεφάλι έστρωσε ξανά στο Ιντέγε. Ο σέντερ-φορ του Ολυμπιακού είδε τον Καμπιάσο που είχε πάρει θέση στη μικρή περιοχή του σέρβιρε έτοιμο γκολ και ο πολύπειρος Αργεντίνος ήταν πλέον πολύ εύκολο να σκοράρει.Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά στο σκορ.
Δεύτερο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Σεμπά.  Ο Ιντέγε άνοιξε σωστά στον Ελιονούσι, που από τα δεξιά σέντραρε σωστά. Ο Σεμπά είχε πατήσει περιοχή και πρόλαβε την μπάλα. Όχι, όμως, τόσο όσο χρειαζόταν για να πάει στα δύχτια. Ο Εμβογκό, με δεύτερη προσπάθεια, μπλόκαρε την μπάλα πάνω στη γραμμή!
Στο 61' της αναμέτρησης ήταν η σειρά του Λεάλι να δείξει την κλάση του όταν έκανε διπλή απόκρουση σε σουτ του Φράι και του Κούμπο. Δίχως πολλές φάσεις ολοκληρώθηκε το υπόλοιπο του παιχνιδιού,με τον Ολυμπιακό να παίρνει την νίκη και έτσι να φτάνει τις 100 στην Ευρώπη σε όλες τις διοργανώσεις. Στα θετικά εκτός από τους τρεις βαθμούς η εξαιρετική εμφάνιση του γερόλυκου Καμπιάσο,καθώς και η εξαιρετική εμφάνιση του Ιταλού πορτιέρο Λεάλι. Τελικό σκορ 0-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους Πειραιώτες σε δύο εβδομάδες από τώρα με τον ΑΠΟΕΛ,στο Καραϊσκάκη. Να θυμίσουμε ότι ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε 2-1 την Αστάνα στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Stade de Suisse  (Βέρνη)
Γιουνγκ Μπόις: Εμβογκό, Ζούτερ, Ροσά, Φον Μπέργκεν, Λέσιακς, Ραβέ (85' Ντουά), Ζακαριά, Μπερτόνε, Σουλεϊμανί, Κούμπο, Φρέι (78' Σικ)
Ολυμπιακός: Λεάλι - Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια - Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς - Μάριν (61΄Μαρτίνς), Σεμπά, Ελιουνούσι (90+ Ρομαό)- Ιντέγε (81 Καρντόσο)
Διαιτητής: Σεργκέι Μπόικο Βοηθοί: Αλεξάντερ Κόρνικο, Ιγκόρ Αλόκιν. Βοηθοί γραμμής: Ανατόλι Αμντούλα, Ανατόλι Ζαμπσένκο. Τέταρτος: Αντρι Σκρύμπκα (όλοι από την Ουκρανία)
Γκολ:  Καμπιάσο (42΄)

Κίτρινες: Ντα Κόστα (11), Κούμπο (14΄), Σεμπά (78')

Βαθμολογία παιχτών:

Λεάλι -8
Φιγκέιρας -7
Ντα Κόστα -8
Μποτία -8
Ντε λα Μπέγια -7
Καμπιάσο -10
Μιλιβόγιεβιτς -8
Μάριν -8
Σεμπά -7
Ελιουνούσι -7
Ιντέγε -8

Μάρτινς -7
Καρντόσο -7
Ρομαό -

Μπέντο -8


#‎Κόκκινο_DNA‬ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου