Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Οριστικά αθώα η Βέροια και... κλάμα οι ψεύτες Γεωργέας και Καλογέρης... Διαβάστε όλο το ιστορικό της λάσπης...

Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ ανακοίνωσε την Τετάρτη (8/7) ότι η ΠΑΕ Βέροια απαλλάχθηκε από τις αποδιδόμενες σε αυτήν κατηγορίες για το φερόμενο ως χειραγωγημένο παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό, που έγινε στις 6 Ιανουαρίου 2013 στο Καραϊσκάκη και στο οποίο οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με 3-0.
Ο τότε πρόεδρος της ομάδας της Ημαθίας, Γιώργος Αρβανιτίδης, αλλά και ο τότε γενικός αρχηγός Γιώργος Λαναρής κατηγορήθηκαν ότι είχαν συμμετοχή στο ''στήσιμο'' της αναμέτρησης, ωστόσο και αυτοί αθωώθηκαν από την αρμόδια επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η Βασίλισσα του Βορρά λοιπόν κέρδισε τη δικαστική μάχη με ψήφους 2-1 και παραμένει στη Superleague.
Απόλλων Σμύρνης και Λεβαδειακός είχαν κάνει πρόσθετες παρεμβάσεις, ως ΠΑΕ που είχαν έννομο συμφέρον να υποβιβαστεί η Βέροια, ωστόσο αυτές έπεσαν στο κενό, όπως άλλωστε καθίσταται σαφές στην απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ.
Μετά την εξέλιξη αυτή, Απόλλων και Λεβαδειακός θα περιμένουν να δουν ποια τύχη θα έχει η Κέρκυρα, για την οποία η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε την αποβολή της από τη Superleague, για την ύπαρξη παρένθετου προσώπου στη μετοχική της σύνθεση, στην προσπάθειά τους να παίξουν στην πρώτη κατηγορία.
Όσον αφορά το αν η απόφαση είναι τελεσίδικη, αν μπορούν δηλαδή να προσφύγουν σε τρίτο βαθμό ο Λεβαδειακός ή ο Απόλλων Σμύρνης, το καταστατικό της ΕΠΟ στο άρθρο 64 παράγραφος 3 αναφέρει ότι οι αποφάσεις της Εφέσεων «δύναται να προσβληθούν στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο εφόσον αφορούν συγκεκριμένες ποινές». Συνεπώς η απόφαση είναι τελεσίδικη.
Η απόφαση: ''Η Επιτροπή   Εφέσεων της  ΕΠΟ  με τη υπ΄αριθμ. 63/8-7-2015 απόφασή της απορρίπτει ως απαράδεκτη την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Διακρατεί  και δικάζει κατ΄ουσίαν την υπόθεση  ως προς την εγκαλουμένη ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ. Δέχεται  κατά  πλειοψηφία ότι  η  ΠΑΕ  ΒΕΡΟΙΑ δεν τέλεσε  το διωκόμενο πειθαρχικό αδίκημα.
Απορρίπτει  κατά  πλειοψηφία την έφεση   του Υπεύθυνου  Άσκησης  Δίωξης  Ποδοσφαιρικών  Αδικημάτων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ  ΚΑΡΡΑ  κατά  1) της  υπ΄αριθμ. 218/19-5-2015 απόφασης της  Π.Ε/SUPER LEAGUE, 2) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΝΑΡΗ,  γεν. αρχηγού της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, 3) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, προέδρου ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και 4) της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ  ως ουσιαστικά αβάσιμη, καθώς  επίσης την πρόσθετη  παρέμβαση της ΠΑΕ  ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ''.
 

«Λένε ψέματα Γεωργέας και Καλογέρης»

 Ο άλλοτε παίκτης της Βέροιας και νυν της Άεκ, Νίκος Γεωργέας, κατέθεσε πρώτος (σ.σ. έχουν κληθεί συνολικά, 17 πρόσωπα από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ) στη σημερινή (29/06) πρώτη ημέρα της εκδίκασης για την αστεία «υπόθεση» του Ολυμπιακός-Βέροια 3-0, της περιόδου 2012-2013.
Όχι μόνο επέμεινε στους ισχυρισμούς του, αλλά τόνισε κιόλας ότι πιστεύει πως το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγωνα, το κανόνισαν οι πρόεδροι των δύο ομάδων! Πραγματικά, δεν αξίζει καν τον κόπο να δημοσιεύσουμε την κατάθεση του, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας, γιατί θέλουμε να ασχολούμαστε με σοβαρά θέματα και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο...
Μπορείτε αν θέλετε, να την διαβάσετε σε οποιαδήποτε... «αντικειμενική» ή αντιολυμπιακή ιστοσελίδα της αρεσκείας σας... Σε κάποιες μάλιστα, είναι και πρώτη είδηση, σε αντίθεση για παράδειγμα με τις καταθέσεις των πρώην συμπαικτών του στη «Βασίλισσα του Βορρά», Δημήτρη Αμαραντίδη, Δημήτρη Κοταρίδη, Ηλία Ιωάννου και Χαράλαμπου Παυλίδη, οι οποίες... υποβαθμίστηκαν!
Διαβάστε τι είπαν και θα καταλάβετε αμέσως το «γιατί»...
Ο Δημήτρης Αμαραντίδης λοιπόν, υποστήριξε τα εξής:
«Αν δείτε το βίντεο του αγώνα ο Ολυμπιακός έχει κάνει πολλές ευκαιρίες και είναι λογικό να μπήκαν τρία γκολ. Μπαίνουν χιλιάδες τέτοια γκολ. Αν έλεγε κάτι θα το ακούγαμε. Δεν κατάλαβα κάτι εγώ.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει πέναλτι και μάλιστα βγήκα μετά το παιχνίδι και είπα ότι ήταν λάθος το πέναλτι. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και ο προπονητής ήθελε κάποιους παίκτες να τους ξεκουράσει.
Ο Λαναρής ήταν μαζί μας όταν μπήκαμε και όταν βγήκαμε. Δεν θυμάμαι πόσο καθυστερήσαμε να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου αν βγήκαμε μαζί με τον Ολυμπιακό ή όχι. Δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο για τον Καφέ. Δεν άκουσα αν ειπώθηκε στο ημίχρονο κάτι για τραυματισμό του Καφέ.
Νομίζω πως λέει ψέματα ο Γεωργέας. Αν είπε κάτι ο κ. Λαναρης σε κάποιους συμπαίκτες μου δεν μπορώ να το γνωρίζω. Εγώ τα έδωσα όλα στον αγώνα και δεν δέχτηκα γκολ από την πλευρά που έπαιζα εγώ».
Από την άλλη, ο Δημήτρης Κοταρίδης, κατέθεσε τα ακόλουθα:
«Είχαμε πίεση στο δεύτερο ημίχρονο από τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν χαλαρή η άμυνα μας, παίζαμε για να πάρουμε το παιχνίδι και αν ήμασταν πιο τυχεροί θα το παίρναμε. Δεν ξέρω αν έχει φαντασία ο κ. Γεωργεας... Δεν μπορώ να θυμάμαι αν είχε κάνει ζέσταμα ο Καλόγερος.
Για τις φάσεις των γκολ. Μου είχε μείνει η εικόνα ότι δεν ήταν πέναλτι. Για τον Γεωργεα δεν μπορώ να γνωρίζω αν είναι ψεύτης. Σε όλη την ανάπαυλα είμαι στον αγωνιστικό χώρο. Δεν θυμάμαι ποιοι βγήκαν πρώτοι στον αγωνιστικό χώρο, ούτε αν ο προπονητής βγήκε νωρίτερα από την ομάδα.
Τον Καλαϊτζίδη τον ήξερα από την ομάδα της Βεροίας, θεωρώ ότι είναι περίεργος άνθρωπος, απρόσιτος, απότομος».
Ηλίας Ιωάννου: «Νιώθω πολύ προσβεβλημένος»
«Στο συγκεκριμένο παιχνίδι μπήκαμε όλοι μαζί. Ο προπονητής μας έκανε ανάλυση, τακτική και μας έδωσε καθοδήγηση. Όσο είχα οπτική επαφή δεν είδα κανέναν να μπαίνει και να βγαίνει. Όταν πάω να παίξω ένα παιχνίδι, προσπαθώ να σκεφτώ πως θα παίξω καλά.
Είμαι καθαρά επαγγελματίας όπως όλα τα χρόνια και δεν έχω καμιά ενασχόληση με τέτοια πράγματα. Δεν ήρθε κανένας κ. Λαναρής να μου πει να χάσω ή να κερδίσω.
Δεν έχω χρονόμετρο να δω αν είχαμε καθυστερήσει. Δεν αντιλήφθηκα αν ήρθε ο τέταρτος να μας φωνάξει. Εγώ το μόνο που διέκρινα, ήταν ότι δεχθήκαμε μεγαλύτερη πίεση στο δεύτερο ημίχρονο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, πριν και μετά δεν είδα πουθενά τον κ. Αρβανιτίδη.
Συνήθως βγαίνει πρώτα η ομάδα και τελευταίος ο προπονητής. Το μόνο που είπε ο Λαναρής ήταν, “πάμε παιδιά να μπούμε γερά”. Νιώθω πολύ προσβεβλημένος να έρχεται συγκεκριμένο κατηγορητήριο για μένα, χωρίς να έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα.
Έκανα καριέρα και από αυτό ζει η οικογένεια μου. Πείτε ότι είναι έτσι τα πράγματα... Γιατί έναν από τους παίκτες που είπαν ότι συμμετείχε, να τον κάνουν αλλαγή στο 80’ και να μην τον αφήσουν μέχρι το τέλος; Φυσιολογικά παιδιά είναι και ο Γεωργέας και ο Καλογέρης».
Χαράλαμπος Παυλίδης: «Λένε ψέμματα Γεωργέας και Καλογέρης»
«Δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά. Στα αποδυτήρια ήταν ο προπονητής και το ιατρικό επιτελείο Απ’ ότι θυμάμαι, ο Καφές είχε πρόβλημα στο πόδι του και στο ημίχρονο, είχε πάει στο φυσιοθεραπευτή της ομάδας.
Μπορούσε να ακούσει ο Καφές, αν μας είχε πει κάτι ο προπονητής ή ο κ. Λαναρής. Δεν ήρθε σε καμιά περίπτωση ο τέταρτος διαιτητής να μας φωνάξει. Εγώ δεν άκουσα τίποτα, ούτε πριν από τον αγώνα ούτε στο ημίχρονο, ούτε μετά, ούτε μετά από κάποιες μέρες.
Η ομάδα μας έπαιζε χωρίς πέντε βασικούς, ο Ολυμπιακός μας πίεζε παρά πολύ από το πρώτο ημίχρονο και έκανε πολλές φάσεις. Δεν είδα καθόλου τον κ. Αρβανιτίδη. Οι περισσότερες ευκαιρίες ήταν από σέντρες, ενώ για το πέναλτι, κατά τη γνώμη μου δεν ήταν.
Το τρίτο γκολ μπήκε στις καθυστερήσεις, όταν ήδη χάναμε 2-0 και τα είχαμε ψιλοπαρατήσει, γιατί δεν μπορούσαμε να πάρουμε αποτέλεσμα.
Σαν προπονητής, ο Καλαϊτζίδης τακτικά ήταν καλός, αλλά σαν συμπεριφορά ήταν ειρωνικός απέναντι στους ποδοσφαιριστές.
Ο Γεωργέας ήταν καλός και κάναμε και πλάκα, αλλά τώρα πιστεύω ότι ψεύδεται. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν είχε μιλήσει τότε, αν υπήρχε κάτι. Δεν είχε να φοβηθεί κάτι. Εννοείται ότι ο Καλογέρης λέει ψέματα».

Αρβανιτίδης: ''Ο Μελισσανίδης θέλει να «χτυπήσει» Μαρινάκη''

 Για πλεκτάνη έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποίος τη Δευτέρα (29/6) απολογήθηκε για το φερόμενο ως ''χειραγωγημένο'' ματς του Ολυμπιακού με την ομάδα της Ημαθίας, που έγινε στις 6 Ιανουαρίου 2013 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και βρήκε νικητές τους Πειραιώτες με 3-0.

ADVERTISEMENT
Ο Αρβανιτίδης εκτόξευσε βέλη στον τότε προπονητή της ομάδας του, λέγοντας ότι ''είναι ένας τρελός, ένας περίεργος. Πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης να μαχαιρώσει με έναν χαρτοκόπτη έναν δημοσιογράφο''. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το αφεντικό της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ''επιδιώκει να χτυπήσει τον Μαρινάκη''.
Αναλυτικά όσα είπε: "Όλα είναι πλεκτάνη, όλα είναι σκηνοθετημένα και μάλιστα από κακό σεναριογράφο. Ο Γεωργέας αποδέχεται ότι ο Μελισσανίδης είναι πρόεδρος. Ο Μελισσανίδης στην κατάθεσή του είπε ότι πήγα και τους είπα να χάσουν. Ο Καλαϊτζίδης κατέθεσε μετά και είπε άλλα πράγματα. Απορώ γιατί ο Καλαϊτζίδης δεν ήρθε εδώ. Δεν μπορεί να μας δει στα μάτια, να μας αντικρύσει. Ο Καλαϊτζίδης στην Θεσσαλονίκη διαδίδει ότι είναι φίλος με τον Μελισσανίδη.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μπήκε ο Λαναρής μέσα στα αποδυτήρια και να είπε να κάτσουμε να χάσουμε. Όλοι μαζί πάμε να κλέψουμε; Δύο τρεις πάμε. Τον Καλαϊτζίδη στο παρελθόν τον έδιωχνα, τον ξανάπαιρνα, τον ξαναέδιωχνα. Αν είχαν κάτι να πουν για μένα, θα τα έλεγαν. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Ο Καλαϊτζίδης στην Θεσσαλονίκη λεει ότι είναι δυνατός και είναι μαζί με τον Μελισσανίδη. Ότι είναι φίλοι.
Εγώ δεν μπορώ να στήσω παιχνίδι, είμαι πρόεδρος κάθομαι πάνω. Ο Καλαϊτζίδης να έρθει να μας πει γιατί άφησε εκτός αγώνα έξι βασικούς. Γιατί έβαλε τον Σκαθαρούδη αλλαγή και δεν έβαλε τον Καλτσά που ήταν παίκτης Εθνικής ομάδας; Ηθελα και θέλω να πάρω τον Άρη. Γι' αυτό τα κάνει ο Καλαϊτζίδης αυτά. Εγώ έδωσα την ομάδα να πάρω τον Άρη. Είναι σκηνοθεσία, θέατρο. Τον Μαρινάκη επιδιώκει να χτυπήσει ο Μελισσανίδης.
Μεταξύ τους έχουν το θέμα. Βρέθηκε η Βέροια στην μέση και ήρθε ο Καλάϊτζίδης μετά από 2.5 χρονια να πει αυτά τα ψέματα, αυτές τις αλητείες. Ο Γεωργέας τώρα είναι κατευθυνόμενος και τα ξέρει όλος ο κόσμος. Γιατί δεν τα είπε τότε για να πέσει η Βέροια και να μείνει η ΑΕΚ στην Σούπερ Λίγκα. Ποιο παιχνίδι στήσαμε με τον Μαρινάκη; Εμείς παίζουμε μπάλα; Εμείς κλωτσάμε;
Ας έρθει ο Μελισσανίδης να μας πει τι του είπε ο Καλαϊτζίδης. Πέρσι στο Καρπενήσι, ο Μελισσανίδης κάθισε στην προετοιμασία της ΑΕΚ 10 μέρες. Είμαι 14 χρόνια στο ποδόσφαιρο, ας μου πουν ότι έστησα ένα παιχνίδι. Συνεννοήθηκαν είπαν 10 πράγματα, αλλά δεν τους βγαίνουν. Ο Καλαϊτζίδης είναι ένας τρελός, ένας περίεργος. Γύριζε το μάτι του, πρασίνιζε, κιτρίνιζε.
Πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης να μαχαιρώσει με έναν χαρτοκόπτη έναν δημοσιογράφο. Τον αγώνα τον είδα από την σουίτα. Παίζαμε με την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, εμείς ήμασταν τρίτοι από το τέλος. Δεν ξέρω για στοίχημα τίποτα, ούτε έχω παίξει. Στο "Κοριόπολις" μόνο εγώ δεν ήμουν μέσα. Με πνίγει το δίκιο γιατί κάποιοι έρχονται εδώ και το παίζουν τιμητές της δικαιοσύνης".

Πηγή:  sport24.gr

#‎Κόκκινο_DNA‬

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου