Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Κέρδισε, πήρε την πρωτιά και κλείδωσε τα πλέι οφ για το Euro 2024! Ελλάδα-Κόσοβο 2-0 (Nations League)

Η Ελλάδα νίκησε 2-0 το Κόσοβο και πήρε την πρωτιά στον όμιλο και ταυτόχρονα κλείδωσε μια θέση στα πλέι οφ για το Euro 2024 αν δεν έχει προκριθεί από τα προκριματικά.

Η εθνική μας ήταν καλύτερη σε ένα ακόμη παιχνίδι στον όμιλο της, έφτασε άνετα στην νίκη με 2-0 χάρη σε γκολ των Γιακουμάκη και Μάνταλου και με το 4/4 εξασφάλισε και μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλο ότι και να γίνει τις τελευταίες δύο αγωνιστικές.

Γέμισε ξανά το Πανθεσσαλικό στάδιο που βλέπουν ότι η εθνική του Πογιέτ κάνει ένα νέο ξεκίνημα και θέλει να σταθεί δίπλα της σε αυτήν την προσπάθεια.

Ο Πογιέτ σε σχέση με το παιχνίδι με την Κύπρο διατήρησε την ίδια άμυνα με τον Βλαχοδήμο στο τέρμα, τους Μπάλντοκ και Τσιμίκα δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και τους Μαυροπάνο και Χατζηδιάκο στο κέντρο της αμυντικής γραμμής. Στον άξονα ξεκίνησε το δίδυμο των Σιώπη και Μπουχαλάκη με τον Μπακασέτα μπροστά τους, ενώ στα άκρα της επίθεσης ξεκίνησαν οι Μασούρας και Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Παυλίδης.

Στο 17' πρώτη καλή στιγμή της εθνικής, αλλά το σουτ του Μπακασέτα έδιωξε ο Μούριτς. Στο 21' εξαιρετική ενέργεια από τον Σιώπη, επιχείρησε να βρει δίκτυα με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 28' σουτ του Μπακασέτα η μπάλα δίπλα στο δεξί δοκάρι των Κοσοβάρων. Στο 37' ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία για την εθνική όταν το «σκαστό» σουτ του Μαυροπάνου από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο είχαμε μία αλλαγή για την εθνική με τον Μάνταλο να παίρνει την θέση του Χατζηγιοβάνη. Και από πλευράς Κοσόβου ο Λοσάι πήρε την θέση του Ρουντχάνι. Η εθνική ήταν καλύτερη στην επανάληψη δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες και στο 71' ήρθε το γκολ. Ο Μάνταλος έβγαλε τη σέντρα, ο Γιακουμάκης νίκησε τον αντίπαλό του στον αέρα και με εξαιρετική κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Το γκολ οι διεθνείς μας το αφιέρωσαν στον άτυχο της προηγούμενης αγωνιστικής Λημνιό που έπαθε ρήξη χιαστού. Το Κόσοβο είχε μία ευκαιρία στο 84', αλλά το σουτ του Ρασίτσα δεν ανησύχησε τον Βλαχοδήμο. Στο 97' η Ελλάδα πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Μάνταλος διεκδίκησε την μπάλα, έκλεψε και σε κενή εστία, καθώς ο Μούριτς είχε προωθηθεί για την τελευταία στατική φάση, πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας.

Τελικό σκορ 2-0 και επόμενη αναμέτρηση για την Ελλάδα, κόντρα στην Κύπρο στις 24/9 στην Λευκωσία.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ / 4-3-3): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Μπακασέτας (85' Γιαννούλης), Σιώπης, Μπουχαλάκης (77' Κουρμπέλης), Χατζηγιοβάνης (46' Μάνταλος), Μασούρας (85' Αλεξανδρόπουλος), Παυλίδης (58' Γιακουμάκης).

Κόσοβο (Αλέν Ζιρές / 4-2-3-1): Μούριτς, Ντομγκιόνι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι, Μπιτίκι (77' Ζενέλι), Μουσλίγια (58' Ιντρίζι), Μπερίσα, Ρουντάνι (46' Λοσάι), Ρασίτσα (91' Σαχίτι), Μουρίκι.

Διαιτητής:  Τζούλιαν Βάινμπεργκερ (Αυστρία)

Βοηθοί: Αντρέας Χάιντενραϊχ (Αυστρία), Μίχαελ Όμπριτσμπεργκερ (Αυστρία)

Τέταρτος: Αλεξάντερ Χάρκαμ (Αυστρία)

VAR: Κριστιάν-Πέτρου Κιοκίρκα (Αυστρία)

AVAR: Άλαν Κίγιας (Αυστρία)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου