Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Μπράβο ρε Ελλαδάρα! Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος! Ελλάδα-ΗΠΑ 16-11

Η ομαδάρα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε πολύ εύκολα με 16-11 των ΗΠΑ και πήρε μια σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Πέμπτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα βρίσκεται στους «4» της συγκεκριμένης διοργάνωσης στο πόλο ανδρών.

Στη ζώνη των μεταλλίων λοιπόν η Εθνική μας, η οποία στον ημιτελικό της Παρασκευής (1/7) θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ουγγαρία – Ιταλία.

Ο αγώνας άρχισε ιδανικά για την Εθνική με δύο οβίδες του Γενηδουνιά. Οι Αμερικάνοι μείωσαν προσωρινά πριν ο Αργυρόπουλος διαμορφώσει το 3-1.

Με την έναρξη του δευτέρου οκταλέπτου ο Μάνος Ζερδεβάς αποχώρησε τραυματίας με τον Τζωρτζάτο να παίρνει τη θέση του. Οι Αμερικάνοι έδωσαν τρελό ρυθμό στην αναμέτρηση με αποτέλεσμα να σημειωθούν δέκα τέρματα στη δεύτερη περίοδο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 7-7.

Ωστόσο, η Εθνική ομάδα έβαλε ξανά τα πράγματα στη θέση τους στο τρίτο οκτάλεπτο. Η γαλανόλευκη με άμυνα για σεμινάριο έφερε ξανά ηρεμία στο παιχνίδι και μέσα από την άμυνά της βρήκε ρυθμό.

Τα ελληνικά μπλοκ άρχισαν να δουλεύουν εξαιρετικά, ενώ στη επίθεση με δύο γκολ του Βλαχόπουλου και ένα του Γούβη με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κλείσει την τρίτη περίοδο με επί μέρους 3-0 για το 10-7.

Από εκεί και πέρα τα πάντα πήραν το δρόμο τους. Οι Αμερικάνοι πλέον έβλεπαν τη διαφορά να μεγαλώνει και το τελικό 16-11 να δείχνει την πραγματική διαφορά ανάμεσα στα δύο συγκροτήματα.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-6, 3-0, 6-4

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 3 , Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 5, Γούβης 1, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος

ΗΠΑ (Ουντόβισιτς): Γουέινμπεργκ, Ντοντ 1, Βάβιτς, Γκρόγουελ 2, Ντάουμπε 2, Έρχαρντ, Χάλοκ 3, Γούντχεντ, Μπόουεν 3, Στίβενσον, Φάρμερ, Ίρβινγκ, Χόλαντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου