Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Δήλωσε παρών ο Χασάν! Φορτούνα Ντίσελντορφ – Ολυμπιακός 1-2 (φιλικό)


Πρώτη νίκη του Ολυμπιακού για την φετινή σεζόν, έστω και σε ανεπίσημο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός νίκησε την Φορτούνα Ντίσελντορφ 1-2 με τον Αχμέντ Χασάν να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ και να δηλώνει παρών.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ καλύτεροι σε σχέση με τον αγώνα με την Ριντ, νίκησαν και μάλιστα με ανατροπή και έδειξαν αρκετά θετικά στοιχεία ενόψει του αγώνα με την Μακάμπι Χάιφα.

Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν ο Πέτερσον στο 23' και οι Σισέ, Χασάν στο 29' και 63' αντίστοιχα.

Ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα έκανε ο Άβιλα, ενώ πέναλτι έπιασε ο Βατσλίκ στο 75'.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κρίστινσον, με τους Παπασταθόπουλο και Σισέ μπροστά του και τους Ρέαμπτσουκ και Άβιλα αριστερά και δεξιά αντίστοιχα στην άμυνα.  Την τριάδα του κέντρου αποτέλεσαν οι Κούντε, Μαντί Καμαρά και Εμβιλά, Βαλμπουενά και Μασούρας στις πτέρυγες και στην κορυφή της επίθεσης ο Τικίνιο.

Στο 8' μετά από κλέψιμο του Ρέαμπτσιουκ, ο Μασούρας έβγαλε για τον Βαλμπουενά, με τον Γάλλο να κάνει το πλασέ, με τον γκολκίπερ της Φορτούνα να πέφτει και να μπλοκάρει.  Στο 21' οι ερυθρόλευκοι απείλησαν με τον Εμβιλά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά. Ο Ματιέ εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει από αριστερά οι πρωταθλητές, αλλά ο Εμβιλά στο δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γκόρκα. Η Φορτούνα κόντρα στην ροή του αγώνα άνοιξε το σκορ. 
Ο Πέτερσον βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, σούταρε με το δεξί και έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Κρίστινσον για το 1-0. Στο 29' οι ερυθρόλευκοι έφτασαν άμεσα στην ισοφάριση. Εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, οι παίκτες της Φορτούνα επιχείρησαν να απομακρύνουν, με τον Σισέ να κάνει άψογο κατέβασμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής και μετά από τρίπλα να πλασάρει, για το 1-1. Στο 43' καλή στιγμή με τον Πέτερσον που βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κρίστινσον.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με δύο αλλαγές το δεύτερο ημίχρονο με τον Βατσλίκ να παίρνει την θέση του Κρίστινσον και τον Μπουχαλάκη την θέση του Κούντε.  Στο 62' ο Ολυμπιακός γυρνάει τούμπα το παιχνίδι με τον Χασάν. Ο Ραντζέλοβιτς εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες και ο Αιγύπτιος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της γερμανικής ομάδας. Στο 69' ο Γιόχα έφυγε στην κόντρα και ξεπέρασε τους Παπαδόπουλο-Μπαγκαλιάνη φτάνοντας μέχρι το τετ α τετ με τον Βατσλίκ, όμως το σουτ του εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 75' η Φορτούνα κέρδισε πέναλτι, σε χέρι του Χασάν. Ο Γκίντσεκ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Βατσλίκ έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε. Στο 80' ο Μπουχάλακης βρήκε χώρο, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκόρκα. 

Τελικό σκορ 1-2 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Κρακοβία την Δευτέρα.

Ολυμπιακός: Κρίστινσον (46' Βατσλίκ), Άβιλα (57' Κανέ) (78' λ. τρ. Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος (57' Παπαδόπουλος), Σισέ (57' Μπαγκαλιάνης), Ρέαμπτσιουκ (57' Κούτρης) (83' λ. τρ. Κεϊτά), Κούντε (46' Μπουχαλάκης), Μαντί Καμαρά (57' Αγκιμπού Καμαρά), Εμβιλά (57' Φαντιγκά), Βαλμπουενά (57' Καρβάλιο), Μασούρας (57' Ραντζέλοβιτς), Τικίνιο (57' Χασάν).

Η αρχική 11άδα της Φορτούνα: Γκόρκα – Κόρστεν, Χόφμαν, Κλάρερ, Γκαβορί – Πιοτρόφσκι, Μπανκ – Πέτερσον, Άπελκαμπ, Κλάους – Λόμπινγκερ.

Και στο δεύτερο ημίχρονο: Γκόρκα – Κλάους, Όμπερντορφ, Κλάρερ, Βουκάντσιτς, Γκέρκενς – Πιοτρόφσκι, Σομπότκα – Ιγιόχα, Κοουνάτσκι, Γκίντσεκ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου