Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Του έλειψε μόνο το γκολ! Ολυμπιακός-Κρακοβία 0-0 (φιλικό)

Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλός στο τρίτο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους, έχασε αρκετές ευκαιρίες, έχασε πέναλτι και το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ.

Οι ερυθρόλευκοι εκτός από το χαμένο πέναλτι, είχαν και δοκάρι με τον Χασάν ο οποίος σε ένα ακόμη ήταν πολύ καλός. Θετικά στοιχεία έδειξε σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Άβιλα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Ανδρούτσο, Μπα, Σισέ και Κούτρη στην τετράδα της άμυνας. Οι Κανέ, Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής για τους πρωταθλητές, με τους Βαλμπουενά και Φαντινγκά στα δύο άκρα και τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 6' οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Χασάν, αλλά το σουτ του Αιγύπτιου φορ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χρόσο. Στο 8'ο Κανέ δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 27' εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, με τον Σισέ να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, όμως ο Χρόσο έδιωξε την μπάλα.  Στο 31' μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 39' νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Κάθετη μπαλιά του Βαλμπουενά για τον Φαντιγκά,  όμως, το σουτ που έκανε από πλάγια θέση έφυγε άουτ. Στο 41' οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι με τον Χασάν, αλλά ο Βαλμπουενά που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 43' μεγάλη ευκαιρία για την Κρακόβια με τον Χάνκα να πλασάρει, όμως ο Βατσλίκ ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Στο 45' το πλασέ του Βαλμπουενά, μπλοκάρει ο Χρόσο.

Τέλος πρώτπυ ημιχρόνου που βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη να παίρνει την θέση του Βατσλίκ και ο Καρβάλιο την θέση του Βαλμπουενά. Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και είχε δοκάρι με τον Χασάν, ύστερα από σέντρα του Ανδρούτσου. Στο 51' το σουτ του Καρβάλιο, η μπάλα βρίσκει σε αντίπαλο και φεύγει κόρνερ. Στο 57' σουτ του Κολομπλιάνκα, άουτ. Στο 62' εκτέλεση φάουλ του Μπουχαλάκη η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 72' καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους με τον Μασούρα. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός βρήκε χώρο και σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή της Κρακόβια, αλλά ο τερματοφύλακας της πολωνικής ομάδας έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.  Στο 79' ο Άβιλα έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους, έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Μασούρα, αλλά το τελείωμά του δεν βρήκε στόχο.

Τελικό 0-0 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Σλάβια Πράγας την Τετάρτη.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ (46' Τζολάκης), Ανδρούτσος (63' Άβιλα), Μπα (63' Παπασταθόπουλος), Σισέ (63' Μανωλάς), Κούτρης (63' Ρέαμπτσιουκ), Μαντί Καμαρά (63' Εμβιλά), Κανέ (63' Κούντε), Μπουχαλάκης (63' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (46' Καρβάλιο) (81' Τικίνιο), Φαντιγκά (63' Μασούρας), Χασάν (63’ Ελ Αραμπί).

Η αρχική 11άδα της Κρακόβια (Γιάτσεκ Ζιελίνσκι): Χρόσο, Κακαμπάτζε, Ρόντιν, Γκίτα, Πέστκα, Γιούγκας, Λοσάι, Ράσμουσεν, Χάντσα, Μπαλάι, Κάπεκ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου