Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Νίκησε τον Απόλλωνα με μπροστάρη τον Τικίνιο! Ολυμπιακός-Απόλλωνας Σμύρνης 4-1 (πρωτάθλημα)


Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν την δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Τικίνιο που πέτυχε τα δύο από τα τέσσερα γκολ της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός σε όλη την διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ, αν ήταν λίγο πιο τυχερός στην τελική προσπάθεια. 

Σφαγιαστική η διαιτησία του Κουτσιαύτη που αρνήθηκε δύο πέναλτι των ερυθρόλευκων στο πρώτο ημίχρονο. Και πιο συγκεκριμένα στο 37' δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Ανδρούτσου και στο 38' όταν δεν είδε ''χέρι'' του Μπρούβο Άλβες μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και παρότι είδε το VAR.

Τα γκολ των ερυθρόλευκων εκτός από τον Τικίνιο πέτυχαν και ο Μασούρας που σκόραρε στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό του, καθώς επίσης και ο Βρουσάι. Ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραρε ο Ντάουντα.

Είναι πολύ σημαντικό που σκόραρε ο Τικίνιο καθώς είναι βέβαιο ότι θα ανεβεί ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας και θα βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας.

Την αποθέωση γνώρισε ο Πέδρο Μαρτίνς πριν αλλά και κατά την διάρκεια του αγώνα από τους οπαδούς των ερυθρόλευκων.
 
Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα κεντρικό δίδυμο από Σισέ και Μπα, στα αμυντικά άκρα Ανδρούτσος και Ρέαμπτσιουκ. Στο κέντρο ο Μπουχαλάκης με τον Κούντε, ο Αγκιμπού Καμαρά σε ρόλο πίσω από τον Τικίνιο, με Μασούρα και Ονιεκούρου στα επιθετικά άκρα.

Στο 1' μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Έξοχη σέντρα του Μασούρα, ο Τικίνιο προλαβαίνει την έξοδο του Κότσαρη αλλά η κεφαλιά του περνάει ελάχιστα άουτ. Στο 7' τακουνάκι του Ονιεκούρου για τον Ρέαμπτσιουκ, σέντρα του Μολδαβού και κεφαλιά του Τικίνιο από την καρδιά της περιοχής την οποία μπλοκάρει ο Κότσαρης. Στο 8' οι ερυθρόλευκοι ανοίγουν το σκορ με τον Μασούρα. Ατομική προσπάθεια του Αγκιμπού από αριστερά, μπαίνει στην περιοχή και πλασάρει χαμηλά, ο Κότσαρης αποκρούει προς το πλάι, με τον επερχόμενο Μασούρα να σκοράρει σε κενή εστία. Στο 10' νέα φάση για τους ερυθρόλευκους, με τον Κότσαρη να αποκρούει την προβολή του Ονιεκούρου μετά από γύρισμα του Ρέαμπτσιουκ.  Στο 12' πρώτη τελική για τον Απόλλωνα όταν μετά από κόρνερ του Ματέι, ο Μπρούνο Άλβες βρήκε με το γόνατο την μπάλα, όμως ο Βατσλίκ ήταν στην θέση του και μπλόκαρε. Στο 29' σουτ του Ανδρούτσου, μπλόκαρε ο Κότσαρης. Στο 32' σουτ του Αγκιμπού εκτός περιοχής μετά από πάσα του Κούντε, ψηλά άουτ η μπάλα.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Με τους ερυθρόλευκους να μπαίνουν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και να πετυχαίνουν και δεύτερο γκολ στο 47' με τον Τικίνιο. Ο Κούντε εκτέλεσε όμορφα κόρνερ, ο Τικίνιο πάτησε με δύναμη και με την κεφαλιά που έπιασε, σκόραρε, για πρώτη φορά με την φανέλα του Ολυμπιακού. Στο 65' σέντρα του Κούντε και κεφαλιά του Τικίνιο ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο. Στο 72' εντυπωσιακό γκολ από τον Τικίνιο. Ο Βραζιλιάνος γύρισε με την πλάτη στο τέρμα και με σουτ-κεραυνό, ανάμεσα από τρεις, να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα του Απόλλωνα, για το 3-0. Στο 79' ο Απόλλωνας μειώνει σε 3-1. Ο Ντομίνγκες κάνει το σουτ που κοντράρει, ο Βατσλίκ πεσμένος αποκρούει και Ντάουντα με το κοντινό «ριμπάουντ» πετυχαίνει το γκολ. Στο 87' οι ερυθρόλευκοι θα πετύχουν και άλλο γκολ αυτήν την φορά με τον Βρουσάι. Ωραία ατομική προσπάθεια του Καρμπόβνικ που μπαίνει στην περιοχή, σπάει τη μπάλα για τον Βρουσάι ο οποίος με ωραίο γυριστό δεξί σουτ, νικά τον Κότσαρη. Στο 93' διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Τικίνιο να σουτάρει, τον Κότσαρη να διώχνει, νέο σουτ από τον Βρουσάϊ, διπλή επέμβαση του τερματοφύλακα του Απόλλωνα και κόρνερ.

Τελικό σκορ 4-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στο Αστέρα στην Τρίπολη την ερχόμενη Κυριακή.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Ανδρούτσος, Σισέ (76’ Παπαδόπουλος), Μπα, Ρέαμπτσιουκ (66’ Καρμπόβνικ), Κούντε, Μπουχαλάκης (76’ Σουρλής), Ονιεκούρου (76’ Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (66’ Λόπες), Τικίνιο.

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (69’ Βιτλής), Ντομίνγκες, Μπρούνο Άλβες, Τουτουαρίμα (69’ Ντεντάκης),  Κάστρο, Σλίβκα,  Τσιλούλης (67’ Παμλίδης), Ματέι, Φαν Λα Πάρα, Ιωαννίδης (57’ Ντάουντα).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Βατσλίκ -7

Ανδρούτσος -6

Σισέ -7

Μπα -7

Ρέαμπτσιουκ -7

Κούντε -8

Μπουχαλάκης -7

Ονιεκούρου -6

Αγκιμπού Καμαρά -7

Μασούρας -8

Τικίνιο -9


Καρμπόβνικ -8

Λόπες -5

Σουρλής -7

Παπαδόπουλος -7

Βρουσάι -8


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου