Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Νίκη με χρυσό λυτρωτή τον Όλεγκ! Ολυμπιακός-Αντβέρπ 2-1 (Europa League)


Νικηφόρα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στον όμιλο του, στο Europa League. Οι ερυθρόλευκοι με χρυσό σκόρερ τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ κέρδισαν την Αντβέρπ με 2-1 και έκαναν το ιδανικό ξεκίνημα για το πρώτο αγώνα των ομίλων του Europa League. Μάλιστα είναι μόνοι πρώτοι στον όμιλο, καθώς Άιντραχτ και Φενέρ αναδείχθηκαν ισόπαλες στην μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, αλλά πήρε την νίκη κάτι που είναι και το σημαντικότερο αυτό το χρονικό διάστημα.

Οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Ελ Αραμπί στο 53' και δέχτηκαν την ισοφάριση με τον Σαμάτα στο 75'. Για να έρθει ο Ρέαμπτσιουκ στο 87' για να πετύχει το χρυσό γκολ της νίκης. Ο Ελ Αραμπί πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ για ελάχιστα εκατοστά. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίχτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπατάιγ στις καθυστερήσεις.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, με Παπασταθόπουλο και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, Ρέαμπτσιουκ και Καρμπόβνικ στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο την τριάδα με Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά, στα εξτρέμ τους Ονιεκούρου και Αγκιμπού Καμαρά, στην επίθεση τον Ελ Αραμπί.

Στο 2' πρώτη φάση της Αντβέρπ στην αναμέτρηση. Σέντρα του Μιγιόσι από δεξιά μετά από λάθος του Σισέ και κεφαλιά του Σαμάτα από την καρδιά της περιοχής, 1-2 μέτρα άουτ. Στο 9' πρώτη καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους. Σέντρα του Αγκιμπού από δεξιά και δύσκολη προβολή του Ονιεκούρου, άουτ.
Στο 14' ο Εμβιλά βρίσκει τον Μπουχαλάκη στην περιοχή, αυτός κάνει ωραία ενέργεια και δίνει στον Ελ Αραμπί που σουτάρει στην κίνηση, όμως η μπάλα κοντράρει στον Αλμέιδα και καταλήγει κόρνερ. Στο 19' συρτό σουτ του Μαντί Καμαρά, μπλόκαρε εύκολα ο Μπουτέζ.  Στο 29' εκτέλεση φάουλ του Μπουχαλάκη, πιάνει την κεφαλιά ο Σισέ, όμως η μπάλα φεύγει ξυστά από το δοκάρι του Μπουτέζ, άουτ. Στο 39' πανέμορφο γκολ του Ελ Αραμπί, που όμως ακυρώνεται ως οφσάιντ. Στο 41' λάθος στην άμυνα από Σισέ και Παπασταθόπουλο, ο Σαμάτα παίρνει τη μπάλα και δίνει στον Φίσερ που πλασάρει ελάχιστα άουτ. Στο 42' μπαλιά του Σωκράτη για τον Αγκιμπού που κατεβάζει άψογα και πλασάρει, όμως ο Μπουτέζ μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στο 44'  κεφαλιά-άουτ του Σαμάτα μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες δίχως σκορ, παρά τις φάσεις που δημιούργησαν εκατέρωθεν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στην πρώτη του φάση, άνοιξε το σκορ. Στο 52' φάουλ του Καμαρά, ο Ελ Αραμπί πήδησε πιο ψηλά από όλους και άνοιξε το σκορ. Στο 57' σουτ του Μπατάιγ μέσα από την περιοχή και στα αριστερά, ψηλά άουτ η μπάλα. Στο 59'  εκτέλεση φάουλ του Μαντί, καρφωτή κεφαλιά του Σισέ, άουτ. Στο 68' σουτ του Μπένσον, άστοχο. Στο 74' οι Βέλγοι φτάνουν στην ισοφάριση με τον Σαμάτα. Σέντρα του Μπένσον από δεξιά και κεφαλιά του Σαμάτα από το πίσω δοκάρι που νικά τον Βατσλίκ. Στο 84' σουτ του Σαμάτα, εκτός περιοχής, άουτ. Στο 86' προσπάθεια και σουτ του Μπένσον στην αντεπίθεση, η μπάλα και πάλι ελάχιστα άουτ. Στο 87' ήρθε η λύτρωση για τον Ολυμπιακό με τον Ρέαμπτσιουκ. Γύρισμα του Βρουσάι για τον επερχόμενο Όλεγκ, που με ένα εξαιρετικό σουτ στέλνει την μπάλα στο ''Γ'' της εστίας της Αντβέρπ.

Τελικό σκορ 2-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους στην Λαμία κόντρα στην τοπική ομάδα.

Κίτρινες κάρτες: Σισέ, Αγκιμπού Καμαρά – Βερστράετε, Μπατάιγ.

Κόκκινη: Μπατάιγ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (76’ Βαλμπουενά), Μαντί Καμαρά (81’ Κουντέ), Μπουχαλάκης, Αγκιμπού Καμαρά (81’ Τικίνιο), Ονιεκούρου (81’ Βρουσάϊ), Ελ Αραμπί (88’ Μπα).

Αντβέρπ (Μπράιν Ρίσκε): Μπουτέζ, Μπατάιγ, Ντε Λαέτ, Αλμέιδα, Μπούτα,  Βερστράετε, Ναϊνγκολάν (67’ Γκέργκενς), Φίσερ, Σαμάτα, Μιγιόσι (67’ Μπένσον), Φρέι (79’ Εγκεστάιν).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Βατσλίκ -7

Καρμπόβνικ -6

Σισέ -5

Παπασταθόπουλος -6

Ρέαμπτσιουκ -8

Εμβιλά -6

Μαντί Καμαρά -7

Μπουχαλάκης -6

Αγκιμπού Καμαρά -7

Ονιεκούρου -6

Ελ Αραμπί -8


Βαλμπουενά -6

Βρουσάι -8

Κουντέ -7

Τικίνιο -6

Μπα -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -7






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου