Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά πήρε την νίκη! Λαμία-Ολυμπιακός 1-2 (πρωτάθλημα)

Έκανε τα εύκολα δύσκολα ο Ολυμπιακός, αλλά πήρε την νίκη κόντρα στην Λαμία. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 0-2 στο ημίχρονο στο «Αθανάσιος Διάκος», αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλοί και κινδύνεψαν να ισοφαριστούν προς το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με 0-2 με σκόρερ τους Σισέ και Μπουχαλάκη, ενώ ο Καραμάνος μείωσε στο 72'. Δοκάρι είχαν οι γηπεδούχοι με τον Καραμάνο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, με Σισέ και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας, Ρέαμπτσιουκ και Καρμπόβνικ στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο ο Μπουχαλάκης με τον Μαντί Καμαρά, πίσω από τον Τικίνιο ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης, ο Αγκιμπού Καμαρά και στα άκρα της επίθεσης ο Βαλμπουενά με τον Ονιεκούρου.

Στο 10' πρώτη καλή στιγμή για την Λαμία στον αγώνα. Σέντρα του Ρόμανιτς από τα αριστερά που δεν καθαρίζει η άμυνα του Ολυμπιακού, ο Τιρόνε πιάνει την κεφαλιά και ο Βατσλίκ σώζει διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 12' ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ με τον Σισέ. Εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά από τα δεξιά, ο Σισέ πηδάει πιο ψηλά από όλους και με έξοχη κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στη γωνία του Σαράνοφ για το 0-1. Στο 32' οι ερυθρόλευκοι πετυχαίνουν και δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση και παίρνουν ένα σαφές προβάδισμα για την νίκη. Ο Αγκιμπού Καμαρά άφησε στον Μπουχαλάκη, αυτός από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε, η μπάλα κόντραρε και σε αντίπαλο και κατέληξε για δεύτερη φορά στα δίχτυα της Λαμίας. Στο 45' ατομική ενέργεια του Ρόμανιτς και σουτ του Σέρβου, μπλόκαρε ο Βατσλίκ. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 0-2 της Λαμίας και να παίρνει ένα σαφές προβάδισμα για την νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δίχως κάποια αλλαγή. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και στο 46' είχαν την πρώτη τους φάση. Ωραία επίθεση του Ολυμπιακού από αριστερά, ο Ονιεκούρου συνδυάζεται με τον Βαλμπουενά και ο Γάλλος πλασάρει άουτ, εκτός περιοχής. Στο 51' οι ερυθρόλευκοι έφυγαν στην αντεπίθεση ο Τικίνιο καθυστέρησε και τελικά έκανε και κακή σέντρα προς τον Ονιεκούρου, πάνω στον Σαράνοφ. Στο 57' φάση διαρκείας για τον Ολυμπιακό που καταλήγει με άστοχο σουτ του Βαλμπουενά, ψηλά άουτ. Στο 58' δοκάρι για την Λαμία. Σέντρα του Τιρόνε από αριστερά και κεφαλιά του Καραμάνου στο δεξί κάθετο του Βατσλίκ. Στο 59' διαγώνιο σουτ του Βύντρα από τα δεξιά, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο του Βατσλίκ. Στο 72' η Λαμία μειώνει το σκορ και ξαναμπαίνει στην αναμέτρηση. Παράλληλη πάσα του Ελευθεριάδη από δεξιά, τακουνάκι του Ρόμανιτς και εξαιρετικό τελείωμα του Καραμάνου. Στο 74' σε εκτέλεση φάουλ του Κούντε, η μπάλα κολλάει στην μικρή περιοχή της Λαμίας, με τον Μπουχαλάκη να κάνει το σουτ, όμως κόντραρε στον Αντένσο και έφυγε κόρνερ.  Στο 79' ευκαιρία για την Λαμία όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Βύντρα πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, υπό την πίεση του Μπουχαλάκη, χωρίς όμως να κάνει επαφή, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 92' στην κόντρα ο Ολυμπιακός, με τον Λόπες να πιάνει το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τελικό σκορ 1-2 και επόμενη αναμέτρηση κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης την Τετάρτη στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.


Η βαθμολογία των παιχτών:


Βατσλίκ -7

Καρμπόβνικ -5

Παπασταθόπουλος -6

Σισέ -8

Ρέαμπτσιουκ -6

Μπουχαλάκης -8

Καμαρά -7

Ονιεκούρου -5

Αγκιμπού Καμαρά -7

Βαλμπουενά -7

Τικίνιο -5


Κούντε -6

Βρουσάι -6

Λόπες -5

Ανδρούτσος -

Σουρλής -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -7

Κίτρινες: Ρόμανιτς

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Σκόνδρας (40’ Βύντρα λ.τρ.), Αντζέτζο, Μαζουλουξής, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης (84’ Γκέντσογλου), Νούνιες, Ταϊρόν (65’ Μανούσος), Ρόμανιτς, Μανουσάκης (65’ Ελευθεριάδης), Καραμάνος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Καρμπόβνικ (83’ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης. Μ. Καμαρά (83’ Σουρλής), Αγκιμπού Καμαρά (76’ Βρουσάι), Βαλμπουενά (61’ Κούντε), Ονιεκούρου (76’ Λόπες), Τικίνιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου