Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Αυτοκράτορας στην Πόλη ο Θρύλος! Φενερμπαχτσέ-Ολυμπιακός 0-3 (Europa League)


''Άλωσε'' την Πόλη ο Ολυμπιακός με μπροστάρη τον Γιώργο Μασούρα! Οι ερυθρόλευκοι διέσυραν την Φενέρ με 0-3 και παρέμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του ομίλου τους, με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο Θρύλος ήταν απλά τρομερός σε όλη την διάρκεια του αγώνα και με κορυφαίο τον Γιώργο Μασούρα που πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας, έβγαλε και την ασίστ στο γκολ του Τικίνιο, έβαλε τις βάσεις για πρόκριση. Νύχτα ονειρεμένη για τον κόσμο της ομάδας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Βατσλίκ στην εστία, στην άμυνα τους Παπασταθόπουλο, Σισέ, με τον Μπα να παίζει σαν δεξί μπακ, όμως συχνά να γυρίζει και σε θέση τρίτου στόπερ και τον Ρέαμπτσιουκ στα αριστερά. Στο κέντρο ο Μπουχαλάκης, έχοντας τετράδα μπροστά του τους Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου και Μασούρα, με επιθετικό στην κορυφή τον Τικίνιο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά στην αναμέτρηση και μόλις στο 6' άνοιξε το σκορ με τον Τικίνιο. Ο Αγκιμπού έκλεψε την μπάλα και την έβγαλε για τον Μασούρα ο οποίος έτρεξε γρήγορα στην κόντρα και έδωσε τρομερή ασίστ για τον Τικίνιο, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να την αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο και να πλασάρει τον Μπαγιντίρ, ανοίγοντας το σκορ. Στο 8' η Φενέρ επιχείρησε να απαντήσει με τον Βαλένσια να κάνει ατομική ενέργεια και να μπαίνει στην περιοχή, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Στο 27' σουτ του Βαλένσια, στην αντεπίθεση, μετά από ασίστ του Πέλκα, μπλοκάρει ο Βατσλίκ. Στο 35' ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους. Κλέψιμο του Ονιεκούρου, ο Μασούρας βρίσκεται σε θέση βολής όμως δεν σουτάρει, με τους Τούρκους να διώχνουν, στην επαναφορά νέο σουτ του Καμαρά και η μπάλα άουτ. Στο 37' νέα φάση για τους ερυθρόλευκους. ο Μασούρας κάνει το γύρισμα που κοντράρει βρίσκει σε αντίπαλο, η μπάλα στρώνεται στον Μαντί Καμαρά που μετά από μία ντρίμπλα σουτάρει δυνατά, αλλά ψηλά άουτ. Στο 45' πολύ μεγάλη φάση για την Φενέρ. Ο Ρόσι μπαίνει στην περιοχή, η μπάλα του έρχεται μετά τις κόντρες και σουτάρει δυνατά από θέση τετ-α-τετ, όμως η μπάλα περνάει λίγο άουτ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μία αλλαγή με τον Λαλά να παίρνει την θέση του Μπα. Η Φενέρ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έχασε δύο καλές ευκαιρίες. Στο 49' ο Πέλκας πηδάει για κεφαλιά αλλά δεν την βρίσκει, ο Βαλένσια ο οποίος ήταν από πίσω του, αιφνιδιάζεται με αποτέλεσμα η μπάλα να βρει στο κεφάλι του, να αλλάξει πορεία και να φύγει άουτ. Στο 56' η Φενέρ είχε δοκάρι με τον Πέλκα. Μετά από σέντρα του Ζάλαϊ, ο Πέλκας πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και έκανε την προβολή, η μπάλα βρήκε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Βατσλίκ. Στο 58' οι ερυθρόλευκοι χάνουν τεράστια ευκαιρία με τον Αγκιμπού Καμαρά. Ο μεσοεπιθετικός από την Γουινέα ξεκινάει από την σέντρα και να φτάνει μέχρι την περιοχή, όμως το σουτ που έπιασε έδιωξε σε κόρνερ ο Μπαγιντίρ. Στο 62' ο Ολυμπιακός πετυχαίνει και δεύτερο γκολ με τον Μασούρα. Ο Τικίνιο μπήκε στην περιοχή και έκανε την πάσα, ο Μαντί πλάσαρε όμως ο Μπαγιντίρ έδιωξε, αλλά εκεί που πήγε η μπάλα περίμενε ο Μασούρας ο οποίος με ένα βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Φενέρ. Στο 68' ο Ολυμπιακός συνεχίζει να σφυροκοπάει την Φενέρ και πετυχαίνει και τρίτο με σκόρερ και πάλι τον Μασούρα. Ο Αγκιμπού Καμαρά αδειάζει αντίπαλο και σουτάρει, ο Μπαγιντίρ διώχνει, όμως και πάλι ο Μασούρας περιμένει πλασάροντας εύστοχα για το 0-3! Στο 83' καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους στην αναμέτρηση. Ο Μπουχαλάκης κλέβει και με τρομερή μπαλιά βγάζει τετ-α-τετ τον Μασούρα ο οποίος όμως νικιέται από τον Μπαγιντίρ στο τετ-α-τετ. 

Τελικό σκορ 0-3 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

Κίτρινες: Βαλένσια – Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα

Φενέρμπαχτσε (Βίτορ Περέιρα): Μπαγιντίρ, Κιμ, Ζάλαϊ, Νόβακ, Οσαγί-Σάμουελ, Γιαντάς (75’ Μέγιερ), Λουίς Γκουστάβο (70’ Γκουστάβο), Καντίογλου, Ρόσι (70’ Μπερίσα), Βαλένσια (75’ Μουχάμεντ), Πέλκας.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μπα (46’ Λαλά), Παπασταθόπουλος, Σισέ,  Μασούρας (88′ Βαλμπουενά), Μαντί Καμαρά (88′ Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Ρέαμπτσουκ, Α. Καμαρά, Τικίνιο (87′ Ελ Αραμπί), Ονιεκούρου (63’ Κούντε).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Βατσλίκ -8

Μπα -7

Παπασταθόπουλος -7

Σισέ -8

Ρέαμπτσιουκ -8

Μπουχαλάκης -7

Μασούρας -10

Μαντί Καμαρά -7

Αγκιμπού Καμαρά -8

Ονιεκούρου -6

Τικίνιο -8


Λαλά -7

Κουντέ -7

Ελ Αραμπί -

Βαλμπουενά -

Βρουσάι -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -10





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου