Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Σαν σήμερα: Γκρεμίζεται η ιστορική Θύρα 7 του σταδίου "Καραϊσκάκης"

 

H 30η Μαϊου έχει συνδεθεί άρρηκτα με την φιέστα του ιστορικού σερί των 7 συνεχόμενων κατακτήσεων. Το βράδυ εκείνο του 2003, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, περίπου 100.000 άτομα είχαν συγκεντρωθεί για να αποθεώσουν τους πρωταθλητές που υπέγραψαν το 7ο σερί πρωτάθλημα.

Όμως ένα άλλο γεγονός εκείνη την ημέρα έμελλε να μείνει χαραγμένο στις καρδιές των οπαδών του Ολυμπιακού. Αυτό το γεγονός δεν ήταν άλλο από το γκρέμισμα της Θύρας 7 στο παλιό Καραϊσκάκη, το οποίο ξύπνησε τις μνήμες από εκείνη την αποφράδα ημέρα της 8ης Φεβρουαρίου 1981, όταν 21 άνθρωποι χάθηκαν τόσο άδικα μετά τον αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Αυτό ήταν και το τελευταίο κομμάτι του γηπέδου που γκρεμίστηκε,προκειμένου να χτιστεί το νέο γήπεδο και γκρεμίστηκε ως τελευταίο καθότι όλοι στον Ολυμπιακό περίμεναν να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και οι ερυθρόλευκοι να κατακτήσουν το έβδομο συνεχόμενο.

Η Θύρα 7 έπεσε, με τον κόσμο να τραγουδάει «αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε», κάτι που είναι αλήθεια και δεν έχει περάσει ούτε ένα λεπτό από την ημέρα που «έφυγαν» από κοντά μας. Είναι εδώ και μας οδηγούν. Για αυτό και κάθε χρόνο, οι οπαδοί του Ολυμπιακού τιμούν αυτό το γεγονός.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου