Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Επικό γλέντι μέσα στο εξοχικό! Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-4 (πρωτάθλημα)

Επικό γλέντι μέσα στην Λεωφόρο για τον Ολυμπιακό! Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-4 του Παναθηναϊκού στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκε με 0-3, στο δεύτερο ημίχρονο έριξε λίγο ρυθμό, αλλά και πάλι πέτυχε φύλαγε ένα ακόμη γκολ στους πράσινους.

Οι ερυθρόλευκοι τερμάτισαν με διαφορά +26 από τους ''ισάξιους'' του δικέφαλου του Βορρά, αποδεικνύοντας ότι το φετινό πρωτάθλημα ήταν ένα από τα ευκολότερα της ιστορίας του.

Από δύο γκολ πέτυχαν οι Μασούρας και Ελ Αραμπί, ενώ για τον Παναθηναϊκό σκόραρε ο Μαουρίσιο. Έπιασε πέναλτι του Βιγιαφάνιες ο Σα. Με δέκα ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Παναθηναϊκός που αποβλήθηκε προς το τέλος της αναμέτρησης ο Βιγιαφάνιες.

Ενώ ακυρώθηκε γκολ του Χασάν, καθώς είχε προηγηθεί πέναλτι στον Ιωαννίδη, από τον Σα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ντέρμπι με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, με τριάδα στην άμυνα τους Σεμέδο, Εμβιλά και Καλογερόπουλο, σε ρόλο φουλ-μπακ τους Ανδρούτσο και Ρέαμπτσιουκ, στο κέντρο ο Μπουχαλάκης με τον Καμαρά, στην επίθεση ο Μασούρας με τον Ελ Αραμπί και τον Χασάν.

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη ευκαιρία του άνοιξε το σκορ με τον Μασούρα. Στο 7' γρήγορη αντεπίθεση του Ολυμπιακού με τον Ελ Αραμπί να δίνει στον Μασούρα που πλασάρει στα δίχτυα. Στο 10' λάθος πάσα του Καραγιάννη στον Ελ Αραμπί που πλασάρει άουτ από το ύψος το πέναλτι. Στο 12' οι ερυθρόλευκοι πετυχαίνουν και δεύτερο γκολ και πάλι με τον Μασούρα. Ο Ρέαμπτσιουκ δίνει στον Χασάν κι αυτός βγάζει τον Μασούρα μόνο του με τον τερματοφύλακα και διαμορφώνει το 0-2. Στο 14' ο Ιωαννίδης μπαίνει στην περιοχή και ανατρέπεται από τον Σα. Ο διαιτητής ενημερώνεται από τον VAR και καταλογίζει καθυστερημένα το πέναλτι ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Χασάν είχε σκοράρει. Το γκολ ακυρώνεται -σωστά- την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιγιαφάνιες, αλλά ο Σα απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 18' δοκάρι για τον Παναθηναϊκό που χάνει μεγάλη ευκαιρία να μπει στον αγώνα. Πλάγιο του Βιγιαφάνιες ο Ιωαννίδης σκάβει τη μπάλα από πλάγια αριστερά προ του Σα αλλά η μπάλα καταλήγει στο κάθετο δοκάρι του Ολυμπιακού. Στο 38' ήρθε η ώρα του Ελ Αραμπί για να σκοράρει, με τον Μασούρα αυτή την φορά να βγάζει ασίστ για τον Μαροκινό, ο οποίος έκανε άμεσα το πλασέ πετυχαίνοντας το 0-3. Στο 43' ο Μασούρας έβγαλε σέντρα για την απέναντι πλευρά, εκεί όπου ο Ρέαμπτσιουκ έκανε σουτ με τη μία, μπλόκαρε ο Χριστογεώργος. Στο 45' σέντρα του Μακέντα από αριστερά προς τον Ιωαννίδη που πιάνει αδύναμη κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και στέλνει τη μπάλα άουτ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να είναι καταιγιστικός και να προηγείται με 0-3 του Παναθηναϊκού.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει με μία αλλαγή για τον Ολυμπιακό, με τον Πέδρο Μαρτίνς να περνάει τον Λαλά στο γήπεδο στην θέση του Ρέαμπτσιουκ. Στο 48' ωραία κάθετη του Μπουζούκη στον Μακέντα, ο Ιταλός καθυστερεί να μπει στη φάση και ο Σα μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 53' ο Παναθηναϊκός μειώνει το σκορ με τον Μαουρίσιο, ο οποίος κοντρόλαρε εκτός περιοχή και έπιασε ένα γεμάτο σουτ, με τον Σα να μην μπορεί να αντιδράσει. Στο 55' κεφαλιά του Σεμέδο έφυγε ψηλά. Στο 63' γυριστό σουτ του Χασάν μέσα από την περιοχή, έδιωξε ο Χριστογεώργος, νέο σουτ από τον Λαλά, στο σώμα του Μολό. Στο 72' εντυπωσιακή ενέργεια του Ιωαννίδη που μπαίνει στην περιοχή και πλασάρει, αλλά ο Σα αποκρούει και το σουτ του Βιγιαφάνιες κοντράρει στα σώματα. Στο 73' ο Ολυμπιακός πετυχαίνει και τέταρτο γκολ στην αντεπίθεση με τον Ελ Αραμπί. Ο Φορτούνης βρίσκει τον Ανδρούτσο που βγάζει τη σέντρα προς τον Ελ Αραμπί η κεφαλιά του οποίου καταλήγει στα δίχτυα.

Τελικό σκορ 1-4 στην αυλαία του πρωταθλήματος. Επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους, κόντρα στον ΠΑΟΚ το ερχόμενο Σάββατο στον τελικό κυπέλλου.

Κίτρινες: Σάντσες, Μολό, Βιγιαφάνιες – Σα, Ρέαμπτσιουκ, Καλογερόπουλος, Μπουχαλάκης

Κόκκινη: Βιγιαφάνιες

ΠΑΟ: Χριστογεώργος, Μολό, Καραγιάννης, Βέλεθ, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλος (67’ Σανκαρέ), Μαουρίσιο (78’ Τζαβίδας), Μπουζούκης (62’ Καρλίτος), Ιωαννίδης (78’ Αϊτόρ), Βιγιαφάνιες, Μακέντα (67’ Ενγκμπακοτό).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Εμβιλά (78’ Μπρούμα), Σεμέδο, Καλογερόπουλος, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ (46’ Λαλά), Καμαρά (70’ Τιάγκο Σίλβα), Μπουχαλάκης, Μασούρας (70’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί, Χασάν (89′ Βαλμπουενά).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -8

Εμβιλά -7

Σεμέδο -7

Καλογερόπουλος -7

Ανδρούτσος -8

Ρέαμπτσουκ -7

Καμαρά -8

Μπουχαλάκης -7

Μασούρας -10

Ελ Αραμπί -10

Χασάν -8


Λαλά -7

Τιάγκο Σίλβα -7

Φορτούνης -7

Μπρούμα -7

Βαλμπουενά -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -9






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου