Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσέλσι! Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι 0-1 (Champions League)

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Τσέλσι. Η Τσέλσι επικράτησε της συμπατριώτισσας της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό και κατέκτησε το Champions League μετά από 9 χρόνια.

Το χρυσό γκολ της ομάδας του Τόμας Τούχελ, πέτυχε ο Χάβερτζ στο 43', μη επιτρέποντας στους κατόχους του τίτλου της Premier League να πανηγυρίσουν το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία τους, παρότι ήταν το φαβορί του τελικού.

Με εξαίρεση ένα 20λεπτο στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Τούχελ κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, επέβαλαν το ρυθμό τους, αμύνθηκαν με αποτελεσματικότητα και είχαν τις πιο καθαρές ευκαιρίες για να πετύχουν ακόμα ένα γκολ.

Τελικά το γκολ ήρθε για τους Λονδρέζους στο 43' με τον Χάβερτζ. Ο Μάουντ είδε το κενό στην καρδιά της άμυνας της Σίτι, έβγαλε τρομερή κάθετη προς τον Χάβερτς, ο οποίος κινήθηκε γρήγορα, πέρασε τον Εντερσον και πλάσαρε σε άδειο τέρμα ανοίγοντας το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι προσπάθησε να διασπάσει και πάλι την άμυνα της Τσέλσι, αλλά δεν μπόρεσε, μετά το τέλειο στήσιμο του Τούχελ. Η Σίτι ήταν άτυχη καθώς τραυματίστηκε ένας εκ των κορυφαίων παιχτών της ο Ντε Μπρόινε, ο οποίος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο.

Η Τσέλσι έφτασε κοντά στο γκολ στο 73' σε τετ α τετ του Πούλισικ. Πάντως η Σίτι είχε μια τεράστια ευκαιρία στο 97' να ισοφαρίσει και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά το σουτ του Μαχρέζ πέρασε ελάχιστα έξω από το δοκάρι του Μεντί.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Στόουνς, Ζιντσένκο, Γκιουντογκάν, Ντε Μπρόινε (60' Ζεσούς), Μπερνάρντο Σίλβα (64' Φερναντίνιο), Φόντεν, Μαχρέζ, Στέρλινγκ (77' Αγουέρο).

Τσέλσι (Τούχελ): Μεντί, Ρούντιγκερ, Τιάγκο Σίλβα (39' Κρίστενσεν), Αθπιλικουέτα, Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ (80' Κόβατσιτς), Χάβερτς, Βέρνερ (66' Πούλισικ).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου