Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Πλήρωσε τα λάθη στην άμυνα του! ''Έπνιξε'' καθαρό πέναλτι ο Μακέλι! Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2 (κύπελλο)

Ο Ολυμπιακός έχασε το κύπελλο από τον ΠΑΟΚ, εξαιτίας τα τραγικών λαθών στην άμυνα όταν άφησε τρεις φορές ακάλυπτο τον Κρμέντσικ και στην τρίτη φορά το πλήρωσε ακριβά.

Οι ερυθρόλευκοι επιθετικά δημιούργησαν φάσεις, πέτυχαν το γκολ με τον Εμβιλά, δεν τους δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Μασούρα από τον Πασχαλάκη, αλλά όπως είπαμε τα λάθη στην άμυνα στοίχησαν πολύ ακριβά στον Ολυμπιακό, που έχασε από το πουθενά το κύπελλο.

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν το γκολ με τον Εμβιλά, ενώ για τον ΠΑΟΚ σκόραραν ο Βιερίνια με εκτέλεση πέναλτι και ο Κρμέντσικ. Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ είχε στο πρώτο ημίχρονο ο Σφιντέρσκι.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον τελικό με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, με τριάδα στην άμυνα τους Σεμέδο, Παπασταθόπουλο και Εμβιλά, σε ρόλο φουλ-μπακ τους Χολέμπας και Ανδρούτσο, στο κέντρο τον Μπουχαλάκη με τον Καμαρά, στην επίθεση τον Ελ Αραμπί πλαισίωσαν οι Μπρούμα και Μασούρας.

Στο 13' πρώτη μεγάλη φάση στο ματς, για τον Ολυμπιακό. Ο Μασούρας ξέφυγε έξοχα και βγήκε στην αντεπίθεση, μοίρασε αριστερά για τον Μπρούμα που μπήκε στην περιοχή και σούταρε δυνατά, με τον Πασχαλάκη να σώζει. Στο 15' καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, με το διαγώνιο σουτ του Ουάρντα εκτός περιοχής, στα χέρια του Σα. Στο 19' μακρινό, ευθύβολο σουτ του Καμαρά, ο Πασχαλάκης είναι στη σωστή θέση και μπλοκάρει. Στο 26' δοκάρι για τον ΠΑΟΚ με τον Σφιντέρσι. Μετά από γέμισμα στην περιοχή, ο Ουάρντα παίρνει την κεφαλιά από τον Εμβιλά, ο Σφιντέρσκι κάνει το ίδιο από τον Σεμέδο, με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο του Σα. Στο 27' σουτ του Καμαρά έφυγε άουτ. Στο 32' κεφαλιά του Σβαμπ, άουτ. Στο 35' πέναλτι κερδίζει ο ΠΑΟΚ με τον Σβαμπ σε ανατροπή από τον Εμβιλά. Ο Βιερίνια ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 0-1 του Ολυμπιακού.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε μία αλλαγή με τον Φορτούνη να παίρνει την θέση του Μπρούμα. Οι ερυθρόλευκοι βάζουν γκολ από τα αποδυτήρια και φέρνουν το παιχνίδι στα ίσα.Στο 50' ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ, ο Εμβιλά πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ και με δυνατό σουτ στην κίνηση ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό σε 1-1. Στο 55' η ''εξυγίανση'' κάνει πάλι το θαύμα της. Ο Μασούρας πρόλαβε την έξοδο του Πασχαλάκη και έκοψε την μπάλα, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να τον ανατρέπει αλλά ο Μακέλι δεν έδειξε το πέναλτι. Στο 58' ο Ελ Αραμπί βγήκε απέναντι στον Πασχαλάκη, όμως καθυστέρησε, άφησε στον Φορτούνη ο οποίος κλείστηκε και δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ. Στο 64' σέντρα του Καμαρά, κεφαλιά του Ελ Αραμπί, μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Στο 75' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από καλή θέση, η μπάλα πολλά μέτρα άουτ. Στο 84' μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Μετά από κόντρα σε σουτ, η μπάλα φτάνει στον Κρμέντσικ ο οποίος προ του Σα πλασάρει άουτ, πάνω από το οριζόντιο. Στο 85' χαμένο τετ α τετ του ΠΑΟΚ. Ο Κρμέντσικ και πάλι υποδέχθηκε μπαλιά του Σβαμπ και έφυγε μόνος, έκανε το πλασέ, όμως ο Σα απέκρουσε με το πόδι και κράτησε το 1-1. Στο 90' ο Κρμέντσικ εκμεταλλεύτηκε το τρίτο λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού και πέτυχε το χρυσό γκολ για τον ΠΑΟΚ. Τακουνάκι του Ζίβκοβιτς βγάζει τετ-α-τετ τον Κρμέντσικ και αυτή τη φορά προ του Σα δεν αστοχεί. Στο 92' σουτ του Μπουχαλάκη στη γωνία και διπλή επέμβαση του Πασχαλάκη.

Κίτρινες: Αουγκούστο

Ολυμπιακός: Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (25’ Ρέαμπτσιουκ λ.τρ.), Εμβιλά, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμαρά (91’ Βαλμπουενά), Μπρούμα (46’ Φορτούνης), Μασούρας (86’ Χασάν), Ελ Αραμπί.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μπάμπα (95’ Μιχάι), Αουγκούστο, Σβαμπ, Ουάρντα (80’ Τσιγγάρας), Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (80’ Κρμέντσικ).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7

Σεμέδο -3

Παπασταθόπουλος -6

Εμβιλά -7

Χολέμπας -7

Ανδρούτσος -5

Μπουχαλάκης -6

Καμαρά -7

Μπρούμα -4

Μασούρας -6

Ελ Αραμπί -6


Ρέαμπτσιουκ -5

Φορτούνης -8

Χασάν -

Βαλμπουενά -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -6




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου