Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Κυπελλούχος Ευρώπης η Βιγιαρεάλ! Βιγιαρεάλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πεν. 11-10 (κ.α 1-1) (Europa League)

Κυπελλούχος Ευρώπης για το 2020-2021 αναδείχθηκε η Βιγιαρεάλ! Το ''κίτρινο υποβρύχιο'' επικράτησε στην διαδικασία των πέναλτι της Μάντσεστερ Γιονάιτεντ με 11-10 (κ.α 1-1) και κατέκτησε το πρώτο Europa League στην ιστορία της.

Επιπλέον η ισπανική ομάδα παρότι τερμάτισε 7η στο πρωτάθλημα της, κέρδισε το εισιτήριο για το επόμενο Champions League.

Στην κανονική διάρκεια του ματς η ισπανική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 29' χάρη στο γκολ του Ζεράρ Μορένο, με τον Καβάνι να ισοφαρίζει σε 1-1 για το συγκρότημα του Σόλσκιερ.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι ο τεχνικός της Βιγιαρεάλ, Ουνάι Έμερι, ο οποίος δικαίως χαρακτηρίζεται ως «Mr Europa», κατέκτησε απόψε το συγκεκριμένο τρόπαιο για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις, πέρα από τα δύο γκολ ούτε στην κανονική διάρκεια, ούτε και στην παράταση και οδηγηθήκαμε στην διαδικασία των πέναλτι. 

Στην διαδικασία των πέναλτι όλοι οι ποδοσφαιριστές ανέλαβαν την εκτέλεση, μιας και είχαμε 22 εκτελέσεις πέναλτι. Ο Χερόνιμο Ρούλι άγγιξε την μπάλα σε 4-5 προσπάθειες και όταν ήρθε η δικιά του σειρά, νίκησε τον Ντε Χέα. Ο Ισπανός ανέλαβε το 22ο πέναλτι του τελικού, όμως νικήθηκε από το συνάδελφό του και η Βιγιαρεάλ έκανε το θαύμα, κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούλι, Φόιτ (88' Γκασπάρ), Αλμπιόλ, Τόρες, Πεδράθα (87' Α. Μορένο), Παρέχο, Τριγκέρος (77' Γκόμεθ), Καπού (120+4' Ράμπα), Πίνο (77' Αλκάθερ), Μπάκα (60' Κοκλέν), Ζ. Μορένο

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουαν Μπισάκα (120+3' Τέλες), Μπεγί (116' Τουανζέμπε), Λίντελεφ, Σο, Μακτόμινεϊ (120+3' Μάτα), Πογκμπά (116' Τζέιμς), Γκρίνγουντ (100' Φρεντ), Φερνάντες, Ράσφορντ, Καβάνι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου