Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

6 μετάλλια για την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου!



Αποτέλεσμα εικόνας για μεταλλια ευρωπαικου στιβου
Τελικά υπάρχει ελπίδα για τον ελληνικό αθλητισμό,άσχετα αν κάποιοι με τα έργα και τις πράξεις τους θέλουν να τα διαλύσουν όλα. Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες μας έκαναν υπερήφανους στους ευρωπαϊκούς αγώνες στίβου,κατακτώντας 6 μετάλλια και πιο συγκεκριμένα 3 χρυσά,2 ασημένια και 1 χάλκινο.
Η χώρα μας ισοφάρισε τα έξι μετάλλια που είχε κατακτήσει στο Μόναχο το 2002. Μια επιτυχία πολύ μεγάλη που λίγοι πίστεψαν,αλλά οι Έλληνες και Ελληνίδες αθλήτριες την έκαναν πραγματικότητα.
Πιο συγκεκριμένα το χορό των μεταλλίων στο Βερολίνο άνοιξε ο Μίλτος Τέντογλου στο άλμα εις μήκος με άλμα στα 8.25μ. Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο συγκεκριμένο αγώνισμα σε ευρωπαϊκούς αγώνες.
Σχετική εικόνα
Ακολούθησε ο θρίαμβος στο άλμα επί κοντώ όπου η Στεφανίδη και η Κυριακοπούλου κατέκτησαν το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα κάτι που είχαμε χρόνια να δούμε καθώς η τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν το 2002 όταν στον τελικό της δισκοβολίας στο Μόναχο (μας πάει η Γερμανία) η Κατερίνα Βόγγολη ήταν 1η και η Τασούλα Κελεσίδου 3η.
Αποτέλεσμα εικόνας για στεφανιδη κυριακοπουλου
Στην συνέχεια είχαμε το τέταρτο μετάλλιο σε αυτούς τους αγώνες με την Βούλα Παπαχρήστου. Η οποία παρά τον ανελέητο και άδικο πόλεμο που δέχτηκε στάθηκε δυνατή και έφτασε ως την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου σε αυτούς τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Η Βούλα Παπαχρήστου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν με άλμα στα 14 μέτρα και 45 εκατοστά.
Η Ελληνίδα αθλήτρια είχε μόνο δύο έγκυρα άλματα, αλλά ήταν αρκετά για να της χαρίσουν το χρυσό.
Χρυσό μετάλλιο για τη Βούλα Παπαχρήστου!
Ακολούθησε το πέμπτο μετάλλιο για την Ελλάδα με την Μπελιμπασάκη στα 400μ. Η πρωταθλήτρια μας κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της χώρας στο αγώνισμα με 50.45 και έγραψε με μεγάλα γράμματα το όνομα της στην ιστορία του αγωνίσματος.
Η πρωταθλήτρια του Κώστα Ηλία έκανε πολύ καλή και ισορροπημένη κούρσα και έχασε στην ουσία πάνω στη γραμμή του τερματισμού από την Πολωνή Τζαστίνα Σβάιτι- Ερσετικ που .εφτασε στον τερματισμό με αρκετές δυνάμεις και τερμάτισε πρώτη σε 50.41, επίδοση που είναι η κορυφαία στην Ευρώπη, ενώ τρίτη ήταν η Ολλανδή  Λισάν ντε Βίτε με 50.77.

Ενώ πριν λίγη ώρα ο Δημήτρης Τσιάμης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα τριπλούν. Ο 36χρονος αθλητής του Ολυμπιακού έκανε τον αγώνα της ζωής του και πέτυχε την μεγαλύτερη διάκριση στην καριέρα του. Ο Τσιάμης κατάφερε στο πρώτο του άλμα να πηδήξει 16.55 και στη συνέχεια, έπειτα από μια άκυρη προσπάθεια, «κλείδωσε» το μετάλλιο με το 16.78. Στη συνέχεια έκανε 16.48, μια ακόμα άκυρη προσπάθεια και έκλεισε με 16.13, το οποίο δεν είχε κανένα απολύτως νόημα, καθώς ήταν ήδη στα μετάλλια!
Πρώτος αναδείχθηκε ο Πορτογάλος Νέλσον Εβόρα με 17.10 και δεύτερος ο Αζέρος Αλέξις Κοπέλο με 16.93.
Αποτέλεσμα εικόνας για τσιαμης
Τελικά υπάρχει ελπίδα για τον ελληνικό αθλητισμό.


Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου