Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Αυτός είναι ο Θρύλος που ονειρευόμαστε!Ολυμπιακός-Λουκέρνη 4-0 (Europa League)

Θρύλος τεσσάρων αστέρων!
Εεε,οοο αυτός είναι ο Θρύλος που ονειρευόμαστε. Ο Ολυμπιακός ήταν απλά καταιγιστικός στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς,καθώς επικράτησε της Λουκέρνης με 4-0 για τον γ΄προκριματικό γύρο του Europa League και ήδη προκρίθηκε για τα πλέι οφ του θεσμού. Πλέον ο επαναληπτικός στην Ελβετία,αποκτάει τυπικό χαρακτήρα. Οι ερυθρόλευκοι ήταν απλά καταιγιστικοί σε όλο το παιχνίδι,πέτυχαν 4 γκολ,είχαν δύο δοκάρια,αλλά και αρκετά χαμένα τετ α τετ. Σκόρερ των ερυθρόλευκων οι Χριστοδουλόπουλος (2),που αποθεώθηκε από τον κόσμο και αναδείχθηκε και mvp του αγώνα και Γκερέρο (2) που αποδεικνύει σε ένα ακόμη παιχνίδι ότι το έχει το γκολάκι. Εκπληκτική ατμόσφαιρα από τον ερυθρόλευκο κόσμο,που δεν σταμάτησε λεπτό να τραγουδάει.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Γιαννιώτης,η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς και Τσιμίκα. Στο κεντρικό άξονα οι Μπουχαλάκης και Καμαρά. Στις πτέρυγες ξεκίνησαν οι Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλος, ενώ ο Φορτούνης ξεκίνησε σε ρόλο επιτελικού, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Γκερέρο.
Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή ευκαιρία μόλις στο 1' με τον Ποντένσε. Στο 8' σουτ του Καμαρά πέρασε λίγο άουτ. Τελικά το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 10' με τον Χριστοδουλόπουλο. Ύστερα από εκτέλεσε κόρνερ του Τσιμίκα,ο Λάζαρος με κεφαλιά νίκησε τον Σάλβι. Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0,αλλά το σουτ του Ποντένσε μπλόκαρε ο Σάλβι. Στο 21' κεφαλιά του Μιράντα λίγο άουτ. Στο 33' ήρθε το 2-0 για τον Ολυμπιακό και πάλι με τον Χριστοδουλόπουλο. Γύρισμα του Τσιμίκα από τα αριστερά, ο Φορτούνης έκανε το πρώτο σουτ, η μπάλα στρώθηκε στον Λάζαρο που πλάσαρε με το αριστερό. Δύο λεπτά αργότερα είχαμε και το τρίτο γκολ για τους Πειραιώτες,αυτήν την φορά από τον Γκερέρο. Πάσα του Ποντένσε στον Φορτούνη, ο οποίος έστρωσε έτοιμο γκολ για τον Γκερέρο που σε κενή εστία έκανε το 3-0. Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 3-0 των Ελβετών.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς το παιχνίδι του και είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 55'. Ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μιράντα έχασε μια καλή ευκαιρία σε κεφαλιά. Στο 60΄σουτ του Φορτούνη πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σάλβι. Νέο δοκάρι για τον Ολυμπιακό στο 70' και πάλι από τον Φορτούνη, ο οποίος πλάσαρε από θέση μέσα δεξιά, αλλά το σουτ του σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Σάλβι. Στο 76΄σουτ του Τσιμίκα,ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Ποντένσε,με τον Σάλβι να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 80' σουτ του Γκερέρο απέκρουσε δύσκολα ο Σάλβι. Στο 83' τελικά ήρθε το τέταρτο γκολ για τον Ολυμπιακό, όταν το φάουλ του Τσιμίκα, ο Βούκοβιτς πήρε την κεφαλιά, ο Μιράντα έδωσε ασίστ για τον Γκερέρο που πλάσαρε τον Σάλβι.
Τελικό σκορ 4-0 με τον Ολυμπιακό να παίρνει ήδη από τον πρώτο αγώνα την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης και πλέον να περιμένει τον επόμενο του αντίπαλο.

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: François Letexier (FRA)
Βοηθοί: Cyril Mugnier (FRA), Mehdi Rahmouni (FRA)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (91' Τοροσίδης), Φορτούνης (86' Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος (78' Βρουσάι), Ποντένσε, Γκερέρο.
ΛΟΥΚΕΡΝΗ (Ρενέ Βάιλερ): Σάλβι, Γκρέτερ, Άλβες, Σμιντ, Σβέγκλερ (58' Βάργκας), Σίντλερ, Βόκα, Γκβίλια, Σνόιλι (58' Σουλτζ), Σιρπφ, Ελέκε (74' Ντεμασάι).
Γκολ: 10', 33' Χριστοδουλόπουλος, 36', 84' Γκερέρο
Κάρτες: 16' Καμαρά, 61' Μπουχαλάκης – 20' Σμιντ, 39' Βόκα, 56' Σνόιλι.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Γιαννιώτης -7
Ομάρ -7
Μιράντα -5
Βούκοβιτς -7
Τσιμίκας -8
Καμαρά -8
Μπουχαλάκης -6
Ποντένσε -8
Χριστοδουλόπουλος -10
Φορτούνης -9
Γκερέρο -9

Βρουσάι -6
Φετφατζίδης -
Τοροσίδης -

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου