Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Πάτησε Μπέρνλι και διαιτησία ο ονειρεμένος Θρύλος!Ολυμπιακός-Μπέρνλι 3-1 (Europa League)

Φορτούνης, Μπουχαλάκης
Ονειρική εμφάνιση του Θρύλου που πάτησε την Μπέρνλι,αλλά και το γελοίο Σλοβένο διαιτητή  Βίντσιτς,ο οποίος δεν έδειξε δύο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε ανατροπή του Ποντένσε από τον Λονγκ,αλλά και σε χέρι του Τέιλορ. Παράλληλα δίνει ένα αρκετά αυστηρό πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού,όπου οι Άγγλοι έφτασαν στην ισοφάριση. Προκλητικός και σε όλο το παιχνίδι όπου έδωσε αμέτρητα ανάποδα σφυρίγματα υπέρ της Μπέρνλι,ας ελπίσουμε τουλάχιστον αυτόν τον άθλιο τύπο που παριστάνει τον διαιτητή να τον τιμωρήσουν άμεσα οι ιθύνοντες της uefa.
Κορυφαίος του Ολυμπιακού ο Κώστας Φορτούνης που έκανε τα πάντα στο γήπεδο,πετυχαίνοντας δύο γκολ,ενώ είχε και μια ασίστ,ενώ το άλλο γκολ της ομάδας πέτυχε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Σκόρερ για τους Άγγλους ο Γουντ από το σημείο του πέναλτι. Ηγέτης στην άμυνα για ένα ακόμη παιχνίδι ο Βούκοβιτς,εκπληκτικός για ένα ακόμη παιχνίδι ο Τσιμίκας. 
Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι φέτος είναι για μεγάλα πράγματα τόσο σε Ελλάδα,όσο και σε Ευρώπη και η δουλειά του Μαρτίνς φαίνεται σιγά-σιγά. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ακόμα δεν έχουν μπει στα παιχνίδια τα νέα αποκτήματα της ομάδας,ενώ θα αποκτηθούν ως το τέλος του μήνα και άλλοι παίχτες. Ο Ολυμπιακός είχε στον πλευρό του,τον πύρινο του κόσμο που αποτέλεσε στην κυριολεξία των 12ο παίχτη της ομάδας και τον έσπρωξε στην νίκη.
Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν άλλαξε την ενδεκάδα του και εμπιστεύτηκε για τρίτο, φετινό  ευρωπαϊκό ματς τους ίδιους έντεκα. Γιαννιώτης στο τέρμα, στην άμυνα Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκα, στον άξονα Μπουχαλάκη και Καμαρά. Μπροστά τους στις πτέρυγες Λάζαρο και Ποντένσε, επιτελικό τον Φορτούνη και στην κορυφή τον Γκερέρο. 
Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 19' ύστερα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη. Στο 29' ο Βίντσιτς αρνείται πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Ποντένσε από τον Λονγκ. Στο 32' ο γελοίος ρέφερι από την Σλοβενία δίνει ένα αρκετά αυστηρό πέναλτι υπέρ των Άγγλων,πάνω σε διεκδίκηση της μπάλας από τον Καμαρά και τον Γουντ. Ο Γουντ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Γιαννιώτη για το 1-1. Στο 43' σέντρα του Γκούντμουντσον από τα δεξιά, ο Γουντ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δύο μέτρα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο κλόουν που παρίστανε τον διαιτητή αρνήθηκε νέο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού,αυτήν την φορά σε χέρι του Τέιλορ,ύστερα από ασίστ του Φορτούνη. Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες 1-1.
Δεύτερο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ στο 46' σε δυνατό σουτ του Μπουχαλάκη. Στο 48' ήρθε το γκολ για τους Πειραιώτες. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ και ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Χίτον. Στο 56' ο Φορτούνης έπιασε το σουτ,αλλά μπλόκαρε ο Χίτον. Στο 59' ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι,όταν από το σουτ του Καμαρά η μπάλα βρήκε το χέρι του Γκίμπσον, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 3-1 για τον Ολυμπιακό. Στο 63' σουτ του Ποντένσε απέκρουσε εύκολα ο Χίτον. Στο 73' ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε ένα τέταρτο γκολ,αλλά το σουτ του Γκερέρο,ύστερα από μπαλιά του Φορτούνη,πέρασε μόλις άουτ.
Τελικό σκορ 3-1 και ο Ολυμπιακός έκανε ένα μεγάλο βήμα για πρόκριση στους ομίλους του γιουρόπα λιγκ. Επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό την Κυριακή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Λεβαδειακό,στο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης''.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Γιαννιώτης -7
Ομάρ -8
Βούκοβιτς -9
Μιράντα -7
Τσιμίκας -8
Μπουχαλάκης -8
Καμαρά -7
Ποντένσε -7
Χριστοδουλόπουλος -8
Φορτούνης -10
Γκερέρο-7

Ανσαριφάρντ -
Φετφατζίδης -

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -9

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Slavko Vinčić (Σλοβενία)
Βοηθοί: Tomaž Klančnik, Andraž Kovacic (Σλοβενία)
4ος: Rade Obrenovic (Σλοβενία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (84' Ανσαριφάρντ), Φορτούνης (88' Φετφατζίδης), Γκερέρο.
ΜΠΕΡΝΛΙ (Σον Ντάις): Χίτον, Μπάρντσλεϊ, Λονγκ, Γκίμπσον, Γουόρντ (66' Λένον), Κορκ, Χένρικ, Τέιλορ, Γκούντμουνσον (76' Βόουκς), Μπαρνς, Γουντ (62' Ταρκόφσκι).

Γκολ: 19', 60' (πεν.) Φορτούνης, 48' Μπουχαλάκης / 33' Γουντ
Κάρτες: 32' Μπουχαλάκης, 44' Χριστοδουλόπουλος - 45'+2' Γκούντμουντσον, 48' Γκίμπσον, 48' Γουόρντ
Κόκκινη: 60' Γκίμπσον, 76' Τέιλορ



Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου