Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Παλικαρίσιο διπλό σε εχθρικότατη έδρα! Πανιώνιος Ολυμπιακός 3-4 (πρωτάθλημα)

Παλικαρίσιο διπλό πήρε ο Θρύλος στη Νέα Σμύρνη. Στην επίθεση ο Ολυμπιακός όσο είχε δυνάμεις ήταν φωτιά με πολύ ωραίες συνεργασίες και (επιτέλους) κάθετες μπαλιές πράγμα που δείχνει την καλή δουλειά του Λεμονή στον τομέα αυτόν. Πίσω στην άμυνα όμως τα προβλήματα ήταν μεγάλα! Μπροστά κούκλα, πίσω...πανούκλα όμως ο Θρύλος πήρε τεράστιο διπλό σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος και με... διπλή ανατροπή (1-0,1-3/3-3,3-4) μάλιστα που δείχνει ΚΑΡΥΔΙΑ! 
Στα του αγώνα ο Πανιώνιος άνοιξε νωρίς το σκορ στο 3' με τον Σπιριντόνοβιτς ύστερα από λάθος-γύρισμα του Φιγκέιρας. Ο Ολυμπιακός κυνήγησε την ισοφάριση και έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία με το μακρινό σουτ του Φορτούνη λίγα λεπτά αργότερα. Εν τέλει έφτασε στην ισοφάριση στο 19' όταν από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Σισέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Κότνικ. Στο 20' ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Πάρντο. Στο 27' οι Νεοσμυρνιώτες έφτασαν κοντά στο 2-1,αλλά ο Σισέ έδιωξε πάνω στην γραμμή κεφαλιά του Οικονόμου. Στο 37' ο Θρύλος έκανε την ολική ανατροπή με τον Ανσαριφάρντ! Ο Οτζίτζα βρήκε πολύ ωραία τον Ιρανό επιθετικό, αυτός βγήκε απέναντι από τον πορτιέρο του Πανιωνίου και με ένα εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό. Στην συνέχεια οι ερυθρόλευκοι έχασαν και άλλες ευκαιρίες και τελικά έκαναν το 1-3 με σκόρερ πάλι τον Καρίμ. Ο Πάρντο σούταρε δυνατά, ο Κότνικ απέκρουσε και ο Ιρανός, ο οποίος καλυπτόταν από τους αμυντικούς του Πανιωνίου, πλάσαρε και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Θρύλο. Τέλος ημιχρόνου 1-3 για τους Πειραιώτες.
Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου δεν είχαμε καμία αξιόλογη φάση για τις δύο ομάδες. Στο 70' ένα φάουλ του Φορτούνη πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Κότνικ. Στο 82' το παιχνίδι όμως άλλαξε ρυθμό,ο Ευαγγέλου ''είδε'' ανατροπή από τον Προτό στον Σπιριντόνοβιτς και ο Μασούντ μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι. Στην ακριβώς επόμενη φάση ο Πανιώνιος έφτασε στην ισοφάριση,όταν ο Ντουρμισάι εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στην άμυνα των ερυθρόλευκων και έκανε το 3-3. Όμως οι Πειραιώτες δεν είπαν την τελευταία τους λέξη. Ο Φορτούνης στο 85' ανατρέπεται από τον Οικονόμου και ο ίδιος ένα λεπτό αργότερα ευστόχησε από την άσπρη βούλα.
Τελικό σκορ 3-4 και πλέον ακολουθεί ο αγώνας της Τετάρτης με την Μπαρτσελόνα στο Κάμπ Νόου και στην συνέχεια το ντέρμπι με τον μπαοκ στο Καραϊσκάκη.



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ:
Πρότο 5
Φιγκέιρας 1
Κούτρης 1
Σισέ 7
Νικολάου 6
Ρομαό 5
Οφόε 7
Φορτούνης 8
Πάρντο 8
Σεμπά 6
Ανσαριφάρντ 9

Ταχτσίδης 5
Τζούρτζεβιτς 6
Μποτία 6

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:
Τάκης Λεμονής 7

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)
Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δ. Αττικής), Βασίλειος Καμπούρης (ΕΠΣ Ευβοίας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος (71' Παπαγεωργίου), Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Κόρμπος (81' Ντουρμισάι), Σιώπης, Μασούντ, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (60' Λάμπρου), Γεσίλ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Οτζίτζα Οφόε (64' Ταχτσίδης), Φορτούνης (88' Μποτία), Πάρντο, Σεμπά, Ανσαριφάρντ (75' Τζούρτζεβιτς).

Γκολ: 3' Σπιριντόνοβιτς, 83' πεν. Μασούντ, 84' Ντουρμισάι / 19' Σισέ, 37' & 45' Ανσαριφάρντ, 87' πεν. Φορτούνης
Κάρτες: 31' Μασούντ, 42' Γεσίλ, 87' Οικονόμου / 23' Οτζίτζα Οφόε, 64' Ρομαό, 68' Ταχτσίδης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΕΜΟΝΗ:
Μετά το 3-4 στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, δήλωσε στη Nova: "Πρέπει να ξαναδούμε κάποια πράγματα για να έχουμε σαφή εικόνα του παιχνιδιού. Για 70 λεπτά είχαμε πλήρως τον έλεγχο και έπρεπε να βάλουμε άλλα 2-3 γκολ. Βρεθήκαμε ξαφνικά με την πλάτη στον τοίχο. Αντιδράσαμε όμως γρήγορα. Μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση αυτό το παιχνίδι.
Η αντίδρασή μας στο τέλος δεν ήταν καλή και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε και να βρούμε λύσεις. Μετρά η νίκη, αλλά αν πω ότι δεν είμαι προβληματισμένος, δεν θα είναι αλήθεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου