Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Αξιοπρεπέστατος ο Θρύλος στο ''Καμπ Νόου''!Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 3-1 (τσάμπιονς λιγκ)


Ο Ολυμπιακός στάθηκε αξιοπρεπέστατα μέσα στο ''Καμπ Νόου'' και έδειξε για μια ακόμη φορά ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιοδήποτε μεγαθήριο στην Ευρώπη. Μάλιστα μπορούμε να πούμε ότι ήταν και άτυχος καθότι το πρώτο γκολ της Μπάρτσα προήλθε από αυτογκόλ του Νικολάου,ενώ το δεύτερο γκολ προήλθε από στημένη φάση και πιο συγκεκριμένα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέσι που έφτασε τα 100 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Προτό ο οποίος έκανε αρκετές καλές επεμβάσεις στο παιχνίδι,ενώ άψογοι στα αμυντικά τους καθήκοντα ήταν και οι Μποτία,Ομάρ,ενώ και ο Οφόε για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν στους κορυφαίους.
Στο άλλο ματς του ομίλου η Γιουβέντους νίκησε με 2-1 την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η νίκη των Ιταλών κράτησε στο παιχνίδι τον Ολυμπιακό, για την 3η θέση και την πρόκριση στο Europa League.
Ο Τάκης Λεμονής ξεκίνησε το παιχνίδι δίχως καθαρόαιμο 9αρι,με τον Οφόε να ξεκινάει στην κορυφή της επίθεσης. Από εκεί και έπειτα ο Προτό ήταν κάτω από τα δοκάρια,στο κέντρο άμυνας ξεκίνησαν οι Νικολάου και Μποτία, με πλάγιους μπακ τους Κούτρη και Φιγκέιρας. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ξεκίνησε με τρία αμυντικά χαφ Ρομαό, Ζιλέ και Ζντιέλαρ,στα πλάγια ξεκίνησαν οι Καρσελά και Ανδρούτσος και στην κορυφή της επίθεσης ο Οφόε.
Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και έχασε μια καλή ευκαιρία στο 5' με τον Λουίς Σουάρες ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 17’ νέα ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα όταν ο Παουλίνιο έκανε το σουτ, χωρίς όμως να απειλήσει τον Προτό, καθώς η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 18' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με αυτογκόλ του Νικολάου. Ο νεαρός σέντερ μπακ στην προσπάθειά του να διώξει, μετά την παράλληλη μπαλιά του Ντεουλοφέου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βέλγου τερματοφύλακα. Στο 20' ο Σίλβιο Προτό είπε όχι στον Ντεουλοφέου και έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ. Ενώ στο 25' οι Καταλανοί είχαν δοκάρι με τον Παουλίνιο. Στο 33' ο Βέλγος τερματοφύλακας σταμάτησε σε τετ α τετ τον Σοάρες. Λίγα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι,όταν ο Οφόε έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση,αλλά η μπάλα βγήκε άουτ. Στο 42' ο Πικέ πέτυχε γκολ με το χέρι και πολύ σωστά ο διαιτητής της αναμέτρησης του έδειξε την δεύτερη κίτρινη. Τέλος ημιχρόνου 1-0 υπέρ των Καταλανών.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεμονής πέρασε στον αγώνα τον Τζούρτζεβιτς -στην θέση του Ζιλέ- προσπαθώντας να κυνηγήσει κάτι παραπάνω στο παιχνίδι. Δύο λεπτά μετά την είσοδο του Σέρβου, ο Κούτρης βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και σέντραρε από αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε από όλους και έφυγε από την άλλη πλευρά. Ο Τζούρτζεβιτς δεν μπόρεσε να βάλει το πόδι του και χάθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες.
Όμως στο 61' ο Νικολάου έκανε ένα χαζό φάουλ πάνω στον Μέσι και ο Αργεντινός σούπερ σταρ με απευθείας εκτέλεση έκανε το 2-0. Σαν να μην έφτανε αυτό τρία λεπτά αργότερα ο Ντιν,ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια του Μέσι ανέβασε το σκορ στο 3-0,μηδενίζοντας τις όποιες ελπίδες του Ολυμπιακού για κάτι καλό στο ''Καμπ Νόου''. Η Μπαρτσελόνα έχασε στην συνέχεια κάποιες ευκαιρίες,με τον Προτό να κάνει κάποιες ακόμα καλές επεμβάσεις. Ο Ολυμπιακός τελικά κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Νικολάου στο 89' με κεφαλιά,ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη.
Τελικό σκορ 3-1 και πλέον ακολουθεί ο ''τελικός'' με τον μπαοκ στο Καραϊσκάκη,εκεί όπου δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ:

Προτό -7
Ομάρ -8
Μποτία -8
Νικολάου -4
Κούτρης -5
Ζιλέ -4
Ζντίελαρ -4
Ρομαό -6
Ανδρούτσος -3
Καρσελά -3
Οφόε -7

Τζούρτζεβιτς -2
Πάρντο -5
Φορτούνης -6

Προπονητής

Τάκης Λεμονής -7

Γήπεδο: Camp Nou

Διαιτητής: William Collum (SCO)
Βοηθοί: Francis Connor (SCO), Douglas Ross (SCO)
Επιπρόσθετοι βοηθοί: John Beaton (SCO), Kevin Clancy (SCO)
Τέταρτος διαιτητής: Douglas Potter (SCO)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Ντιν, Παουλίνιο, Μπουσκέτς (80' Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (67' Ράκιτιτς), Μέσι, Σουάρες, Ντεουλοφέου (46' Μαστσεράνο).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Νικολάου, Κούτρης, Ζιλέ, (55' Τζούρτζεβιτς) Ρομαό, Ζντίελαρ, Καρσελά (65' Πάρντο), Οφόε (72' Φορτούνης), Ανδρούτσος.

Γκολ: 18' αυτ. Νικολάου, 61' Μέσι, 64' Ντιν / 89' Νικολάου

Κάρτες: 11' & 42' (2η κίτρινη - κόκκινη) Πικέ / 60' Νικολάου, 90+1' Ελαμπντελαουί



#‎Κόκκινο_DNA‬

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου