Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Οι μέχρι τώρα μεταγραφές του Θρύλου,αλλά και η επιπλέον ενίσχυση του ρόστερ!

Το KOKKINO DNA κάνει μια μικρή αποτίμηση των μέχρι τώρα μεταγραφών,αλλά επισημαίνει και την περαιτέρω ενίσχυση που χρειάζεται η ομάδα σε θέσεις κλειδιά.
Βρισκόμαστε στα τέλη Ιουλίου και ο Ολυμπιακός έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα 4 μεταγραφές εκ των οποίων μόνο οι τρεις θα είναι από φέτος στο μεγάλο λιμάνι,καθώς ο Κύπριος Λαϊφης θα αγωνίζεται δανεικός για δύο χρόνια στην Σταντάρ Λιέγης. Επιπλέον ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ισπανό Ντε Λα Μπέγια από την Ρεάλ Σοσιεδάδ,τον Φιγκέιρας από την Σεβίλλη και τον νεαρό τερματοφύλακα Λεάλι από την Γιουβέντους που όμως δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό στην μεγάλη κυρία,καθώς έχει δοθεί τέσσερις φορές δανεικός στην Βίρτους Λατσιάνο,στην Σπέτσια,στην Τσεζένα και στην Φροζιζόνε. Αποχώρησαν ο Ρομπέρτο,ο Φουστέρ,ο Σαλίνο και ο Ερνάνι επέστρεψε στην Πόρτο. Από τις περσινούς δανεικούς μονάχα ο Μανιάτης βρίσκει θέση στο φετινό ρόστερ,καθώς Ολαϊτάν,Μπέρτος αποτέλεσαν παρελθόν, ο Γιαννιώτας παραχωρήθηκε δανεικός και πάλι στον ΑΠΟΕΛ και ο Γούτας λογικά θα δοθεί και αυτός δανεικός είτε στην Ελλάδα,είτε στο εξωτερικό. 

Τώρα ας κάνουμε μια μικρή ανάλυση για τις μεταγραφές.

Ο Ντε Λα Μπέγια μετά από 7 συνεχόμενες σεζόν στην Ρεάλ Σοσιεδάδ όπου ήταν βασικό στέλεχος -με εξαίρεση την περσινή σεζόν- είναι σίγουρα ένας παίχτης με μπόλικη εμπειρία από ένα κορυφαίο πρωτάθλημα και θα βοηθήσει σίγουρα την ομάδα πολύ περισσότερο από τον τουρίστα Μαζουακού που λογικά θα αποτελέσει παρελθόν. Όσον αφορά τον Φιγκέιρας είχε καμιά πενηνταριά συμμετοχές σε τρεις σεζόν με την Σεβίλλη,πέρσι δόθηκε για μισή σεζόν και στην Τζένοα,έχει εμπειρία, στα φιλικά έδειξε και θετικά,αλλά αρνητικά στοιχεία τα οποία όμως δικαιολογούνται ως ένα βαθμό γιατί έχασε αρκετό καιρό από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας λόγω τραυματισμού και είναι ένας παίχτης που μαζί με τον Ομάρ θα κάνουν ένα καλό δίδυμο στα δεξί μετόπισθεν του Θρύλου. Πάμε σε περίπτωση Λεάλι,σίγουρα είναι ένας ελπιδοφόρος παίχτης και για να ανήκει  στην Γιουβέντους κάτι δείχνει αυτό και πολλοί ποδοσφαιρικοί αναλυτές στην Ιταλία τον βγάζουν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα. Όμως δεν ξέρουμε κατά πόσο ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη από μια τέτοια λύση για τον άσσο. Πιστεύουμε ότι εδώ έπρεπε να αποκτηθεί ένας πιο έμπειρος παίχτης,άλλωστε ελπιδοφόρο τερματοφύλακα με μπόλικο μέλλον μπροστά του έχουμε τον Στέφανο Καπίνο. Τώρα όσον αφορά τον Λαίφη θεωρείται και όχι άδικα ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Κύπρο η τιμή του ήταν χαμηλή για τα δεδομένα του Ολυμπιακού 600.000 ευρώ κόστισε η μεταγραφή και ο δανεισμός του σε μια ισχυρή βελγική ομάδα θα αποδείξει αν αξίζει ή όχι να παίζει στον Ολυμπιακό.

Τώρα μια μικρή ανάλυση για τις αποχωρήσεις.

Για τον Ρομπέρτο ο Ολυμπιακός δεν είχε άλλη επιλογή από να τον πουλήσει. Από την στιγμή που ο ίδιος δεν ήθελε να μείνει στην ομάδα δεν είχε κανένα νόημα να ασχοληθεί και η διοίκηση μαζί του,ίσως θα έπρεπε να τον πουλήσει παραπάνω από 3,5 εκατομμύρια. Τώρα όσον αφορά τον Φουστέρ είχε κλείσει ο κύκλος του στον Ολυμπιακό,τον ευχαριστούμε για όσα πρόσφερε,του ευχόμαστε καλή τύχη στην Χετάφε,αλλά ο 34 χρόνος Φουστέρ δεν ήταν αναντικατάστατος στον φετινό Ολυμπιακό. Η μόνη μας σοβαρή διαφωνία για αποχωρήσεις ήταν του Σαλίνο. Ο Σαλίνο ήταν απαραίτητος για την ομάδα μην ξεχνάμε ότι είναι πολυθεσίτης παίζει και στα δύο άκρα της άμυνας,ακόμα και ως αμυντικός μέσος και από την στιγμή που ο Ομάρ είναι τραυματίας,ο Μαζουακού θα φύγει,θα χρειάζονταν στην ομάδα ως αλλαγή, Άλλωστε στα περσινά παιχνίδια της Ευρώπης ο Σαλίνο ήταν από τους καλύτερους της αμυντικής τετράδας.

Τι ενίσχυση θέλει η ομάδα.

Η πρώτη ενίσχυση που θα έπρεπε να γίνει είναι στα στόπερ,διότι με τους υπάρχοντες αμυντικούς ναι μεν περνάς τον γ'προκριματικό γύρο,αλλά στην φάση των ομίλων ή ακόμα και στα πλέι οφ τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Τώρα θες ένα καλό,γρήγορο και ηγετικό στόπερ που θα ανεβάσει ταυτόχρονα και την απόδοση τόσο του Σιόβα,όσο του Μποτία ή του Ντα Κόστα αν τελικά παραμείνει στην ομάδα.
Άλλη ενίσχυση είναι στα πλάγια,εκεί θέλουμε έναν-δύο καλούς εξτρέμ που θα βοηθάνε τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Παίχτες σαν τον Σεμπά δεν είναι για το επίπεδο του Θρύλου. Τώρα οι υπόλοιποι δύο Πάρντο και Ντουρμάζ είναι αρκετά χρήσιμες λύσεις. Πάντως έχουμε απορίες σχετικά με την αποχώρηση του Γιαννιώτα,ένας παίχτης που πέρσι έβγαλε μάτια με τον ΑΠΟΕΛ,είναι διεθνής,σκόραρε και σε ένα φιλικό θα έπρεπε τουλάχιστον να δοκιμαστεί,εκτός και αν έκανε τίποτα εξωαγωνιστικό.
Στις θέσεις έξι,οκτώ και δέκα είμαστε απόλυτα καλυμμένοι και ειδικά τώρα που ανανέωσε ο Καμπιάσο και γύρισε ο Μανιάτης και να αποχωρήσει με μεταγραφή ο Κασάμι δεν χρειαζόμαστε περαιτέρω ενίσχυση σε αυτές τις θέσεις.
Η ενίσχυση πρέπει να γίνει στην επίθεση διότι με δύο επιθετικούς Πουλίδο και Ιντέγιε δεν βγαίνει η χρονιά,άλλωστε ο Ιντέγιε θα λείψει τον Γενάρη για το Κόπα Άφρικα,και θα ήταν παράλογο να μέναμε μονάχα με τον Πουλίδο. Τώρα αν θέλουμε έναν γκολτζή ή ένα ταλέντο για επιπλέον επιθετικό είναι ένα θέμα που χρειάζεται περαιτέρω ανάλυσης.

Εν ολίγοις η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε τρεις θέσεις. Με το υπάρχον ρόστερ εύκολα,δύσκολα ο Ολυμπιακός αποκλείει την Χάποελ,όμως ακολουθούν τα πλέι οφ και εκεί ο αντίπαλος θα είναι δυσκολότερος οπότε ως τότε θα πρέπει το ρόστερ να έχει κλείσει ή να μας απομένει μονάχα μια μεταγραφή. Πλέον το μυαλό όλων πρέπει να είναι στο παιχνίδι της Τετάρτης με την Χάποελ όπου θέλουμε νίκη με καθαρό σκορ,έτσι ώστε να τελειώνει από το πρώτο παιχνίδι η υπόθεση πρόκριση. Και εννοείται το Καραϊσκάκη να είναι κατάμεστο.

1 σχόλιο:

  1. Συμφονω στα περισσότερα.Παντως εχω την εντύπωση οτι για τον αγωνα με την Χαποελ παμε απο οτι εδειξαν και τα φιλικα παμε χωρΙς πολλα υπερ.Νομιζω οτι επρεπε η οποια ενισχιση να γινει πριν και οταν αφου και αν περασουμε.


    ΑπάντησηΔιαγραφή